stens Posted November 30, 2025 Report Posted November 30, 2025 3 godziny temu, Rex Rexus napisał(a): czy istnieje obraz iso Windows 11 IoT Enterprise, wersja 25H2 PL bez żadnych dodatków i modyfikacji ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FILAGOL likes this Quote
Rex Rexus Posted November 30, 2025 Report Posted November 30, 2025 Ale to nie są obrazy z win 11 LTSC Quote
stens Posted November 30, 2025 Report Posted November 30, 2025 24 minuty temu, Rex Rexus napisał(a): Ale to nie są obrazy z win 11 LTSC Chciałeś "czy istnieje obraz iso Windows 11 IoT Enterprise, wersja 25H2 PL bez żadnych dodatków i modyfikacji ?" masz>.. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] kwasior500 likes this Quote
Rex Rexus Posted November 30, 2025 Report Posted November 30, 2025 Pisze że jest to Release Preview. Quote
jacobobbo Posted December 3, 2025 Report Posted December 3, 2025 Czy ktos orientuję się czy działa na tej wersji : Xbox FullScreen Experience ? Planuję wrzucić go na Msi claw 8 ai+. Mam wcześniejszą wersję na ROG ally i działa cudo. Wrzucałem benchmarki z resztą. Quote
megabajtj23 Posted December 3, 2025 Report Posted December 3, 2025 Witam. Chciałbym napisać o moich spostrzeżeniach, mianowicie wczoraj zainstalowałem tę wersję by nowością się nacieszyć i okazało się że po zainstalowaniu wszystkich sterowników i ulubionej gry Watch Dogs Legion [Dodi Repack], gierka nie chciała za chiny się uruchomić, nie było też żadnego komunikatu że coś nie tak. Ze smutkiem zrezygnowałem z tej wersji i ponownie zassałem wersję 23H2, tam po zainstalowaniu wszystkiego podczas uruchamiania gry wyskakiwał błąd 0x000007b. Szukałem rozwiązania, wgrywałem Framework, Direct X i nic, dalej to samo. Zasięgnąłem po dawno ściągnięty JG23H2 z marca który nie był do końca odchudzony, posiadał defendera którego wykorzeniłem dołączonym narzędziem, no i na tym systemie gra odpaliła natychmiast. Dlaczego? Pozdrawiam. swiniarobert69 likes this Quote
Morricorne Posted December 3, 2025 Report Posted December 3, 2025 8 godzin temu, jacobobbo napisał(a): Czy ktos orientuję się czy działa na tej wersji : Xbox FullScreen Experience ? Planuję wrzucić go na Msi claw 8 ai+. Mam wcześniejszą wersję na ROG ally i działa cudo. Wrzucałem benchmarki z resztą. Podpisuje się pod tym. Sam ten system z ciekawości ma Msi A1M również przetestuję Quote
wislak00 Posted December 4, 2025 Report Posted December 4, 2025 9 godzin temu, megabajtj23 napisał(a): Witam. Chciałbym napisać o moich spostrzeżeniach, mianowicie wczoraj zainstalowałem tę wersję by nowością się nacieszyć i okazało się że po zainstalowaniu wszystkich sterowników i ulubionej gry Watch Dogs Legion [Dodi Repack], gierka nie chciała za chiny się uruchomić, nie było też żadnego komunikatu że coś nie tak. Ze smutkiem zrezygnowałem z tej wersji i ponownie zassałem wersję 23H2, tam po zainstalowaniu wszystkiego podczas uruchamiania gry wyskakiwał błąd 0x000007b. Szukałem rozwiązania, wgrywałem Framework, Direct X i nic, dalej to samo. Zasięgnąłem po dawno ściągnięty JG23H2 z marca który nie był do końca odchudzony, posiadał defendera którego wykorzeniłem dołączonym narzędziem, no i na tym systemie gra odpaliła natychmiast. Dlaczego? Pozdrawiam. Ta gra wymaga Visual C++ 2015. Doinstaluj paczkę i sprawdź [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
megabajtj23 Posted December 4, 2025 Report Posted December 4, 2025 Kolego wisiak00 zainstalowałem 25h2 Pro Lite, zainstalowałem też tę paczkę C++ z linku i niestety nic się nie dzieje. Quote
PR74 Posted December 6, 2025 Report Posted December 6, 2025 Witam ma ktoś pomysł jak naprawić w starcie "wyszukaj" bo przestał działać nawet po aktualizacji na nowszą wersje nadal nie działa Quote
PR74 Posted December 6, 2025 Report Posted December 6, 2025 2 godziny temu, PR74 napisał(a): sorki już naprawiłem już wszystko śmiga Quote
zajebut2333 Posted December 6, 2025 Report Posted December 6, 2025 @srom-otnik wiesz może jak zainstalować sklep? Przywróciłem do domyślnych ustawienia, już chyba klikałem na tą instalacje z 30 razy, od 2h i nie chce mi się pojawić. I na bank mam ustawienia fabryczne tak jak napisałeś w instrukcji. Próbowałem komenda przez power Shell ale tez cos nie chce się pojawić ;/ Quote
