FILAGOL Posted October 31, 2025 Report Posted October 31, 2025 Dzień Dobry @jozef.k Oczywiście można, a nawet należy pobierać aktualne sterowniki ze strony danego producenta danego sprzętu. Każdy ma prawo wyboru skąd i w jaki sposób chce pobrać sterowniki. Zauważ proszę, skąd HP zaleca instalacje HP Smart. 27 minut temu, jozef.k napisał(a): tak żeście się nauczyli wszystko pobierać z Micro$oft Store, Co w tym złego ? 25 minut temu, jozef.k napisał(a): ,a jak ktoś nie ma sklepu. To podałem powyżej, jak dodać sklep Pozdrawiam Quote
wislak00 Posted October 31, 2025 Report Posted October 31, 2025 52 minuty temu, jozef.k napisał(a): Ja mam HP LaserJet Pro MFP M26 PCLmS,sterownik pobrałem u producenta a nie ze sklepu Micro$oft Store ,tak żeście się nauczyli wszystko pobierać z Micro$oft Store,a jak ktoś nie ma sklepu. Zawsze możesz zainstalować jakiś Driver Booster np ten: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FILAGOL likes this Quote
jozef.k Posted October 31, 2025 Report Posted October 31, 2025 41 minut temu, wislak00 napisał(a): Zawsze możesz zainstalować jakiś Driver Booster np ten: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To że jestem nowy na tym forum to nie znaczy że nie wiem czym pobierać stery i potrafię znaleźć sobie program. Quote
wislak00 Posted October 31, 2025 Report Posted October 31, 2025 Godzinę temu, jozef.k napisał(a): To że jestem nowy na tym forum to nie znaczy że nie wiem czym pobierać stery i potrafię znaleźć sobie program. Przecież pytałeś co zrobić jak ktoś nie ma sklepu, zdecyduj się XD FILAGOL likes this Quote
vic3roj Posted October 31, 2025 Report Posted October 31, 2025 Super system, dobra robota, na Ryzen 7600x, 64GB ram, 7800xt hula jak wścieky, mimo mocnego setupu czuć różnicę po przesiadce z oryginalnego 11 Oby więcej takich wstawek screen z zainstalowanymi sterownikami, discord, steam i xbox app [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 and srom-otnik like this Quote
Tadek100 Posted November 1, 2025 Report Posted November 1, 2025 Moja drukarka to HP LaserJet M209dw. a nie mogę zainstalować HPEasyStart-16.2.4-LJM207-M212_UWWL_52_3_4930_Webpack. Mam komunikat, że nie może wypakować. Program pobrałem ze strony HP. swiniarobert69 likes this Quote
FILAGOL Posted November 1, 2025 Report Posted November 1, 2025 Dzień Dobry @jozef.k O co się tak Pieklisz ? Podałem rozwiązanie problemu, co do tego jak zrobić, aby drukarka HP działała poprawnie. Jeden problem można rozwiązać na KILKA sposobów i dobrze nie ma w tym nic złego. Bardzo Cię proszę nie Unoś się, jesteśmy tu, aby sobie pomagać, a nie negatywnie reagować. Instalujesz drukarkę, ze sterowników, ze strony HP bardzo dobrze, ja instaluje HP Smart, bo jest to dla mnie wygodniejsze i również bardzo dobrze, a kolega @wislak00preferuje używanie programów do znajdywania sterowników do urządzeń, i również bardzo dobrze. Najważniejsze, aby koniec końców urządzenie zadziałało prawda ? @jozef.k i nie: 12 minut temu, jozef.k napisał(a): nie być A, bądź Pozdrawiam wislak00 and cursor like this Quote
wislak00 Posted November 1, 2025 Report Posted November 1, 2025 Godzinę temu, jozef.k napisał(a): Nie pytałem nie było - ? nie być tak nadgorliwy polujesz na punkty reputacji tu ludzie mają poważniejsze problemy to się wykaż. Hahaha człowieku ja mam 41 lat, czekam na poważną operację i ledwo żyję, więc kompletnie nie obchodzą mnie jakieś śmieszne punkty. Nie angażuję się w testy właśnie z tego powodu (dawnej to robiłem), ale z drobnymi pytaniami czasem staram się pomóc, by pytania nie pozostawały bez odpowiedzi, bo jakby @srom-otnik miał na każde odpowiadać, to by brakowało mu życia na tworzenie tych świetnych modyfikacji. Zresztą nie jesteś tu sam, bo 2 posty przed twoim ktoś również pytał jak sobie poradzić jak mu stery się nie instalują. 