Groszek1962 Posted October 21 Report Posted October 21 Witam! Mam pytanko do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ? Czy są jakieś większe zmiany w tej wstawce 25H2 w stosunku do tej z 11 bm. czyli 24H2\25H2, bo jak dla mnie jest SUPER, pięknie Pracuje I Śmiga, pobiera kolejne aktualizacji czyli jest DE BEST No Brawo MISTRZU Bo jeśli coś nowego, No To Panie Jadziem z Tym Koksem. Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A czy będzie wer. Pro ? XIII likes this Quote
srom-otnik Posted October 21 Author Report Posted October 21 5 minut temu, Groszek1962 napisał(a): Witam! Mam pytanko do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ? Czy są jakieś większe zmiany w tej wstawce 25H2 w stosunku do tej z 11 bm. czyli 24H2\25H2, bo jak dla mnie jest SUPER, pięknie Pracuje I Śmiga, pobiera kolejne aktualizacji czyli jest DE BEST No Brawo MISTRZU Bo jeśli coś nowego, No To Panie Jadziem z Tym Koksem. Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A czy będzie wer. Pro ? Nic nie planuję już w kwestii 24H2 i 25H2 IoT LTSC - przynajmniej na jakiś czas, nawet jak wyskoczą jakieś drobne bugi, mam już tego dość.... Po odświeżeniu w10 LTSB i LTSC - wezmę się spokojnie za w11 Pro. janek917, XIII, Groszek1962 and 1 other like this Quote
Groszek1962 Posted October 21 Report Posted October 21 Jeszcze raz Wielkie Dzięki i SZACUN ZA FANTASTYCZNĄ ROBOTĘ. POZDRAWIAM srom-otnik likes this Quote
Groszek1962 Posted October 21 Report Posted October 21 Jeśli musisz ! To Może tak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] XIII likes this Quote
srom-otnik Posted October 21 Author Report Posted October 21 52 minuty temu, tadam napisał(a): Jak włączyć dźwięk uruchamiania systemu. Sprawdź, czy masz w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\BootAnimation - następnie w nim: DisableStartupSound - jesli istnieje, to zmień w nim 1 na 0 0 → dźwięk włączony 1 → dźwięk wyłączony Daj znać XIII likes this Quote
tadam Posted October 21 Report Posted October 21 Niestety<Odtwórz dzwięk Windows-Autostart>nie można go zaznaczyć. Quote
nasu Posted October 22 Report Posted October 22 Wielkie dzięki srom-otnik Już ogarnąłem na dell 7140 , IoT LTSC nawet sterowników wszystkich nie instalowałem bo po co . Używam w zasadzie jednego programu w trybie kiosk NET Framework 4.8. Na Windows 10 czy 11 pro grzał się strasznie i potrafił się aktualizować podczas pracy . srom-otnik likes this Quote
sebio Posted October 22 Report Posted October 22 W dniu 20.10.2025 o 19:11, xbmc napisał(a): Ja potrzebuję utworzyć płytę, bo z usb laptop nie startuje W biosie musisz ustawić stens likes this Quote
FILAGOL Posted October 22 Report Posted October 22 18 godzin temu, xbmc napisał(a): Po instalacji system pyta czy usunąć defender. Jeśli zrobię NIE to coś sie stanie? Chciałabym aby jednak defender był wlaczony Defender zostaje wtedy w Windows i działa ochrania system Quote
tadam Posted October 22 Report Posted October 22 Niestety odpuszczam sobie to wydanie. Dzwięki Windows Autostart nie działają tak jak być to powinno. Jeżeli uda mi się je przywrócić to po opcji czyszczenia systemu zostają w rejestrze odhaczone. Zastanawiam się jaki jest sens blokowania tych dzwieków. Quote
srom-otnik Posted October 22 Author Report Posted October 22 7 minut temu, tadam napisał(a): Niestety odpuszczam sobie to wydanie. Dzwięki Windows Autostart nie działają tak jak być to powinno. Jeżeli uda mi się je przywrócić to po opcji czyszczenia systemu zostają w rejestrze odhaczone. Zastanawiam się jaki jest sens blokowania tych dzwieków. Przyśpieszenie startu systemu znikome, ale jednak XIII, stens and jespe like this Quote
