srom-otnik Posted October 19 Report Posted October 19 Win JG11 25H2 IoT LTSC 11.11.25 Informacja o udostępnieniu i ograniczeniach: Niniejszy obraz ISO jest zmodyfikowaną, nieaktywowaną wersją systemu Microsoft Windows 11, udostępnioną wyłącznie w celach edukacyjnych, testowych i hobbystycznych. Obraz nie zawiera klucza ani mechanizmów aktywacyjnych. Użytkownik jest odpowiedzialny za posiadanie i stosowanie własnej, ważnej licencji Microsoft zgodnie z warunkami licencji producenta. Zabronione jest: komercyjne wykorzystanie obrazu, rozpowszechnianie w celu obejścia aktywacji, dystrybucja z dołączonymi kluczami lub narzędziami do łamania zabezpieczeń. Autor zastrzega sobie prawo do usunięcia plików na żądanie właściciela praw autorskich. I. Zintegrowano z systemem: rozwiązania autorskie, których nie znajdziecie w żadnej innej krajowej lub zagranicznej modyfikacji: - Optymalizator Usług; - graficzny panel zarządzania wydajnością systemu; - głębokie oczyszczanie; Ponadto bardzo przydatne aplikacje: Dism++ oraz WinaeroTweaker, dodatkowo wsparcie dla obcych kompozycji graficznych, szklaną powłokę eksploratora - Aero Glass, HashCheck, Notepad2, StartAllBack (trial 100 dni), uaktywniono DirectPlay oraz starsze FrameWorki. Wprowadziłem również dużo zabezpieczeń antytelemetrycznych. II. Usunięto: - "łatwy transfer"; - przeglądarka PDF; - część telemetrii; - Edge; - Cortana; - ToDo; - język naturalny III. Instalacja i użytkowanie: UWAGA! 1. Instalacja TYLKO na dysku "C" - gwarancja, że wszystkie dodane skrypty/narzędzia zadziałają w 100%. 2. Instalacja TYLKO w wersji "na czysto", czyli bez możliwości aktualizacji istniejącego i działającego systemu. 3. Do przygotowania bootowalnego pendriva użyć najlepiej aplikację RUFUS lub Ventoy. Przy formatowaniu pendriva w RUFUSie należy pozostawić ODZNACZONE jak na poniższym obrazku WSZYSTKIE pola. Po pojawieniu się pulpitu NIC NIE KLIKAJ, tylko czekaj na okno z pytaniem: "Czy chcesz usunąć systemowy antywirus Windows Defender?" System po chwili się zrestartuje i ukaże się okno najważniejszego narzędzia tuningowego w tym systemie - Optymalizatora Usług. 1. Wybierz ustawienia FABRYCZNE usług, następnie pobierz i zainstaluj wszystkie aktualizacje Windows Update. 2. Po zakończeniu aktualizacji zainstaluj wymagane sterowniki oraz niezbędne oprogramowanie. 3. Gdy etap wstępnej konfiguracji zostanie ukończony, uruchom ponownie OPTYMALIZATOR USŁUG (menu podręczne Pulpitu → Narzędzia) i wybierz ustawienia ZOPTYMALIZOWANE. 4. W dalszej kolejności uruchom funkcję Czyszczenie (również w menu Narzędzia) - dokładnie usuwa zbędne pliki i dane tymczasowe, znacząco zmniejszając zajętość miejsca na dysku. Nie używaj żadnych dodatkowych optymalizatorów ani programów ingerujących w usługi lub rejestr systemowy. System posiada już wszystkie niezbędne narzędzia zapewniające stabilne działanie. Nie stosuj skryptów antyszpiegowskich – podobnie jak zewnętrzne programy, mogą one zmieniać dostarczone ustawienia i powodować niestabilność systemu. Przeczytaj uważnie plik „INSTRUKCJA” znajdujący się na pulpicie i zastosuj się do zawartych tam zaleceń przed rozpoczęciem pracy z systemem. Po przeprowadzeniu pełnej optymalizacji, czyli wykorzystaniu tego co oferuje Optymalizator Usług, obie formy Czyszczenia, usunięty Defender oraz wszystkie dodatkowe wpisy rozruchowe w Menedżerze zadań i Autoruns, u mnie na kompie: Rozmiar ISO: 3,79 GB SHA-1: ae46d495b1421f375c9c7197f768d382e14b7290 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] boniek, Franc, Вишенечка and 11 others like this Quote
Achon Posted October 19 Report Posted October 19 Mniam. Mniam Już zajadam nowe grzybki... Kocurek, XIII, srom-otnik and 1 other like this Quote