16 godzin temu, Tadek100 napisał(a): Dzień Dobry. W żadnej Pana wersji nie mogę zainstalować sterownika drukarki HP LaserJet M209dw. W innych modach bez problemów. Temat jest od zgłaszania błędów i pomocy przy problemach z modem, twoje wpisy @jozef.k nie spełniają tych kryteriów. Proszę cię nie odpowiadaj mi już, bo kolejna gównoburza się robi o nic i zaśmiecany jest temat. A co do nabijania jakiś punktów to każdy twój wpis tak wygląda a nie mój. 88jankowalski88, cursor, FILAGOL and 1 other like this Quote
szymibtw Posted November 1, 2025 Report Posted November 1, 2025 16 godzin temu, FILAGOL napisał(a): Dzień Dobry @Tadek100 Posiadam drukarkę HP dokładnie to: HP LaserJet Pro MFP M28a Ja instaluję aplikację HP Smart pobraną ze sklepu Micro$oft Store W aplikacji HP Smart proszę dodać swą drukarkę (Aplikacja sama ją wykryje) i po kilku chwilach drukarka działa Proszę napisać jaka wersja została zainstalowana Lite, czy Extreme ? w modzie JG11 25H2 domyślnie nie ma zainstalowanego Micro$oft Store należy go doinstalować. podaję poniżej jak to zrobić Jak zainstalować Microsoft Store za pomocą PowerShell Podobnie, można użyć polecenia cmdlet dodatku PowerShell do ponownego zainstalowania programu Microsoft Store w systemie Windows 11. Oto jak to zrobić. Uruchom Windows PowerShell jako administrator. W oknie PowerShell wpisz następujące polecenie i naciśnij klawisz Enter, aby zainstalować witrynę Microsoft Store: Get-AppxPackage -AllUsers Microsoft.WindowsStore* | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"} Po zainstalowaniu aplikacji wpisz wyjście i naciśnij klawisz Enter, aby zamknąć PowerShell. po wykonaniu w/w czynności proszę wyszukać w systemie Aplikację Micro$oft Store w wyszukiwarce aplikacji wpisać "HP Smart" i zainstalować (nie jest wymagane posiadanie konta w M$ Proszę na stronie HP są zawarte informacje: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w tym serowniki Mam nadzieje, że moje wskazówki pomogły Pozdrawiam Ja pobieram i instaluję aplikacje bez sklepu FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted November 1, 2025 Report Posted November 1, 2025 Dzień Dobry @szymibtw Super, czy drukarka działa ? Quote
szymibtw Posted November 1, 2025 Report Posted November 1, 2025 1 minutę temu, FILAGOL napisał(a): Dzień Dobry @szymibtw Super, czy drukarka działa ? Tego nie wiem. Ja mam Brothera i instaluję zawsze sterowniki ze strony. Napisałem tak, że się da żeby nie zaśmiecać systemu instalacją. Wszystkie aplikacje tak instaluję, bez sklepu. Quote
FILAGOL Posted November 1, 2025 Report Posted November 1, 2025 Bywało, że oficjalny Windows 11 miał problemy z moją drukarka (instalując sterowniki ze strony producenta) Windows wykrywał sterowniki do mojej drukarki, których nie można było zainstalować wyświetlał się błąd W modach @srom-otnik i @Kocurek nie ma tego problemu i szczerze nie wiem z czego to wynika. Najważniejsze, że drukarka działa. Pozdrawiam Kocurek and srom-otnik like this Quote
szymibtw Posted November 1, 2025 Report Posted November 1, 2025 2 minuty temu, FILAGOL napisał(a): Bywało, że oficjalny Windows 11 miał problemy z moją drukarka (instalując sterowniki ze strony producenta) Windows wykrywał sterowniki do mojej drukarki, których nie można było zainstalować wyświetlał się błąd W modach @srom-otnik i @Kocurek nie ma tego problemu i szczerze nie wiem z czego to wynika. Najważniejsze, że drukarka działa. Pozdrawiam U mnie tak samo nigdy nie było żadnego problemu z modami, pamiętam tylko, że kiedyś jakaś wersja extreme po zainstalowaniu u mnie muliła na samym pulpicie. Myszka chodziła jakbym miała ustawione 1 dpi a Eksplorator Plików odpalał się 5 minut. FILAGOL likes this Quote
