FILAGOL Posted October 27 Report Posted October 27 Dzień Dobry Forumowicze Poszukuje wentylatora chłodzącego chipset płyty głównej: Podzespół: MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI Poszukiwany element: Power Logic DC BRUSHLESS FAN Model: PLD05010B12H Wtyk zasilający wentylator jest bardzo drobny czteropinowy (Damski) Bardzo proszę, o pomoc w znalezieniu tego maluszka Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
TheStraight Posted October 27 Report Posted October 27 Pan chińczyk posiada Pierwsze z brzegu : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Widzior Posted October 27 Report Posted October 27 6 minut temu, TheStraight napisał(a): Pan chińczyk posiada Sztos cena Olej ten wentylator, zmień radiator na 2x większy i masz pasywne chłodzenie. Krzem jest po to, żeby się grzał Quote
FILAGOL Posted October 27 Author Report Posted October 27 13 minut temu, Widzior napisał(a): Sztos cena pokręciło skośnookich z cenami !! Quote
TheStraight Posted October 27 Report Posted October 27 Czy ja wiem 70zł za jeden wentyl raz to nie jest jakoś wiele. Jasne możesz to zrobić taniej ale takie wentyle tyle kosztują, zresztą nie wiem czy przypadkiem któreś GPU nie ma dokładnie takich samych. FILAGOL likes this Quote
bison616 Posted October 27 Report Posted October 27 W startych GPU były identyczne. Poszukaj na mieście w serwisach, może gdzieś im się gdzieś walają FILAGOL likes this Quote
88jankowalski88 Posted October 27 Report Posted October 27 Panie mam na taki wtyk, ale ma 90mm. Quote
FILAGOL Posted October 28 Author Report Posted October 28 Ostrożnie rozłożyłem na części wentylator Wyczyściłem z kurzu naoliwiłem Złożyłem Działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA and wislak00 like this Quote
Widzior Posted October 28 Report Posted October 28 Godzinę temu, FILAGOL napisał(a): Wyczyściłem z kurzu naoliwiłem No chłopie, takie rzeczy to się kiedyś non stop robiło na starych radkach i geforcach, czasami zaraz po zakupie (pamiętam palita 7300gt takiego trafiłem). Ale jak tulejka już wyrobiona, to na długo to nie wystarczało, trzeba było regularnie smarować. Warto zastosować jakiś lepszy, bardziej lepki smar, np. silikonowy, a nie zwykły badziewny ŁT-43. FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted October 28 Author Report Posted October 28 30 minut temu, Widzior napisał(a): No chłopie, takie rzeczy to się kiedyś non stop robiło na starych radkach i geforcach, czasami zaraz po zakupie (pamiętam palita 7300gt takiego trafiłem). Ale jak tulejka już wyrobiona, to na długo to nie wystarczało, trzeba było regularnie smarować. Warto zastosować jakiś lepszy, bardziej lepki smar, np. silikonowy, a nie zwykły badziewny ŁT-43. Masz rację kupię smar i poprawie Bardzo dziękuję za podpowiedź co do kart graficznych, to miałem taką samą sytuacje jak Opisujesz z Radeonem HD 4870 Sapphire, po za montowaniu w pc wentylator wydawał wybitnie irytujący pisk po przesmarowaniu całkowita cisza piękne czasy Pozdrawiam Quote
Widzior Posted October 28 Report Posted October 28 4 minuty temu, FILAGOL napisał(a): kupię smar i poprawie Póki działa to zostaw. Poza tym widzę, że ty masz chyba malutkie łożysko maszynowe, to może będzie dobrze. A co do starych czasów, to u mnie piski czy dźwięk dygoczącego się na tulejce wentyla były co najwyżej na samym początku, a kilka dni później to już było głośne charczenie i zacieranie się wentyla, który ledwo się kręcił Quote
FILAGOL Posted October 28 Author Report Posted October 28 Małżonka stwierdziła, że kombinuje z wentylatorkiem, zamiast kupić nowy hahaha. Powiedziałem, że skoro ten można rozebrać i przesmarować, to po co kupować nowy wystarczy elektro śmieci. Co innego gdyby, to był wentylator typu jednorazówka to wtedy inna sprawa. Hej @Widzior zgodnie z Twoją radą zakupiłem smar silikonowy. Raz jeszcze dziękuje za radę Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Widzior Posted October 30 Report Posted October 30 3 godziny temu, FILAGOL napisał(a): Hej @Widzior zgodnie z Twoją radą zakupiłem smar silikonowy. To już na koniec tylko dodam, że taki smar i tak zawsze warto mieć w domu, bo go można stosować w przemyśle spożywczym, ma atesty, zresztą masz nawet na tubce. I co najważniejsze - nie niszczy gumy, więc można nim smarować wszelkie uszczelki, plastikowe zawiasy itp. FILAGOL likes this Quote
Hermogenes Posted November 2 Report Posted November 2 Smar z silikonu cycki z silikonu a jak miał byc bicz z piasku to mówiłeś że to diabelska sztuczka. . Dawno mnie nie było; wpadłem tylko na chwilę, tak jeszcze jestem. Pozdrawiam Hermogenes FILAGOL likes this Quote
Recommended Posts