WiesioKa Posted October 19 Report Posted October 19 Ja już robię pena . marcink859 and srom-otnik like this Quote
dante82 Posted October 19 Report Posted October 19 Stary jesteś wielki. Jutro mam wolne, więc będzie testowane srom-otnik likes this Quote
Achon Posted October 19 Report Posted October 19 No panowie jest moc. Na początek lecą bluzgi, a potem pochwały. - System nie ma najnowszej aktualizacji z 14.10.2025, ściąganie 3933,9 MB trochę trwa no i tyleż samo instalacja....brrr [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - w harmonogramie zadań przydałoby się usunąć pozycje widma - file not found [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - w aplikacji Dism++ jest domyślnie załączona opcja CompactOS - nie każdy jej potrzebuje, a nowicjusz sobie to włączy przypadkowo - Domyślnie włączona hibernacja spowalnia zamykanie systemu, ale OK niektórzy to używają - Załączona usługa Sysmain, OK może ktoś korzystać- ja wyłączam ze względu na dyski SSD ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Teraz pochwały: Aktualizacja wlazła 100% i to ta, o której opisano że robi hocki-klocki (KB5066835) (26200.6899) Liczba procesów po optymalizacji to kosmos (w moim modach nigdy nie zszedłem poniżej 50 procesów, no brawa mistrzu (Jedynie wyłączyłem jeszcze usługę Sysmain i bufor drukowania,) Oczywiście ten wynik, bez Microsoft Store, i z wyłączonymi usługami sieciowymi, ale zainstalowane wszystkie podstawowe sterowniki urządzenia. Dobra robota. kwasior500, srom-otnik, Kocurek and 1 other like this Quote
srom-otnik Posted October 19 Author Report Posted October 19 Dzięki @Achon za wyczerpującą informację. PZDR! Quote
WiesioKa Posted October 19 Report Posted October 19 Co tu więcej dodać , wszystko chodzi super . srom-otnik likes this Quote
srom-otnik Posted October 19 Author Report Posted October 19 11 minut temu, WiesioKa napisał(a): Co tu więcej dodać , wszystko chodzi super . Ku mej radości Extreme skończone, raczej już jutro podepnę do jednego iso. PZDR! Dany1337 likes this Quote
srom-otnik Posted October 19 Author Report Posted October 19 Extreme dopięte do nowego iso - w nowym linku. Opis ten sam co zawsze, uzupełnię dla porządku jutro. Quote
LuckyMan Posted October 20 Report Posted October 20 Mistrzu, sorki, że to piszę ale muszę. W lokalizacji C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\0.exe Windows Defender znalazł taki kwiatek: Trojan:BAT/DefDisable.DA!MTB I oczywiście wrzawa się zrobiła na pulpicie... Twój system instalowałem programem WinNTSetup_v541_x64 XIII likes this Quote
srom-otnik Posted October 20 Author Report Posted October 20 I dobrze, tam są skrypty kasujące Defendera, więc nie dziwne... plusik, Icogoo, starcraft2fan and 2 others like this Quote
nasu Posted October 20 Report Posted October 20 Udało się -coś sprzęt blokował, ale Windows Update „Wystąpił błąd. Spróbuj później ….” Quote
an95dy Posted October 20 Report Posted October 20 Sam system śmiga aż miło, dużo sprawniej niż 24H2, który instalowałem w zeszłym miesiącu i który od razu na wejściu już po krótkim czasie generował mi dziwne artefakty graficzne (fragmenty aplikacji freezowały się na pulpicie przy przesunięciu okna), czy czasem bez powodu wlatywały BSODy Mam jedno małe pytanie, dotyczące panelu Gracza, a właściwie jego braku. Przy odpaleniu jakiegokolwiek tytułu, wyskakuje Windowsowe okienko "Otwórz za pomocą", gdzie Windows szuka "msgamingoverlay" - obstawiam Xboxowy panel gracza czy jak to się tam nazywa. Pomimo wyłączenia w ustawieniach "Trybu Gry", monit wyskakuje przy każdym uruchomieniu gry. Da się to może jakoś całkowicie wyłączyć? Nie przeszkadza to w używaniu, ale jest odrobinę frustrujące swiniarobert69 likes this Quote