jacobobbo Posted December 7, 2025 Report Posted December 7, 2025 Koledzy kupiłem handhelda MSI Claw 8 AI + i planuję wrzucić tutaj ten system. Wcześniej wrzuciłem wersję 24h2 IoT LTSC i działa wybornie na ROG ally nawet wrzucałem benchmarki do wersji angielskiej. Zrobiłem obraz dysku z ROG ally i wrzuciłem na MSI. Nie mogę zainstalować MSI Claw center m oprócz tego osiągi gorsze niż na ROG ally. Czy ktoś wrzucał ten system na konsole MSI i podzieli się może doświadczeniem co należy zrobić żeby to działało jak należy ? swiniarobert69 likes this Quote
dimsim Posted December 8, 2025 Report Posted December 8, 2025 Siema Jak uruchomić ponowne działanie lokalizacji w windowsie? Quote
stens Posted December 8, 2025 Report Posted December 8, 2025 1 godzinę temu, dimsim napisał(a): Jak uruchomić ponowne działanie lokalizacji w windowsie? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A w tym modzie nie uruchomisz, bo wszystko wycięte. Quote
srom-otnik Posted December 8, 2025 Author Report Posted December 8, 2025 21 minut temu, stens napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A w tym modzie nie uruchomisz, bo wszystko wycięte. I co Ty stulasz?! Ustawienia ≈> prywatnosc i zabezpieczenia => lokalizacja Przesuwasz suwak i gra. FILAGOL, jozef.k and starcraft2fan like this Quote
abatinxs Posted December 8, 2025 Report Posted December 8, 2025 Sromotnik napisz proszę czego nie doczytałem w instrukcji, która jest na pulpicie po zainstalowaniu Win11? Gdy system mi się uśpi w laptopie i gdy próbuję go wybudzić przyciskiem power nie działają klawisze i touchpad ewentualnie myszka. Ratuję się wymuszeniem wyłączenia całego laptopa trzymając długo power. Przyznaję się że czytałem gdzieś gdzie kogoś wyzywałeś że jest to opisane w pierwszych zdaniach w instrukcji ale ja tego nie mogę znaleźć... to coś z ustawieniem zasilania? Plan wydajności? Quote
srom-otnik Posted December 8, 2025 Author Report Posted December 8, 2025 2 godziny temu, abatinxs napisał(a): Sromotnik napisz proszę czego nie doczytałem w instrukcji, która jest na pulpicie po zainstalowaniu Win11? Gdy system mi się uśpi w laptopie i gdy próbuję go wybudzić przyciskiem power nie działają klawisze i touchpad ewentualnie myszka. Ratuję się wymuszeniem wyłączenia całego laptopa trzymając długo power. Przyznaję się że czytałem gdzieś gdzie kogoś wyzywałeś że jest to opisane w pierwszych zdaniach w instrukcji ale ja tego nie mogę znaleźć... to coś z ustawieniem zasilania? Plan wydajności? - laptop usypiasz, czy hibernujesz? Jeśli hibernujesz, to wpisz w cmd powercfg.exe /hibernate /type full daj znać, czy pomogło. Na razie nic innego mi nie przychodzi do głowy. Podaj jeszcze może model lapka LAGUNA and starcraft2fan like this Quote
keri38 Posted December 8, 2025 Report Posted December 8, 2025 masz jaja grzybek ,po wielu wpisach mnie by sie juz nie chcialo ,dla wielu nawet lekkkkko ogarniajacych jestes wielki ,ale ogarniac kzady komp i o boze laptop z 19 wieku ,tlumaczyc jak dziala liczydlo ,to szcacun ,ja bym sie poddal,zdrowka w te swiet a i na ten nowy rok ,odpoczywaj a moze nawet wylacz net na tydzien 21h2 jest bajkowy srom-otnik likes this Quote
starcraft2fan Posted December 8, 2025 Report Posted December 8, 2025 9 godzin temu, stens napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A w tym modzie nie uruchomisz, bo wszystko wycięte. Można to też zmienić w O&O ShutUp10++ (od tego jest w modzie, by ustawić uprawnienia i dane telemetryczne pod siebie). Quote
abatinxs Posted December 10, 2025 Report Posted December 10, 2025 W dniu 8.12.2025 o 16:01, srom-otnik napisał(a): - laptop usypiasz, czy hibernujesz? Jeśli hibernujesz, to wpisz w cmd powercfg.exe /hibernate /type full daj znać, czy pomogło. Na razie nic innego mi nie przychodzi do głowy. Podaj jeszcze może model lapka Laptop to dell7270 i przechodzi w tryb uśpienia wg ustawień w panelu sterowania (opcje zasilania) miałem na baterii - wyłącz ekran po 5min i przełącz komputer w tryb uśpienia 20min. I właśnie po tych 20min już miałem problemy także wg mnie to nie hibernacja chyba, że w windowsie jest zły opis bo zawsze myślałem że jak podtrzymuje ustawienia w RAM to hibernacja. Przy tym uśpieniu pulsuje mi powoli przycisk od zasilania. Quote
