Supermonter Posted November 11 Report Posted November 11 W dniu 10.11.2025 o 16:26, Kocurek napisał(a): @srom-otnik pozwolę sobie wtrącić, choć o gustach się nie dyskutuje - że dotychczasowy wybór Narzędzi z rozwijanej listy mógł być praktyczniejszy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] od nowej wersji, gdzie otwiera się okno: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oczywiście początkowo jest efekt nowości - i na pewno sporo komplementów będzie, ale hmmm... Na starym rozwiązaniu wywołanie opcji wyglądało tak: 1. Prawy klik 2. Wybranie opcji 3. Potwierdzenie lewym przyciskiem myszki Na nowym rozwiązaniu: 1. Prawy klik 2. Lewy klik (wybranie opcji Narzędzia) 3. Wybranie opcji 4. Potwierdzenie lewym przyciskiem myszki Także w tym przypadku dodałeś dodatkowy krok - niby mikrostyk myszki się nie zużyje od tego zaraz, no ale... Żeby nie było, że tylko krytykuję - dwa nowe okna to moim zdaniem dobry kierunek i jest atrakcyjny: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A ja tylko dodam od siebie, że wywołanie okien narzędzi trwa długo. Kliknę i czekam kilka sekund zanim się pojawi. Tak jest u mnie. srom-otnik, juh and Kocurek like this Quote
juh Posted November 11 Report Posted November 11 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]mam tak samo, myślałem że to tylko u mnie coś nie tak. Przy całej szybkości działania systemu okno narzędzi dziwnie długo się uruchamia. Kocurek and srom-otnik like this Quote
srom-otnik Posted November 12 Author Report Posted November 12 W dniu 9.11.2025 o 15:02, Broda napisał(a): w afroamerykanskim motywie jest to slabo widoczne [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A możecie zaproponować jakieś fajne skórki do w11stki 24H2+, ale działające BEZBŁEDNIE bez podobnych bugów jak wyżej. Tylko proszę nie od iOS, bo mi działają na nerwy., ewentualnie ktoś, kto się bawi w modyfikację skórek zlikwidowałby taki bug z czcionką w tej kompozycji? juh, Grzegorz83 and starcraft2fan like this Quote
Letho Posted November 12 Report Posted November 12 Mistrzu co do nowej wersji, dawałeś zawsze w tunning albo domyślnie przeglądarkę zdjęć tą tradycyjną. Czemu teraz nie ma ? PS Dziękuje za Operę GX swiniarobert69 likes this Quote
PR74 Posted November 12 Report Posted November 12 witam pytanie do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a może dało by się zrobić taki skrypt z ptraniem czy folderu NARZĘDZIA ma być w nowym wyglądzie czy w stary fajna była by taka opcja a drugie pytanie jak kroś się pospieszył i klikną na TAK czy usunąć Windows Defendej i jakiś skrypt by go przywrócić Quote
Franz Maurer Posted November 14 Report Posted November 14 @PR74 Taką opcję ma program "Windhawk" masz tam różne opcje personalizacji wyglądu systemu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
PR74 Posted November 15 Report Posted November 15 Wielkie dzięki za linka do programu pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Franz Maurer and swiniarobert69 like this Quote
ritm Posted November 15 Report Posted November 15 system fruwa pięknie, jedyny problem - jak usunąć ten monit w prawym dolnym rogu o konieczności aktywacji systemu Windows (lub po prostu jak go aktywować) ? swiniarobert69 likes this Quote
Supermonter Posted November 15 Report Posted November 15 1 godzinę temu, ritm napisał(a): system fruwa pięknie, jedyny problem - jak usunąć ten monit w prawym dolnym rogu o konieczności aktywacji systemu Windows (lub po prostu jak go aktywować) ? Tutaj masz sposób, bo na pewno nie masz klucza do tego systemu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 likes this Quote
