Draus Posted October 26, 2025 Report Posted October 26, 2025 Mam dośc tych "antywirusów" wyskakujących okien i aktualizacji które nic nie wnoszą poza spamem namawiającym do win11... Czy ktoś potrafi to wszystko wyłączyć, bo wydaje mi się, że internetowe porady albo nieaktualne, albo wyłączają tylko na chwilę... Kocurek likes this Quote
Widzior Posted October 26, 2025 Report Posted October 26, 2025 Ile razy można to wklejać? No ludzie, litości Wywaliłem Defendera + całe Security i mój LTSC chodzi lepiej od Win7 na starych gruzach Lenovo 4gen [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek likes this Quote
brygada69 Posted October 26, 2025 Report Posted October 26, 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek and stig like this Quote
Draus Posted October 26, 2025 Author Report Posted October 26, 2025 A dziękuję, (to przyklej bo szukałem ze dwie strony tylko i nie znalazłem) Czyli -> sciągnąc cały folder i uruchomić exe tak? Wydaje mi się, że mi się udało w końcu, zanim wszedłem więc dla potomności chyba najistotniejsze to było to: w awaryjnym (win10 pro): HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SecurityHealthService =start z 3? na 4 HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wscsvc =start z 2 na 4 jw controlset i set1 widefend/start 2->4 (szukałem windefend) Zadziałało, choć nie wiem czy wszystko. Ale nieniejszym...mogę ogłośić... że przechodzę z 7mki na 10tkę. Jeszcze jakby te głupie zatwierdzanie administratora wywalić, to byłoby super. Kocurek likes this Quote
Widzior Posted October 26, 2025 Report Posted October 26, 2025 Jak myślisz, że twoje wyłączenie dwóch usług załatwi sprawę, to jesteś w błędzie. Już lepiej użyj tego, co brygada69 zapodał. Co do WU, to ja używam tego skryptu. Nie muszę WU wyłączać, po prostu aktualizacje mam zapauzowane do 2053 - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 18 minut temu, Draus napisał(a): Jeszcze jakby te głupie zatwierdzanie administratora wywalić, to byłoby super. A jaki problem? A najlepiej zrobić to tak - Kocurek likes this Quote
SirGon Posted October 27, 2025 Report Posted October 27, 2025 A jak zablokować automatyczną instalacje Edge? Quote
Recommended Posts