Jump to content

Recommended Posts

Posted
18 godzin temu, mateuszk_2006 napisał(a):

A co masz za problem? 
Ja nie moglem uruchomic ale jakos mi sie udalo.
Przechodzil weryfikacje updatu i znikal teraz dziala normalnie.

Cześć

Mam taki sam problem z tym epic, Chat Gpt i Gemini nie dają rady mi pomóc. Poinstalowalem te wszystkie bilbioteki redistrib itd. Ale nadal nic prosze o wsparcie.

Posted

Hej. Próbowałem zainstalować Net. Framework 4.8.1 na wersji Extreme z domyślnymi ustawieniami usług i dostałem coś takiego

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
17 minut temu, AbuAbi napisał(a):

Hej. Próbowałem zainstalować Net. Framework 4.8.1 na wersji Extreme z domyślnymi ustawieniami usług i dostałem coś takiego

I dobrze, ten FrameWork jest już na pokładzie, a winsx jest opóźniony więc tego system Ci nie wpusci

AbuAbi likes this
Posted

Jeśli chodzi o epic store, ogarnąłem. Właczamy optymalizator usług - prawy myszki na pulpicie i wybieramy narzedzia - optymalizator. Wybieramy pełna funkcjonalność i robimy restart. Ja miałem zoptymalizowany wtedy epic nie hula.

swiniarobert69 likes this
Posted
W dniu 16.10.2025 o 16:55, Achon napisał(a):

Zrozumiesz jak będziesz codziennie robił backup całego systemu. Wtedy 5gb, a 40gb robi różnicę.

Podobnie jak skanujesz cały dysk antywirusem.

Trzecia kwestia uruchamianie systemu (lub wielu systemów), we wirtualnej maszynie, umieszczonej w pamięci RAM.

A tej pamięci wiadomo, nie masz w kompie 1TB, ale znacznie mniej.

Nigdy nie robiłem backupu systemu bo i po co? Backup mam tylko ważnych rzeczy i tyle.

Posted

Mam nadal problem pobrałem grę na epic chodzi o GTA 5 , ale jak przychodzi autoryzacja to nie puszcza mnie dalej. Mam taki komunikat na stronie. Prosze o pomoc

Ta witryna nie umożliwia bezpiecznego połączenia

Serwer epicgames.com używa nieobsługiwanego protokołu.

ERR_SSL_VERSION_OR_cipHER_MISMATCH
Posted
Godzinę temu, MOTO36 napisał(a):

Czy przy instalacji jest możliwość wyboru języka angielskiego? Niestety muszę mieć po ingliszu.....

Możesz sobie doinstalować.

Tolu likes this
Posted
58 minutes ago, LaptopIpc said:

Możesz sobie doinstalować.

Dzięki panowie.  Co do licencji - musi być od WIN10 enterprise LTSC czy licencja firmowa na windows 10 PRO też zadziała?

Posted

Czy  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  Różni się od tego który jest w tym obrazie- Win JG10 22H2 LTSC 14.10.25 ?[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
7 minut temu, janek917 napisał(a):

Czy  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  Różni się od tego który jest w tym obrazie- Win JG10 22H2 LTSC 14.10.25 ?[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Niebawem nowsza wersja z podrasowanym skryptem "Czyszczenie" - zaczekaj...

sudione likes this
Posted
15 minut temu, srom-otnik napisał(a):

Niebawem nowsza wersja z podrasowanym skryptem "Czyszczenie" - zaczekaj...

Mam taki pomysł: w ISO wsadzasz instalki przeglądarek i 7-zip'a (o ile dobrze pamiętam), czy jest możliwe stworzyć prosty skrypt który się odpala i ściąga np. na pulpit poszczególne programy w wersji portable. Przykład: jest opcja "Chromium portable" i ściągam przeglądarkę z takiej oto strony -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ...albo jeszcze inaczej: może dodać mikro-przeglądarkę www żeby sobie szybko samemu pościągać odpowiednie programy. Pytanie tylko, czy to nie za dużo roboty i gra jest warta świeczki oraz czy w ogóle istnieje mała przeglądarka www portable mająca kilka MB wielkości?🤔

Z góry dziękuję za odpowiedź.🤗

swiniarobert69 likes this
Posted
56 minut temu, MOTO36 napisał(a):

Dzięki panowie.  Co do licencji - musi być od WIN10 enterprise LTSC czy licencja firmowa na windows 10 PRO też zadziała?

Posted
37 minut temu, sudione napisał(a):

Mam taki pomysł: w ISO wsadzasz instalki przeglądarek i 7-zip'a o ile dobrze pamiętam, czy jest możliwe stworzyć prosty skrypt który się odpala i ściąga np. na pulpit poszczególne programy w wersji portable. Przykład: jest opcja "Chromium portable i ściągam przeglądarkę z takiej oto strony -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ...albo jeszcze inaczej: może dodać mikro-przeglądarkę www żeby sobie szybko samemu pościągać odpowiednie programy. Pytanie tylko, czy to nie za dużo roboty i gra jest warta świeczki oraz czy w ogóle istnieje mała przeglądarka www portable mająca kilka MB wielkości?🤔

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Jest już coś podobnego (o ile dobrze cię zrozumiałem) - narzędzie zwie się Chris Titus Tech's Utility ( [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ).