zajebut2333 Posted November 1, 2025 Report Posted November 1, 2025 Da rade jakos właczyc funkcje w panel sterowania ? chce wlaczyc direct play przez to, bo chcialbym zagrac w stare GTA a wyskakuje błąd Direct 8.1 przez brak Direct Play. No a jak chce to włączyc przez dodaj funkcje w panelu sterowania to nie mam dostepu. Zainstalowana wersja Extreme. Ewentualnie jak wlaczyc direct play, albo sprawdzic czy jest wlaczony, bo podejrzewam ze pewnie powinno dzialac Quote
srom-otnik Posted November 1, 2025 Author Report Posted November 1, 2025 1 godzinę temu, za**but2333 napisał(a): Da rade jakos właczyc funkcje w panel sterowania ? chce wlaczyc direct play przez to, bo chcialbym zagrac w stare GTA a wyskakuje błąd Direct 8.1 przez brak Direct Play. No a jak chce to włączyc przez dodaj funkcje w panelu sterowania to nie mam dostepu. Zainstalowana wersja Extreme. Ewentualnie jak wlaczyc direct play, albo sprawdzic czy jest wlaczony, bo podejrzewam ze pewnie powinno dzialac W Extreme usunięto WinSxS, więc funkcje wszystkie są wycięte, nic nie dodasz, nic nie odejmiesz - napisane jak byk w opisie na pierwszej stronie wątku. Czytamy ze zrozumieniem... FILAGOL, gumish93 and swiniarobert69 like this Quote
zajebut2333 Posted November 1, 2025 Report Posted November 1, 2025 9 minut temu, srom-otnik napisał(a): W Extreme usunięto WinSxS, więc funkcje wszystkie są wycięte, nic nie dodasz, nic nie odejmiesz - napisane jak byk w opisie na pierwszej stronie wątku. Czytamy ze zrozumieniem... no spoko, ale direct play jest pewnie uaktywniony, to juz nie wiem czemu nie działa ;D Poszukam dalej Quote
WiesioKa Posted November 1, 2025 Report Posted November 1, 2025 W dniu 31.10.2025 o 09:27, srom-otnik napisał(a): Nastepne wydanie będzie tu dostępne z tym nowym panelem Narzędzi Jak idzie z nowym wydaniem , mistrzu czekamy z niecierpliwością . swiniarobert69 likes this Quote
Letho Posted November 1, 2025 Report Posted November 1, 2025 Coś już wiadomo na temat aktualizacji ? Wiadomka póki weekend jak nie to się poczeka czasem trza ! swiniarobert69 likes this Quote
srom-otnik Posted November 1, 2025 Author Report Posted November 1, 2025 siedzimy sobie tak z flasią (żołądkowa gorzka tradycyjna) przy kompie i takie coś nam wyszło: wislak00, vic3roj, Damian989121 and 7 others like this Quote
WiesioKa Posted November 1, 2025 Report Posted November 1, 2025 9 minut temu, srom-otnik napisał(a): siedzimy sobie tak z flasią (żołądkowa gorzka tradycyjna) przy kompie i takie coś nam wyszło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Fajne , dość zrozumiałe opisy , brawo . swiniarobert69 likes this Quote
wislak00 Posted November 2, 2025 Report Posted November 2, 2025 14 godzin temu, za**but2333 napisał(a): Da rade jakos właczyc funkcje w panel sterowania ? chce wlaczyc direct play przez to, bo chcialbym zagrac w stare GTA a wyskakuje błąd Direct 8.1 przez brak Direct Play. No a jak chce to włączyc przez dodaj funkcje w panelu sterowania to nie mam dostepu. Zainstalowana wersja Extreme. Ewentualnie jak wlaczyc direct play, albo sprawdzic czy jest wlaczony, bo podejrzewam ze pewnie powinno dzialac Przede wszystkim czy masz DirectX zainstalowany? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Spróbuj uruchomić w trybie zgodności z Win XP SP3 Możesz spróbować użyć wrappera z DX8 na DX9 (wrzucasz plik d3d8.dll do folderu gry, tam gdzie jest plik exe gry) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kolejnym sposobem jest użycie programu dgVoodoo, ale tu trzeba się pobawić z konfiguracją [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Letho Posted November 2, 2025 Report Posted November 2, 2025 9 godzin temu, srom-otnik napisał(a): siedzimy sobie tak z flasią (żołądkowa gorzka tradycyjna) przy kompie i takie coś nam wyszło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mocny zawodnik z ciebie vic3roj, srom-otnik and swiniarobert69 like this Quote