c666 Posted November 15 Report Posted November 15 W dniu 12.11.2025 o 10:36, srom-otnik napisał(a): A możecie zaproponować jakieś fajne skórki do w11stki 24H2+, ale działające BEZBŁEDNIE bez podobnych bugów jak wyżej. Tylko proszę nie od iOS, bo mi działają na nerwy., ewentualnie ktoś, kto się bawi w modyfikację skórek zlikwidowałby taki bug z czcionką w tej kompozycji? napewno i to koniecznie widziałbym jakąś opcję w stylu dark... konkretnie to oddaje tutaj pałeczkę zapaleńcom w tej dziedzinie... ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić jakiegokolwiek projektu bez takiej opcji... swiniarobert69 likes this Quote
wlodeusz Posted November 17 Report Posted November 17 Czy umożliwi mi, któryś z Panów? szansę na pobranie modu Sromotnika win11 z 11.11.25? Spod innego zdresu? Mega, celowo mnie dyskryminuje, rozłączając pobieranie na minutę, lub sekundy przed końcem. Nie mam możliwości spróbować z innego komputera. Bawią się ze mną, tak od kilku dni. Domagają się forsy jak wszyscy żydzi. Jestem tam zarejestrowany, ale tego nie honorują. A ja forsą nie pluję. Może gdzieś istnieje możliwość pobrania? Z Google, czy innego miejsca? jeśli to niemożliwe, trudno, dziękuję wszystkim za samą chęć pomocy. Quote
stens Posted November 17 Report Posted November 17 Tym programikiem pobierzesz do końca "MegaDownloader" Quote
alsej12 Posted November 17 Report Posted November 17 Witam mam pytanie przy instalacji mam tylko wersje lite a gdzie extrime itp czy coś zrobiłem tym razem Quote
gumish93 Posted November 17 Report Posted November 17 1 minutę temu, alsej12 napisał(a): Witam mam pytanie przy instalacji mam tylko wersje lite a gdzie extrime itp czy coś zrobiłem tym razem Nie ma wersji EXTREME, jest tylko LITE ! . Czytaj ze zrozumieniem pierwszy post ! ... Chyba połowa to ślepa jest ... srom-otnik likes this Quote
jozef.k Posted November 17 Report Posted November 17 1 godzinę temu, wlodeusz napisał(a): Czy umożliwi mi, któryś z Panów? szansę na pobranie modu Sromotnika win11 z 11.11.25 M[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] >>[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
sebio Posted November 17 Report Posted November 17 Godzinę temu, gumish93 napisał(a): Nie ma wersji EXTREME, jest tylko LITE ! . Czytaj ze zrozumieniem pierwszy post ! ... Chyba połowa to ślepa jest ... sromotnik zrezygnował z extreme, czy czytanie aż tak boli? Quote
wlodeusz Posted November 17 Report Posted November 17 Za cholerę nie wiem, gdzie w mega downloaderze, wklepać link do pobrania. Jestem z epoki kiedy mieliśmy przymus języka rosyjskiego, a nie angielskiego. Wiem to jest kalectwo. A spolszczenia brak. srom-otnik likes this Quote
jozef.k Posted November 17 Report Posted November 17 Kopiujesz link [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i on sam ci się wkleja i klikasz Add links i już ci się pobiera tylko wcześniej ustawiasz gdzie chcesz pobrać. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
wlodeusz Posted November 17 Report Posted November 17 Dzięki za pomoc, ale wywala error w statusie pobierania, zanim cokolwiek się zacznie pobierać . Chyba nie lubią mnie w mega? Po skopiowaniu linku pokazuje się w oknie i za moment wywala błąd. dam sobie i Wam spokój, spróbuje ściągnąć w nocy może dadzą sobie spokój z małpią złośliwością. Quote