Uruchamiasz poniższy plik w powershell i nie potrzeba przeglądarki by ściągnąć programy.

sudione and LaptopIpc like this
Posted
23 minuty temu, wislak00 napisał(a):

Jest już coś podobnego (o ile dobrze cię zrozumiałem) - narzędzie zwie się Chris Titus Tech's Utility

Genialne😍, ale ciężko mi uwierzyć, że @srom-otnik doda ten program do ISO, bo z tego co widzę jest to bardzo zaawansowany tweaker który będzie wpływał bezpośrednio na stabilność i funkcjonalność modyfikacji SROM-otnik'a. Znając użytkowników to będzie katastrofa.🤭 No, ale niech się wypowie sam zainteresowany.😎

srom-otnik and wislak00 like this
Posted
9 minut temu, sudione napisał(a):

Genialne😍, ale ciężko mi uwierzyć, że @srom-otnik doda ten program do ISO, bo z tego co widzę jest to bardzo zaawansowany tweaker który będzie wpływał bezpośrednio na stabilność i funkcjonalność modyfikacji SROM-otnik'a. Znając użytkowników to będzie katastrofa.🤭 No, ale niech się wypowie sam zainteresowany.😎

To nie jest program , to link do Winutil: irm "https://christitus.com/windev" | iex

sudione and swiniarobert69 like this
Posted
46 minut temu, sudione napisał(a):

Dokładnie TAK jak podejrzewasz, NIE dodam z uwagi na bardzo dożo ustawień, które będą wchodzić w kolizję z optymalizatorem i moimi predefiniowanymi ustawieniami.

Posted
16 minut temu, srom-otnik napisał(a):

Dokładnie TAK jak podejrzewasz, NIE dodam z uwagi na bardzo dożo ustawień, które będą wchodzić w kolizję z optymalizatorem i moimi predefiniowanymi ustawieniami.

...a jesteś w stanie stworzyć coś autorskiego, bardzo uproszczonego, bez żadnych fajerwerków?🤗

Posted
5 godzin temu, ptasaok napisał(a):

Mam nadal problem pobrałem grę na epic chodzi o GTA 5 , ale jak przychodzi autoryzacja to nie puszcza mnie dalej. Mam taki komunikat na stronie. Prosze o pomoc

Ta witryna nie umożliwia bezpiecznego połączenia

Serwer epicgames.com używa nieobsługiwanego protokołu.

ERR_SSL_VERSION_OR_cipHER_MISMATCH

Już znalazłem rozwiązanie, wystarczy zamienić HTTPS:// na www i dziala

Posted
2 godziny temu, sudione napisał(a):

...a jesteś w stanie stworzyć coś autorskiego, bardzo uproszczonego, bez żadnych fajerwerków?🤗

Już takie czasy ciężkie nastały, że aż tak ciężko zainstalować sobie co potrzebne? Strasznie wygodni się ludzie robicie… Nie dość, że mistrz robi najlepsze systemy dla nas to jeszcze ma programy za was instalować?

Posted
56 minut temu, szymibtw napisał(a):

Już takie czasy ciężkie nastały, że aż tak ciężko zainstalować sobie co potrzebne? Strasznie wygodni się ludzie robicie… Nie dość, że mistrz robi najlepsze systemy dla nas to jeszcze ma programy za was instalować?

To nie jest dla mnie. Ja sobie umiem dograć na pendrive przed reinstalacją systemu przeglądarkę w wersji portable.😎 Chodzi o to żeby przyśpieszyć początkową konfigurację systemu oraz odchudzić minimalnie ISO, ale jak wspomniał @WiesioKa że w przypadku "Chris Titus Tech's Utility" nie trzeba nic dogrywać tylko skorzystać z konsoli w trybie Admin'a więc nie będę naciskał.👍

Posted
W dniu 18.10.2025 o 00:33, mateuszk_2006 napisał(a):

A co masz za problem? 
Ja nie moglem uruchomic ale jakos mi sie udalo.
Przechodzil weryfikacje updatu i znikal teraz dziala normalnie.

ale coś musiałeś zainstalować że się odblokowało i poszło?   mi się nie udało nawet instalowałem dodatek WebView2 ale to nic nie dało 

Posted

Walcze od wczoraj z takim problemem, zaraz po instalacji mam trwające do usranej śmierci takie okno.

Sztuczka z baypassnro nie działa, a w taskmng nie ma procesu do ubicia.

Ktoś coś? LenovoThinkpad 14.

Każda wersja wywala to samo, Pomocy.

Posted
2 godziny temu, StaryBob napisał(a):

Walcze od wczoraj z takim problemem, zaraz po instalacji mam trwające do usranej śmierci takie okno.

Sztuczka z baypassnro nie działa, a w taskmng nie ma procesu do ubicia.

Ktoś coś? LenovoThinkpad 14.

Każda wersja wywala to samo, Pomocy.

Odłącz internet na czas instalacji :) 

Posted
9 godzin temu, pankleks napisał(a):

ale coś musiałeś zainstalować że się odblokowało i poszło?   mi się nie udało nawet instalowałem dodatek WebView2 ale to nic nie dało 

Poprostu kombinowalem zwyklymi metodami i uruchamialem. Mam tez wylaczona usluge 

Ktos wyzej tez pisal ze "UStawienia Fabryczne" z menu aptymalizacji Sromotnika pozwolily mu uruchomic launcher. Ja tak jak mowie klikalem az zaskoczylo.

Posted

Mam problem z instalacją antywira Kaspersky Standard. Dostaje błąd, że brakuje wymaganego .net frameworka. Mam zainstalowane wymagane i nadal nie może mnie przepuścić instalator. Również włączony jest .NET w wersji 3.5 i 4.8 w funkcjach systemu.

Próbowałem, różnych sposobów z internetu, lecz bezskutecznie. Mieliście może taki problem?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]