paulo007 Posted October 20 Report Posted October 20 48 minut temu, an95dy napisał(a): Mam jedno małe pytanie, dotyczące panelu Gracza, a właściwie jego braku. Przy odpaleniu jakiegokolwiek tytułu, wyskakuje Windowsowe okienko "Otwórz za pomocą", gdzie Windows szuka "msgamingoverlay" - obstawiam Xboxowy panel gracza czy jak to się tam nazywa. Pomimo wyłączenia w ustawieniach "Trybu Gry", monit wyskakuje przy każdym uruchomieniu gry. Da się to może jakoś całkowicie wyłączyć? Nie przeszkadza to w używaniu, ale jest odrobinę frustrujące [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
fiodor12 Posted October 20 Report Posted October 20 A ja chciałbym zapytać , bo niedawno instalowałem dzieło w postaci Win JG11 IoT LTSC 06.10.25.iso w wersji Lite , i system zaktualizował się do wersji , czy trzeba instalować od nowa nowe dzieło Win JG11 25H2 IoT LTSC czy pozostać przy tym co już mam , chyba że ta nowa modyfikacja coś nowego wnosi ? Quote
Icogoo Posted October 20 Report Posted October 20 35 minut temu, xbmc napisał(a): Czy ten system pomija weryfikacje TPM ? NIE. Quote
Robak82 Posted October 20 Report Posted October 20 Jak mam włączyć dźwięk uruchamiania systemu..? Nie mogę zaznaczyć opcji - Odtwórz Dźwięk Windows Autostart..? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Syriusz76 Posted October 20 Report Posted October 20 Bardzo dziękuję. Ale mam pytanie. Mam zaistalowany win11 PRO 22h2i gdy instalowałem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to system nie był aktywowany. I gdy wpisałem poprawny klucz niestety wywalalo mi niepoprawny klucz. Quote
stens Posted October 20 Report Posted October 20 5 minut temu, Syriusz76 napisał(a): I gdy wpisałem poprawny klucz niestety wywalalo mi niepoprawny klucz. Tutaj masz sposób, bo na pewno nie masz klucza do tego systemu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 likes this Quote
Syriusz76 Posted October 20 Report Posted October 20 Ale przy instalacji Win JG11 24H2 Pro wszystko sie aktywowalo bez problemu. Klucz sprawdzałem pod ShowKeyPlus. swiniarobert69 likes this Quote
xbmc Posted October 20 Report Posted October 20 Czy można jakoś zrobić płytę bootowalną z tym systemem bez weryfikacji TPM? Quote
juh Posted October 20 Report Posted October 20 Powiedzcie mi czy działa po uruchomieniu ponownie systemu z wciśniętym klawiszem shift i wybranie później opcji nr 7 czyli uruchomienie systemu bez wymuszenia podpisywania sterowników? Próbowałem na virtualboxie i się wykrzcza ale wiem że na żywym sprzęcie może być inaczej. Czy ktoś to może sprawdzić z góry dziękuję. swiniarobert69 likes this Quote
stens Posted October 20 Report Posted October 20 Godzinę temu, Syriusz76 napisał(a): Win JG11 24H2 Pro wszystko sie aktywowalo bez problemu. Ale to nie jest Windows Pro swiniarobert69 and kwasior500 like this Quote
WiesioKa Posted October 20 Report Posted October 20 Godzinę temu, xbmc napisał(a): Czy można jakoś zrobić płytę bootowalną z tym systemem bez weryfikacji TPM? w rufusie masz bodajże pierwsza pierwsza opcja zaznacz i po kłopocie . Quote
PrintScreen Posted October 20 Report Posted October 20 Dzień dobry Czy tu jest ta aktualizacja która ora dyski ssd? Pozdrawiam Quote
stens Posted October 20 Report Posted October 20 9 minut temu, juh napisał(a): z wciśniętym klawiszem shift i wybranie później opcji nr 7 Ja mam nowe dolegliwości od Microsoftu - po wciśnięciu kombinacji klawiszy nie działa mysz i klawa. Ale masz na pulpicie folder a w tym folderze pod folder Tryb awaryjny i tam uruchom "F8 - włącz.cmd" Reset kompa i klikasz podczas rozruchu F 8 i będziesz miał pozycję bez sprawdzania sterów. Quote
xbmc Posted October 20 Report Posted October 20 Ja potrzebuję utworzyć płytę, bo z usb laptop nie startuje Quote
Recommended Posts