keri38 Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 moze ktos wstawic sama tapeta grzybka Groszek1962 likes this Quote
Groszek1962 Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 Dzień doberek FILAGOL . Odpowiem Ci, ja nie wachałbym się ni minutki , dla takich prac które wchodzą z pod ręki Jednego Z Naszych Mistrzów którzy na tym forum coś tworzą i chcą się z Nami dzielić. Chhwała im za ich prace i WIELKIE DZIĘKI . A Prace są wyjątkowe w swoim rodzaju, miałem te z przed kilku dni z pierwszą próbką a mimo to pobrałem i dziś w ncy zaszalałem . Ale tak do rzeczy to na takie wyzwania ma w swim składzie SSD 500GB i to wszych, instal i testy . . A tak powiedzieć to Tak jakby być w Paryżu a nie zobaczyć Wieży Eiffla . Naprawdę warto. A teraz co do tapetki, robi wrażenie , ale myślę że bez zgody Mistrza Sromotnika nida rady . Chociaż podpowiem Ci. - keri38 - jeśli Masz ISO i poszukasz, używając przy tym pr. 7zip to znadziesz. Ja tak z każdego obrazu wyciąga interesujące tapety, ikonki ...Pozdrawiam Takie małe a cieszy. Mistrzu POZDRAWIAMY i DZIĘKUJEMY FILAGOL, srom-otnik and Kocurek like this Quote
FILAGOL Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 @Groszek1962 Namówiłeś mnie. @srom-otnik, to Dawinci lub Michał Anioł modowania Windows. swiniarobert69 and Groszek1962 like this Quote
zdzisiek24 Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 @Groszek1962 ... dziecinniejesz na stare lata. Takie laurki to w przedszkolu dzieciaki tworzą. wbak1102 and swiniarobert69 like this Quote
Groszek1962 Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 Zdzisio coś w tym jest, dokładnie jak piszesz FILAGOL likes this Quote
keri38 Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 tu chyba same grzyby siedzą i jeden SROMOTNIK Quote
FILAGOL Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 Ciekawe stwierdzenie @keri38 Powód prosty. Polacy lubią grzyby, zbieranie grzybów dla nas to jak sport, religia. Stare grzyby trzymają się razem, a @srom-otnik to nasz Guru. Groszek1962 and keri38 like this Quote
areaykayway Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 @srom-otnik Ja mam pytanie amatora, bo znalazłem ten system przypadkiem , Czy trzeba każdą nową wersję trzeba instalować od nowa na czysto czy jest jakaś możliwość aktualizacji? Quote
warzywo9 Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 Przekonaliście, i mnie 3..2..1.. instaluję. Quote
FILAGOL Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 13 minut temu, areaykayway napisał(a): Czy trzeba każdą nową wersję trzeba instalować od nowa na czysto czy jest jakaś możliwość aktualizacji? Póki co instalacja na czysto. Sam system aktualizuje się bez problemu przez Windows Update, lecz aby mieć aktualne ulepszenia wprowadzone w aktualnym wydaniu wprowadzone przez @srom-otnik, należy system instalować od nowa. Chyba, że Twórca wprowadzi taką możliwość o ile mu życia i czasu starczy, aby wprowadzić propozycje, które mu proponujemy, aby się pojawiły. Nie zapominajmy, że @srom-otnik, to człowiek, który ma pracę, dom, Rodzinę i życie prywatne. Kiedyś musi odpocząć , lecz jak kto mówią "Cierpliwy zawsze nagrodzony" lub "Proście, a będzie Wam dane..." więc Ciebie prosimy @srom-otnik Wprowadź te zmiany... Pozdrawiam Quote
areaykayway Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 1 minutę temu, FILAGOL napisał(a): Póki co instalacja na czysto. Sam system aktualizuje się bez problemu przez Windows Update, lecz aby mieć aktualne ulepszenia wprowadzone w aktualnym wydaniu wprowadzone przez @srom-otnik, należy system instalować od nowa. Chyba, że Twórca wprowadzi taką możliwość o ile mu życia i czasu starczy, aby wprowadzić propozycje, które mu proponujemy, aby się pojawiły. Nie zapominajmy, że @srom-otnik, to człowiek, który ma pracę, dom, Rodzinę i życie prywatne. Kiedyś musi odpocząć , lecz jak kto mówią "Cierpliwy zawsze nagrodzony" lub "Proście, a będzie Wam dane..." Dzięki , za odpowiedz Tak właśnie myślałem, ehh a kilka dni temu skonfigurowałem wcześniejszą wersje xD Jak każdy ma sporo rzeczy na głowie, ale opcja upgrade do nowszych wersji sporo by ułatwiła. Zatem pewnie zabawa od nowa będzie. Quote
