Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam! Mam pytanko do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ?

Czy są jakieś większe zmiany w tej wstawce 25H2 w stosunku do tej z 11 bm. czyli 24H2\25H2, bo jak dla mnie jest SUPER, pięknie Pracuje I Śmiga, pobiera kolejne aktualizacji czyli jest DE BEST 👏👏👏 No Brawo MISTRZU 🙂

Bo jeśli coś nowego, No To Panie Jadziem z Tym Koksem. 👏👏🙂Pozdrawiam 🤠

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A czy będzie wer. Pro ? 🙂

XIII likes this
Posted
5 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

Witam! Mam pytanko do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ?

Czy są jakieś większe zmiany w tej wstawce 25H2 w stosunku do tej z 11 bm. czyli 24H2\25H2, bo jak dla mnie jest SUPER, pięknie Pracuje I Śmiga, pobiera kolejne aktualizacji czyli jest DE BEST 👏👏👏 No Brawo MISTRZU 🙂

Bo jeśli coś nowego, No To Panie Jadziem z Tym Koksem. 👏👏🙂Pozdrawiam 🤠

A czy będzie wer. Pro ? 🙂

Nic nie planuję już w kwestii 24H2 i 25H2 IoT LTSC - przynajmniej na jakiś czas, nawet jak wyskoczą jakieś drobne bugi, mam już tego dość....
Po odświeżeniu w10 LTSB i LTSC - wezmę się spokojnie za w11 Pro. 

Posted
52 minuty temu, tadam napisał(a):

Jak włączyć dźwięk uruchamiania systemu.

Sprawdź, czy masz w kluczu

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\BootAnimation

- następnie w nim: 

DisableStartupSound 

- jesli istnieje, to zmień w nim 1 na 0

• 0 → dźwięk włączony

• 1 → dźwięk wyłączony

Daj znać 

XIII likes this
Posted

Wielkie dzięki srom-otnik

Już ogarnąłem na dell 7140 , IoT LTSC nawet sterowników wszystkich nie instalowałem bo po co .  Używam w zasadzie jednego programu w trybie kiosk NET Framework 4.8.

Na Windows 10 czy 11 pro grzał się strasznie i potrafił się aktualizować podczas pracy . 

srom-otnik likes this
Posted
18 godzin temu, xbmc napisał(a):

Po instalacji system pyta czy usunąć defender. Jeśli zrobię NIE to coś sie stanie? Chciałabym aby jednak defender był wlaczony

Defender zostaje wtedy w Windows i działa ochrania system

Posted

Niestety odpuszczam sobie to wydanie. Dzwięki Windows Autostart nie działają tak jak być to powinno. Jeżeli uda mi się je przywrócić to po opcji czyszczenia systemu zostają w rejestrze odhaczone. 

Zastanawiam się jaki jest sens blokowania tych dzwieków. 

Posted
7 minut temu, tadam napisał(a):

Niestety odpuszczam sobie to wydanie. Dzwięki Windows Autostart nie działają tak jak być to powinno. Jeżeli uda mi się je przywrócić to po opcji czyszczenia systemu zostają w rejestrze odhaczone. 

Przyśpieszenie startu systemu 🙂

znikome, ale jednak

XIII, stens and jespe like this
Posted

Po próbie na piecio letnim lapku gdzie ten system wymiata... Podkusiło mie postawić ten system na nowym pc - Ryzen 9 9950x3d\RTX 4070 TI. Wszystko chodzi pięknie... No i tu entuzjazm prysł do momentu jak odpaliłem gry, jak nowsze i starsze, gdzie temperatura grafiki osiąga 95 stopni, gdzie normalnie wynosiły max 77 stopni.

Jak u was ma się sprawa..?

swiniarobert69 likes this
Posted
1 godzinę temu, tadam napisał(a):

Przepraszam Cie bardzo ale po grzyba komuś dzwięk uruchamiania systemu? Może mi ktoś to wyjaśnić?

Posted
27 minut temu, Robak82 napisał(a):

Po próbie na piecio letnim lapku gdzie ten system wymiata... Podkusiło mie postawić ten system na nowym pc - Ryzen 9 9950x3d\RTX 4070 TI. Wszystko chodzi pięknie... No i tu entuzjazm prysł do momentu jak odpaliłem gry, jak nowsze i starsze, gdzie temperatura grafiki osiąga 95 stopni, gdzie normalnie wynosiły max 77 stopni.

Jak u was ma się sprawa..?