srom-otnik Posted November 2, 2025 Author Report Posted November 2, 2025 34 minuty temu, wislak00 napisał(a): Przede wszystkim czy masz DirectX zainstalowany? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Spróbuj uruchomić w trybie zgodności z Win XP SP3 Możesz spróbować użyć wrappera z DX8 na DX9 (wrzucasz plik d3d8.dll do folderu gry, tam gdzie jest plik exe gry) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kolejnym sposobem jest użycie programu dgVoodoo, ale tu trzeba się pobawić z konfiguracją [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - albo przejść na Lite i problemy wszelki znikają... swiniarobert69 and wislak00 like this Quote
c666 Posted November 2, 2025 Report Posted November 2, 2025 10 godzin temu, srom-otnik napisał(a): siedzimy sobie tak z flasią (żołądkowa gorzka tradycyjna) przy kompie i takie coś nam wyszło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pakuj na drugą nogę... :)) swiniarobert69 likes this Quote
Letho Posted November 2, 2025 Report Posted November 2, 2025 jeszcze mistrzu dorzuć instalatora do zdjęć przyda się w folderze tunning by sobie zainstalować dla chętnych FILAGOL, srom-otnik and swiniarobert69 like this Quote
FILAGOL Posted November 2, 2025 Report Posted November 2, 2025 Dobry Wieczór:-) Mam propozycję do moda @srom-otnik Opcja aktualizacji, tak jak jest w oficjalnym instalatorze Windows, aby nie musieć instalować systemu operacyjnego od nowa by mieć aktualne wydanie. Ewentualnie dodać takową opcje (Skrypt) do samego moda. Gdyż, ponowne instalowanie WinJG 11 ponowne "dopieszczanie", systemu pod siebie mimo wszystko jest czasochłonne. Takie rozwiązanie, jeszcze bardziej by uczyniło system atrakcyjnym. Pozdrawiam Kosiara and Kocurek like this Quote
srom-otnik Posted November 2, 2025 Author Report Posted November 2, 2025 Gotowe, moszna ssać JanKo66, cursor, stens and 3 others like this Quote
Groszek1962 Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 Witam. Pozwolę sobie opisać to myślę że nie przesadzę, jest Za.... - Przepraszam Super, Szybko to mało powiedzieć...... Szybka, sprawna instalka, wszystkie aktualizacje z zewnątrz bez zakłóceń i problemów, a dodam że wybrałem podczas instalki opcje zoptymalizowane. No jest to Coś niesamowicie pracujący system, pierwsze testy Naprawdę GNIOTĄ No PANIE ROBOTA NIEZIEMSKA Od Siebie dodam że tak jak myślałem MOD -y JG TO MIODZIO na NASZE KOMPIKI Proponuję robić obraz na pena Rufusem 4,5, gdyż tak jak w moim przypadku nowy Bios nie musiałem bawić się Secur Bootach, myślę że wiadomo o co kaman. Mistrzu pozwoliłem sobie Uświetnić pulpit widokiem przypominającym pracę JG - BRAWO, zauważyłem nowy Ciekawy ekran startowy systemu BRAWO. No i dodam kilka fotek. Jestem pod wrażeniem TO NAPRAWDĘ KAWAŁ SUPER PRACY to jest NAPRAWDĘ MAJSTERSZTYK Pozdrawiam i od jutra dalsze katowanie tej pracy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek, FILAGOL, srom-otnik and 1 other like this Quote
FILAGOL Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 Dzień Dobry @Groszek1962 Wnioskuję po Twej opinii, że system spisuje się świetnie co mnie bardzo cieszy Ja pozostaje na wcześniejszym wydaniu, i zastanawiam się, czy jest sens stawiać od nowa system z aktualnym wydaniem. Pozdrawiam srom-otnik likes this Quote
Recommended Posts