FILAGOL Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 @srom-otnik to ma niezły fanclub , lecz nie ma się co dziwić, tworzy świetne mody. jutro mam wolne, to siądę i zainstaluje nowe wydanie na głównym PC. WARTO !! Groszek1962 likes this Quote
gumish93 Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 (edited) Modzik świetny. Nie czekać tylko pobierać i instalować :D. Dla mnie niczego nie brakuje tutaj ... Choć zawsze się trafi maruda, co nie doceni twojej pracy i czasu który poświęciłeś I ... Przypomniała mi się ciekawa opcja która była bodajże w Windows MX 8.1. a mianowicie kreator dodawania użytkownika. Jak to się ma do Windows 11 teraz ? Czy dałoby się wyrżnąć ( usunąć) w pień te oobe ? I tym to pominąć ? Pytam w celu ciekawostki, czy to w ogóle jest możliwe. Pewnie w xp było łatwiej niż w tych kaszalotach xd Edited November 3, 2025 by gumish93 srom-otnik and swiniarobert69 like this Quote
srom-otnik Posted November 4, 2025 Author Report Posted November 4, 2025 W dniu 3.11.2025 o 12:03, FILAGOL napisał(a): Nie zapominajmy, że @srom-otnik, to człowiek, który ma pracę, dom, Rodzinę i życie prywatne. Kiedyś musi odpocząć , 17 godzin temu, gumish93 napisał(a): Przypomniała mi się ciekawa opcja która była bodajże w Windows MX 8.1. a mianowicie kreator dodawania użytkownika. Jak to się ma do Windows 11 teraz ? Czy dałoby się wyrżnąć ( usunąć) w pień te oobe ? I tym to pominąć ? Pytam w celu ciekawostki, czy to w ogóle jest możliwe. Pewnie w xp było łatwiej niż w tych kaszalotach xd Panowie, wszystko się da zrobić, albo prawie wszystko. Ja chcę dokończyć W11 Pro Lite i ODPOCZĄĆ od tego dłubania. Mam się kim i czym w domu/pracy zająć. Nie przewiduję żadnych kolejnych innowacji w moich 11stkach, nic mi do głowy na razie nie przychodzi. Systemy są doskonale zoptymalizowane, wreszcie dodałem nowe Narzędzia, które chyba przypadły Wam do gustu, a co najważniejsze działają. Ten miniprojekt udało się dopiąć na ostatni guzik, a była to dla mnie niełatwa programistycznie przygoda i bardzo czasochłonna. Żona, dzieci, dom, ogród, gitara i siłka czekają ... cursor, stens, Kosiara and 8 others like this Quote
c666 Posted November 4, 2025 Report Posted November 4, 2025 nie zapomnij od czasu do czasu o dobrej flasi... bo niewątpliwie się Tobie należy za to co robisz i pomimo krytyki "durnych baobabów" trwasz w tym dalej... - szacun i :browar Kosiara, swiniarobert69 and srom-otnik like this Quote
FILAGOL Posted November 4, 2025 Report Posted November 4, 2025 Dzień Dobry @srom-otnik Odpocznij, Poświęć czas rodzinie i sobie samemu, my zaczekamy Pozdrawiam Kosiara, srom-otnik, swiniarobert69 and 1 other like this Quote
c666 Posted November 4, 2025 Report Posted November 4, 2025 BTW:... jako Twórca gamy świetnie prosperujących systemów, moze dałbyś się namówić na subiektywną ocenę swoich modów... w dobie końca wsparcia W10 i pojawienia się modów W10 LTSC byłby to świetny i pomocy turorial w personalnym wyborze / doborze systemu... wiadomo, że wszystko zależy od sprzętu, ale Ty jako twórca zawsze możesz powiedzieć więcej... :browar swiniarobert69 and srom-otnik like this Quote
srom-otnik Posted November 4, 2025 Author Report Posted November 4, 2025 17 minut temu, c666 napisał(a): BTW:... jako Twórca gamy świetnie prosperujących systemów, moze dałbyś się namówić na subiektywną ocenę swoich modów... w dobie końca wsparcia W10 i pojawienia się modów W10 LTSC byłby to świetny i pomocy turorial w personalnym wyborze / doborze systemu... wiadomo, że wszystko zależy od sprzętu, ale Ty jako twórca zawsze możesz powiedzieć więcej... :browar ... cóż rzec, w moim przypadku wszystko zależy od tego co M$ wymyśli z dalszym wsparciem dla W10 LTSC, jeśli będzie kontynuowane - ja zostaję wiernie przy nim. W11 mnie nie przekonuje, pomimo wielu fajnych rozwiązań. Na blaszaku mam Extreme W10 LTSC - pomimo, że sprzętowo bardzo mocny i w zasadzie nówka, Córcia na lapku też, tylko Lite. Czas pokaże... FILAGOL, Kocurek, starcraft2fan and 2 others like this Quote