srom-otnik Posted December 10, 2025 Author Report Posted December 10, 2025 58 minut temu, abatinxs napisał(a): Laptop to dell7270 i przechodzi w tryb uśpienia wg ustawień w panelu sterowania (opcje zasilania) miałem na baterii - wyłącz ekran po 5min i przełącz komputer w tryb uśpienia 20min. I właśnie po tych 20min już miałem problemy także wg mnie to nie hibernacja chyba, że w windowsie jest zły opis bo zawsze myślałem że jak podtrzymuje ustawienia w RAM to hibernacja. Przy tym uśpieniu pulsuje mi powoli przycisk od zasilania. Przemyslę Quote
stens Posted December 10, 2025 Report Posted December 10, 2025 Jak przetrzymuje ustawiania w RAM to uśpienie. a hibernacja zapisuje ustawienia na dysku. 1 godzinę temu, abatinxs napisał(a): w windowsie jest zły opis bo zawsze myślałem że jak podtrzymuje ustawienia w RAM to hibernacja. Quote
srom-otnik Posted December 11, 2025 Author Report Posted December 11, 2025 W dniu 10.12.2025 o 18:23, abatinxs napisał(a): Laptop to dell7270 i przechodzi w tryb uśpienia wg ustawień w panelu sterowania (opcje zasilania) miałem na baterii - wyłącz ekran po 5min i przełącz komputer w tryb uśpienia 20min. I właśnie po tych 20min już miałem problemy także wg mnie to nie hibernacja chyba, że w windowsie jest zły opis bo zawsze myślałem że jak podtrzymuje ustawienia w RAM to hibernacja. Przy tym uśpieniu pulsuje mi powoli przycisk od zasilania. - po pierwsze proponuje zaktualizować BIOS. Starszy bios fabrycznie wspiera klasyczne uśpienie czyli w skrócie S3. Windows 11 Windows próbuje wymusić S0 (Modern Standby), które nie działa poprawnie na starszych Dellach. To powoduje: brak klawiatury / touchpada po wybudzeniu, konieczność twardego wyłączenia, pulsujący przycisk zasilania. - po drugie spróbuj znaleźć Power Management => Block Sleep (Modern Standby), zaznacz tę opcję, zapisz zmiany w biosie i zrestartuj. To powinno wymusić S3. Zobacz, czy to pomogło i daj znać. swiniarobert69, LaptopIpc and LAGUNA like this Quote
LAGUNA Posted December 12, 2025 Report Posted December 12, 2025 Może nie odnośnie tego systemu,ale jak by się komuś przytrafiło : Kiedyś ktoś pisał że po wyłączeniu komputera ponownie się sam włącza . Spróbować sobie takich manewrów. Otwórz Panel sterowania. Możesz to zrobić, wpisując „Panel sterowania” w polu wyszukiwania na pasku zadań. Przejdź do sekcji Opcje zasilania. Kliknij na Wybierz działanie przycisków zasilania po lewej stronie. Kliknij na Zmień ustawienia, które są obecnie niedostępne. W sekcji Ustawienia zamykania zaznacz pole Włącz szybkie uruchamianie (zalecane). Kliknij Zapisz zmiany. swiniarobert69 likes this Quote
PlaPol Posted December 13, 2025 Report Posted December 13, 2025 @srom-otnik m mam do ciebie pytanie powiedz mi czy uciągnie na takim sprzęcie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] net custom iso win-jg11-25h2-iot-ltsc Quote
zdzisiek24 Posted December 13, 2025 Report Posted December 13, 2025 ▲ Najlepiej sprawdzić to samemu. Ściągnij, zainstaluj. Pół godzinki i będziesz wiedział. swiniarobert69 and FILAGOL like this Quote
srom-otnik Posted December 13, 2025 Author Report Posted December 13, 2025 4 godziny temu, PlaPol napisał(a): @srom-otnik m mam do ciebie pytanie powiedz mi czy uciągnie na takim sprzęcie net custom iso win-jg11-25h2-iot-ltsc uciągnąć - uciągnie, ale po co takie sztuki? Ja kupiłem dwa dni temu HP EliteBooka 660 G11 z 32GB ramu i co, wczoraj był W11 JG 25H2 Pro, a dziś już W10 21H2 LTSC - i tak zostaje. Wk...ia mnie ta cała 11stka, mam 3 kompy w domu i z rozsądku nie zainstalowałem na nich swoich w11stek. Zupełnie inna kultura/komfort pracy na w10 LTSC, mniejszy, szybszy i ładniejszy - chyba w końcu o to chodzi... W11 nie ma startu do niego. Przetestuję jeszcze 24H2 IoT LTSC, a później czysto badawczo LTSB keri38, starcraft2fan, swiniarobert69 and 2 others like this Quote
keri38 Posted December 13, 2025 Report Posted December 13, 2025 Ja się na innego jak 21h2 nie przesiadam srom-otnik, swiniarobert69 and wislak00 like this Quote
PlaPol Posted December 13, 2025 Report Posted December 13, 2025 @srom-otnik c Czyli żaden custom tylko oryginalny lsse tak Windows 10 21H2 LTSC ? wbak1102 likes this Quote
Recommended Posts