Jump to content

Jaki program do monitorowania sprzętu w czasie grania?

Recommended Posts

Posted

Jaki program do monitorowania parametrów sprzętu - CPU, GPU (temperatury, taktowanie, napięcia) FPSy, użycie RAMu, VRAMu itd. polecacie? Podczas grania powinien wyświetlać dane w czasie rzeczywistym.

Posted

MSI Afterburner też spoko ale głównie to tym zajmuje się Riva Tuner Statistics są w pakiecie.
Sam korzystam od lat  u mnie to przykładowo tak wygląda.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Nie działa u mnie ta Riva Tuner na 25h2, instaluje się, widzę że jest w pamięci ale nic się nie dzieje i nic nie wyświetla być może że instaluję samą ze strony bez msi afterburnera?

Jeśli ktoś ma kartę AMD i sterowniki adrenaline to wystarczy wcisnąć ctrl + shift + O i w prawym górnym rogu będziemy mieli też statystyki.

Z tego co czytałem to można sobie w pliku tylko nie wiem którym bo dziwnie jest to napisane wyedtyować ręcznie i wybrać co nas interesuje.

Posted
4 minuty temu, darude123 napisał(a):

Nie działa u mnie ta Riva Tuner na 25h2, instaluje się, widzę że jest w pamięci ale nic się nie dzieje i nic nie wyświetla być może że instaluję samą ze strony bez msi afterburnera?

Jeśli ktoś ma kartę AMD i sterowniki adrenaline to wystarczy wcisnąć ctrl + shift + O i w prawym górnym rogu będziemy mieli też statystyki.

Z tego co czytałem to można sobie w pliku tylko nie wiem którym bo dziwnie jest to napisane wyedtyować ręcznie i wybrać co nas interesuje.

Nic nie wyświetla bo nie masz wgranego żadnego Overlay'a i możliwe że włączonego OSD.
Chcesz żeby działała samodzielnie wgraj sobie Overlay w pluginach i overlay editor albo włącz nakładkę w MSI Afterburner i zaznacz co ma ci wyświetlać.
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

darude123 and wislak00 like this