Robak82 Posted October 22 Report Posted October 22 Po próbie na piecio letnim lapku gdzie ten system wymiata... Podkusiło mie postawić ten system na nowym pc - Ryzen 9 9950x3d\RTX 4070 TI. Wszystko chodzi pięknie... No i tu entuzjazm prysł do momentu jak odpaliłem gry, jak nowsze i starsze, gdzie temperatura grafiki osiąga 95 stopni, gdzie normalnie wynosiły max 77 stopni. Jak u was ma się sprawa..? swiniarobert69 likes this Quote
Syriusz76 Posted October 22 Report Posted October 22 1 godzinę temu, tadam napisał(a): Niestety odpuszczam sobie to wydanie. Dzwięki Windows Autostart nie działają tak jak być to powinno. Jeżeli uda mi się je przywrócić to po opcji czyszczenia systemu zostają w rejestrze odhaczone. Zastanawiam się jaki jest sens blokowania tych dzwieków. Przepraszam Cie bardzo ale po grzyba komuś dzwięk uruchamiania systemu? Może mi ktoś to wyjaśnić? Quote
mateuszk_2006 Posted October 22 Report Posted October 22 27 minut temu, Robak82 napisał(a): Po próbie na piecio letnim lapku gdzie ten system wymiata... Podkusiło mie postawić ten system na nowym pc - Ryzen 9 9950x3d\RTX 4070 TI. Wszystko chodzi pięknie... No i tu entuzjazm prysł do momentu jak odpaliłem gry, jak nowsze i starsze, gdzie temperatura grafiki osiąga 95 stopni, gdzie normalnie wynosiły max 77 stopni. Jak u was ma się sprawa..? Raczej to problem z hardware niz tym systemem. System nie wyplywa na temperatury ew. na mozliwosci wykorzystania poszczegolnego sprzetu a jesli ty przy 100% obicazenia osiagasz takie temperatury to zalecam czyszczenie, wymiane pasty lub ewentualnie UV Karty. 6 minut temu, Syriusz76 napisał(a): Przepraszam Cie bardzo ale po grzyba komuś dzwięk uruchamiania systemu? Może mi ktoś to wyjaśnić? Typowy Pan "Maruda". System uruchamia mu sie w kilka sekund to chcialby se dzwiek Formuly 1 albo jakiegos F16 dodac zeby poczuc te moc. XIII likes this Quote
Robak82 Posted October 22 Report Posted October 22 11 minut temu, mateuszk_2006 napisał(a): Raczej to problem z hardware niz tym systemem. System nie wyplywa na temperatury ew. na mozliwosci wykorzystania poszczegolnego sprzetu a jesli ty przy 100% obicazenia osiagasz takie temperatury to zalecam czyszczenie, wymiane pasty lub ewentualnie UV Karty. Typowy Pan "Maruda". System uruchamia mu sie w kilka sekund to chcialby se dzwiek Formuly 1 albo jakiegos F16 dodac zeby poczuc te moc. Hardware piszesz... tylko że na oficjalnym 25h2 Pro było OK Quote
mateuszk_2006 Posted October 22 Report Posted October 22 12 minut temu, Robak82 napisał(a): Hardware piszesz... tylko że na oficjalnym 25h2 Pro było OK Modyfikacje pozwalaja uwolnic zasoby komputera aby dzialal responsywniej. Nawet jesli system zuzywal by 100% karty to karta i tak nie ma prawa osiagac takich temperatur. Jak mowilem, zalecam czysczenie ew, undervolting karty (co nie zmienia faktu ze nie powinna ona osiagac takich temp.) Albo Opcje zasilania > zrownowazony. Panel nvidia > tryb zarzadzania energia > normalny. Oraz ograniczenie liczby klatek w grach. Quote
srom-otnik Posted October 22 Author Report Posted October 22 14 minut temu, Robak82 napisał(a): Hardware piszesz... tylko że na oficjalnym 25h2 Pro było OK Znajdź ten klucz: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerThrottling] "PowerThrottlingOff"=dword:00000001 i zmień wartość na 0 - wróci kontrola temperatury. Tylko później nie mów, że masz mniej fpsów, hihi Kocurek and swiniarobert69 like this Quote