c666 Posted November 4, 2025 Report Posted November 4, 2025 Cóż no właśnie... hahaha.... ja również polubiłem dawno temu LTSB i sprzęt, który po mimo upływu lat ma swoją unikatową wartość i jest "nie do zastąpienia" ( coś jak bezszumowy wzmacniacz budowany na starych lampach ... - dzieciaki zamknijcie oczy, bo nie wiecie o czym pisze :))) ) co nie znaczy, że pozostałem wiernym wyznawcą "ZX Spectrum +"... aczkolwiek uważam, że ukierunkowane przeznaczenie sprzętu co do zastosowania daje świadomie 50% mocy... drugie tyle daje właśnie konkretna oprawa, którą potrafią wnieść tacy ludzie jak Ty... :browar ."...każde pokolenie ma swoj czas... " swiniarobert69 and srom-otnik like this Quote
Chris58 Posted November 4, 2025 Report Posted November 4, 2025 Drogi Sromotniku, mam do Ciebie takie pytanie. Czy można zmienić czcionkę systemową w pliku iso przed instalacją systemu? swiniarobert69 likes this Quote
marcinwally Posted November 4, 2025 Report Posted November 4, 2025 Panowie jak możecie wrzucić jakiś link do szybszego pobrania to będę wdzięczny. Mimo że mam wcześniejszy mod to najnowsze dzieło wygląda tak zacnie że jednak zainstaluje wszystko od nowa swiniarobert69 likes this Quote
88jankowalski88 Posted November 5, 2025 Report Posted November 5, 2025 Google Drive [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] marcinwally, srom-otnik and swiniarobert69 like this Quote
srom-otnik Posted November 5, 2025 Author Report Posted November 5, 2025 22 minuty temu, 88jankowalski88 napisał(a): Google Drive [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] DZIĘKUJĘ! marcinwally and swiniarobert69 like this Quote
jozef.k Posted November 5, 2025 Report Posted November 5, 2025 11 godzin temu, Chris58 napisał(a): Drogi Sromotniku, mam do Ciebie takie pytanie. Czy można zmienić czcionkę systemową w pliku iso przed instalacją systemu? Czcionki możesz zmienić programem WinTools System Font Size Changer trwa to nie całe minute. Kocurek likes this Quote
Chris58 Posted November 5, 2025 Report Posted November 5, 2025 31 minut temu, jozef.k napisał(a): Czcionki możesz zmienić programem WinTools System Font Size Changer trwa to nie całe minute. To ja wiem, bo mam ten program. Ja pytałem się, czy można zmienić czcionki w iso przed instalacją. Quote
FILAGOL Posted November 5, 2025 Report Posted November 5, 2025 Dzień Dobry @srom-otnik Czy opcja czyszczenie w pod prawo klikiem można użyć na zwykłym Windows 11 ? (Czy, Możesz wstawić sam ten skrypt ?) Pytam, gdyż pokazałem koledze, jak działa opcja oczyszczania, stwierdził, że świetne rozwiązanie, chciałby mieć taką opcję, bez potrzeby instalacji systemu na nowo. Stąd moje pytanie Pozdrawiam swiniarobert69 likes this Quote
srom-otnik Posted November 5, 2025 Author Report Posted November 5, 2025 6 minut temu, FILAGOL napisał(a): Dzień Dobry @srom-otnik Czy opcja czyszczenie w pod prawo klikiem można użyć na zwykłym Windows 11 ? (Czy, Możesz wstawić sam ten skrypt ?) Pytam, gdyż pokazałem koledze, jak działa opcja oczyszczania, stwierdził, że świetne rozwiązanie, chciałby mieć taką opcję, bez potrzeby instalacji systemu na nowo. Stąd moje pytanie Pozdrawiam Nie, nie wstawiam nigdy pojedynczych skryptów, bo u mnie działają one zawsze "w stadzie" - a "w stadzie" też nie udostępniam :-) starcraft2fan, swiniarobert69, Kocurek and 1 other like this Quote
FILAGOL Posted November 5, 2025 Report Posted November 5, 2025 Rozumiem Przekazuje informację koledze, jeżeli chce mieć takie opcje, to instalacja systemu i tyle. Pozdrawiam swiniarobert69 likes this Quote
srom-otnik Posted November 5, 2025 Author Report Posted November 5, 2025 4 minuty temu, FILAGOL napisał(a): Rozumiem Przekazuje informację koledze, jeżeli chce mieć takie opcje, to instalacja systemu i tyle. Pozdrawiam Dokładnie starcraft2fan, FILAGOL and swiniarobert69 like this Quote
Recommended Posts