mar_ko Posted November 27 Report Posted November 27 Upgrade komputera dla starszej osoby (500-600zł) Stoję przed zadaniem modernizacji starego zestawu komputerowego w takiej konfiguracji: - Pentium G3260 - płyta Asus H81M-K - RAM 4GB (DDR3) - dysk SSD 240GB (prawie nowy) Komputer używany przez starszą osobę - wyłącznie przeglądanie stron, poczta, seriale na VOD, sporadycznie Word. Mój pomysł jest taki: - Płyta główna ASRock B450M (200zł) - Pamięć G.Skill Aegis, DDR4, 2x4 GB, 2400MHz (130zł) Mam nieużywane (więc mogę za darmo wykorzystać do upgrade): - Ryzen 7 1700 - karta GTX1050 2GB Czy zamiast tego jakiś Ryzen 52400G? Dysk, obudowa i zasilacz zostają. Dobrze kombinuję? Skok wydajnościowy powinien być wystarczający. Quote
Widzior Posted November 27 Report Posted November 27 No dobrze kombinujesz i jak nie żal ci wykorzystać gtx 1050, to nie kupuj ryzena G z integrą, tylko wpakuj tego 1700. Taki zestaw w zupełności wystarczy do tego, o czym piszesz, i to z naddatkiem. Płytę to możesz poszukać nawet B350, jeśli są tańsze. Ja cały czas takiej używam z Ryzenem 5600, jest ze mną od początku jak zaczynałem z R5 1500x Quote
Recommended Posts