Gargamel12 Posted October 22 Report Posted October 22 szukam fajnej wersji Windows 11 mod ale fajną szatą graficzną opcjami tuningu i androidem i jakiś aktywator możecie coś poradzić ?? Quote
c666 Posted October 22 Report Posted October 22 taaa... Dame z Łasiczką... - fryz po tuningu a w ręku android z aktywatorem... wstydziłbyś się pytać o takie rzeczy... :facepalm warzywo9 and zen888 like this Quote
LaptopIpc Posted October 22 Report Posted October 22 Godzinę temu, Gargamel12 napisał(a): szukam fajnej wersji Windows 11 mod ale fajną szatą graficzną opcjami tuningu i androidem i jakiś aktywator możecie coś poradzić ?? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
VV44 Posted October 22 Report Posted October 22 Programy i funkuje Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows < nie działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
srom-otnik Posted October 22 Author Report Posted October 22 Godzinę temu, VV44 napisał(a): Programy i funkuje Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows < nie działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przecież jest napisane jak byk,na pierwszej stronie w opisie ze magazyn WinSXS jest opóźniony w Extreme, więc skąd ta uwaga? zen888 and starcraft2fan like this Quote
c666 Posted October 22 Report Posted October 22 17 minut temu, tadam napisał(a): Mam takie odczucia, że te modyfikacje przynoszą wiecej problemów niż to potrzebne. Weź Ty zacznij szydełkować za pomocą młotka i dłuta a później napisz autobiografie... :facepalm srom-otnik, jespe, boniek and 2 others like this Quote
Robak82 Posted October 23 Report Posted October 23 15 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Znajdź ten klucz: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerThrottling] "PowerThrottlingOff"=dword:00000001 i zmień wartość na 0 - wróci kontrola temperatury. Tylko później nie mów, że masz mniej fpsów, hihi Dzięki Wielkie... Pomogło. srom-otnik likes this Quote
Syriusz76 Posted October 23 Report Posted October 23 9 godzin temu, tadam napisał(a): Mam takie odczucia, że te modyfikacje przynoszą wiecej problemów niż to potrzebne. Dramat!!! Jak ci się nie podoba to po grzyba się udzielasz??? boniek, plusik, Icogoo and 1 other like this Quote
magg Posted October 23 Report Posted October 23 19 godzin temu, Syriusz76 napisał(a): Przepraszam Cie bardzo ale po grzyba komuś dzwięk uruchamiania systemu? Może mi ktoś to wyjaśnić? Ja lubię stens likes this Quote
FILAGOL Posted October 23 Report Posted October 23 Gdyby ktoś potrzebował: Jak zainstalować Microsoft Store za pomocą PowerShell Podobnie, można użyć polecenia cmdlet dodatku PowerShell do ponownego zainstalowania programu Microsoft Store w systemie Windows 11. Oto jak to zrobić. Uruchom Windows PowerShell jako administrator. W oknie PowerShell wpisz następujące polecenie i naciśnij klawisz Enter, aby zainstalować witrynę Microsoft Store: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po zainstalowaniu aplikacji wpisz wyjście i naciśnij klawisz Enter, aby zamknąć PowerShell. dla mnie potrzebne aby zainstalować aplikację HP Smart stens, LaptopIpc and magg like this Quote
FILAGOL Posted October 23 Report Posted October 23 Dodatkowo: „Wycinanie i szkicowanie” (zrzuty ekranu - aplikacja z Microsoft Store). problem rozwiązany zrzuty ekranu działają i są zapisywane w Obrazy--> Zrzuty ekranu systemowa przeglądarka zdjęć nie działa poprawnie, tzn nie jest w stanie wyświetlać zdjęć przynajmniej niektórych, nie wiem z czego to wynika poszukam rozwiązania, gdy znajdę to napiszę an95dy likes this Quote
Recommended Posts