Raczej to problem z hardware niz tym systemem. System nie wyplywa na temperatury ew. na mozliwosci wykorzystania poszczegolnego sprzetu a jesli ty przy 100% obicazenia osiagasz takie temperatury to zalecam czyszczenie, wymiane pasty lub ewentualnie UV Karty.

6 minut temu, Syriusz76 napisał(a):

Przepraszam Cie bardzo ale po grzyba komuś dzwięk uruchamiania systemu? Może mi ktoś to wyjaśnić?

Typowy Pan "Maruda". System uruchamia mu sie w kilka sekund to chcialby se dzwiek Formuly 1 albo jakiegos F16 dodac zeby poczuc te moc.

XIII likes this
Posted
11 minut temu, mateuszk_2006 napisał(a):

Raczej to problem z hardware niz tym systemem. System nie wyplywa na temperatury ew. na mozliwosci wykorzystania poszczegolnego sprzetu a jesli ty przy 100% obicazenia osiagasz takie temperatury to zalecam czyszczenie, wymiane pasty lub ewentualnie UV Karty.

Typowy Pan "Maruda". System uruchamia mu sie w kilka sekund to chcialby se dzwiek Formuly 1 albo jakiegos F16 dodac zeby poczuc te moc.

Hardware piszesz... tylko że na oficjalnym 25h2 Pro było OK

Posted
12 minut temu, Robak82 napisał(a):

Modyfikacje pozwalaja uwolnic zasoby komputera aby dzialal responsywniej. Nawet jesli system zuzywal by 100% karty to karta i tak nie ma prawa osiagac takich temperatur.
Jak mowilem, zalecam czysczenie ew, undervolting karty (co nie zmienia faktu ze nie powinna ona osiagac takich temp.)
Albo 
Opcje zasilania > zrownowazony.
Panel nvidia > tryb zarzadzania energia > normalny.
Oraz ograniczenie liczby klatek w grach.

Posted
14 minut temu, Robak82 napisał(a):

Znajdź ten klucz:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerThrottling]
"PowerThrottlingOff"=dword:00000001

i zmień wartość na 0

- wróci kontrola temperatury.

Tylko później nie mów, że masz mniej fpsów, hihi

Kocurek and swiniarobert69 like this
Posted
Godzinę temu, Gargamel12 napisał(a):

szukam  fajnej wersji Windows 11 mod ale fajną szatą graficzną opcjami tuningu i androidem i jakiś aktywator możecie coś poradzić ??

Posted

Programy i funkuje

Włącz  lub wyłącz funkcje systemu Windows  < nie działa

Posted
Godzinę temu, VV44 napisał(a):

Programy i funkuje

Włącz  lub wyłącz funkcje systemu Windows  < nie działa

Przecież jest napisane jak byk,na pierwszej stronie w opisie ze magazyn WinSXS jest opóźniony w Extreme, więc skąd ta uwaga? 

zen888 and starcraft2fan like this
Posted
15 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Znajdź ten klucz:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerThrottling]
"PowerThrottlingOff"=dword:00000001

i zmień wartość na 0

- wróci kontrola temperatury.

Tylko później nie mów, że masz mniej fpsów, hihi

Dzięki Wielkie... Pomogło.

srom-otnik likes this
Posted
19 godzin temu, Syriusz76 napisał(a):

Ja lubię 

stens likes this
Posted

Gdyby ktoś potrzebował:

Jak zainstalować Microsoft Store za pomocą PowerShell

powershell ponownie zainstaluj aplikację microsoft Store

Podobnie, można użyć polecenia cmdlet dodatku PowerShell do ponownego zainstalowania programu Microsoft Store w systemie Windows 11. Oto jak to zrobić.

1. Uruchom Windows PowerShell jako administrator.
  2. W oknie PowerShell wpisz następujące polecenie i naciśnij klawisz Enter, aby zainstalować witrynę Microsoft Store: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
  3. Po zainstalowaniu aplikacji wpisz wyjście i naciśnij klawisz Enter, aby zamknąć PowerShell. 

dla mnie potrzebne aby zainstalować aplikację HP Smart

stens, LaptopIpc and magg like this
Posted

Dodatkowo:

„Wycinanie i szkicowanie” (zrzuty ekranu - aplikacja z Microsoft Store).

problem rozwiązany 🙂

zrzuty ekranu działają i są zapisywane w Obrazy--> Zrzuty ekranu 🙂

systemowa przeglądarka zdjęć nie działa poprawnie, tzn nie jest w stanie wyświetlać zdjęć przynajmniej niektórych, nie wiem z czego to wynika

poszukam rozwiązania, gdy znajdę to napiszę 🙂

an95dy likes this