iskier Posted November 17 Report Posted November 17 Spróbuj tym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ściągasz program zależnie od wersji Windowsa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]y [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]-bitowy Rozpakowujesz, w najprostszym schemacie w katalogu docelowym używasz polecenia (dobrze by było megatools,exe skopiować np do katalogu Windows) megatools dl adres W tym przypadku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub zapisujesz to jako plik BAT albo CMD. Jeśli przerwie możesz wznawiać do woli, przekroczysz limit, wznawiasz gdy ograniczenie się skończy. Można używać z kontem i bez konta. Ja nigdy nie miałem konta i ściągam tym zawsze bez problemów, wersję z 11.11 też przed chwilą pobrałem. wlodeusz likes this Quote
Meehoo Posted November 17 Report Posted November 17 2 godziny temu, gumish93 napisał(a): Nie ma wersji EXTREME, jest tylko LITE ! . Czytaj ze zrozumieniem pierwszy post ! ... Chyba połowa to ślepa jest ... A gdzie jest napisane o tym w pierwszym poście? Sam zainstalowałem wersje extreme a tymczasem tamten wątek jest archiwalny i zamknięty, wygląda na to, że mam sie domyślić, żeby zmienić windowsa na inny Quote
zdzisiek24 Posted November 17 Report Posted November 17 Właśnie. Nie daj się brachu. Nie po to siedziałeś 11 lat w podstawówce by teraz Cię obrażano i wypominano brak umiejętności czytania. PrintScreen likes this Quote
wlodeusz Posted November 17 Report Posted November 17 Dziękuję Józefie.K i wszystkim pozostałym dobrym Ludziom, Iskrom i reszcie. Mam plik w formacie iso.PART. Jak z tego zrobić iso obsługiwane Rufusem? Quote
zdzisiek24 Posted November 17 Report Posted November 17 ▲ tzn. nie pobrało Ci się do końca. Rufus tego nie naprawi. swiniarobert69 likes this Quote
iskier Posted November 17 Report Posted November 17 Przed jakąkolwiek próbą nagrywania sprawdź sumę kontrolną. Quote
jozef.k Posted November 17 Report Posted November 17 @wlodeusz masz link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Franc and wlodeusz like this Quote
rekja25 Posted November 20 Report Posted November 20 Mam dziwny problem z drukarkami, wszystko poprawnie się instaluje i konfiguruje, nie ma błędów, próba drukowania kończy się tak jak by zadanie było wysyłane w "powietrze", tzn. pojawia się na liście zadań i znika jak by było już wykonane a drukarka nic nie drukuje. Ciekawostka, urządzenie wielofunkcyjne skanuje bez problemów, natomiast drukowanie zachowuje się jak wyżej. Ktoś się spotkał z takim problemem? Jeszcze jedna ciekawostka wyszła, przy próbie drukowania Microsoft Print to PDF zapisuje się pusty plik o wartości 0 bytów. Quote
stratus84 Posted November 24 Report Posted November 24 Cześć, Podpowiedzcie co aktualnie wybrać podchodząc do instalacji na świeżo Win11? Win JG11 25H2 IoT LTSC czy Win JG11 25H2 Pro Lite? Aktualnie używam Win JG11 23H2 - 06.01.2025 Final w wersji chyba Lite. Zależy mi na stabilności oraz czystości samego systemu bez zbędnych dodatków oraz na poprawności w działaniu programów. Co polecacie? Dzięki za podpowiedź. swiniarobert69 likes this Quote
WiesioKa Posted November 24 Report Posted November 24 Osobiście nie porównywałem siedzę na Win JG 24H2 , ale cytuje słowa mistrza : Hejka, wrzucam jeszcze cieplutkie testowe iso Pro Lite. Nie oczekujcie, że ten mod będzie równie żwawy jak równoległy IoT LTSC - zmulenie gwarantowane, chociaż sposób cięcia, tweakowania i zastosowana oprawa skryptowa 1 : 1 wzięta (dosłownie wzięta) ze znanej i przetestowanej już wersji IoT LTSC. Cóż, taki urok Pro, fabrycznie ociężały... swiniarobert69 likes this Quote
stratus84 Posted November 24 Report Posted November 24 Czyli mam rozumieć IoT LTSC pewniejszy i bardziej sprawdzony pod względem użytkowania w stosunku do Win JG11 25H2 Pro Lite? Quote
Recommended Posts