srom-otnik Posted October 11 Report Posted October 11 WĄTEK ARCHIWALNY boniek, Damian989121, cursor and 10 others like this Quote
Chris58 Posted October 12 Report Posted October 12 Sromotniku, w wersji Extreme usuniesz wszystkie opcje ułatwień. To znaczy, że nie można będzie powiększyć tekstu? srom-otnik likes this Quote
srom-otnik Posted October 12 Author Report Posted October 12 a mam to zostawić? Wszystkie wydania Extreme są tak wyczyszczone... wislak00 likes this Quote
Chris58 Posted October 12 Report Posted October 12 Tylko tak się pytam. Ja jako monitora używam tv 75" i muszę powiększyć tekst. Jeżeli wszystkie wydania Extreme są tak czyszczone to niech tak zostanie. srom-otnik likes this Quote
Chris58 Posted October 12 Report Posted October 12 Ściągnięte i instaluję na Virtualboxie. srom-otnik likes this Quote
stens Posted October 12 Report Posted October 12 Pięknie się zainstalował i pięknie działa. srom-otnik likes this Quote
srom-otnik Posted October 12 Author Report Posted October 12 stens and swiniarobert69 like this Quote
Kosiara Posted October 12 Report Posted October 12 5 minut temu, Dzidzia napisał(a): Witam do kiedy jest wspierany? Jak aktywujesz go na wersję IoT to do 2032 roku. Quote
keri38 Posted October 12 Report Posted October 12 zainstalowany zaktualizowany do najnowszej wersji ,smiga szybko srom-otnik likes this Quote
zenek150 Posted October 12 Report Posted October 12 siema. po zainstalowaniu systemu chciałem wgrac Epicgames aby pobrać fortnite i tu pojawia sie problem bo się nie odpala epic wgl. problem rozwiązany wybrałem na początku optymalizacje bez Microsoftu. Zmiana pomogła swiniarobert69 likes this Quote
Tolu Posted October 12 Report Posted October 12 Będzie możliwość wyboru usunięcia defendera podczas instalacji? Quote
srom-otnik Posted October 12 Author Report Posted October 12 8 minut temu, Tolu napisał(a): Będzie możliwość wyboru usunięcia defendera podczas instalacji? A nie ma takiej możliwości? Quote
Tolu Posted October 12 Report Posted October 12 A nie wiem,nie testowałem jeszcze. Jak jest to super, post do usunięcia. srom-otnik likes this Quote
starcraft2fan Posted October 12 Report Posted October 12 czołem, testowałem wersję lite na vmware. wszystko zainstalowało się bez problemu, programy działają. srom-otnik likes this Quote
sudione Posted October 12 Report Posted October 12 @srom-otnik Mam ogromną prośbę: mógłbyś się po wypuszczeniu tego "wypieku" (wraz z wersję Extreme) podzielić z Nami odczuciami z czego jesteś zadowolony, jak szybkość/pożeranie pamięci/usunięcie zbędnego balastu w stosunku do starszych edycji, jak widzisz ze swojej strony i doświadczenia przyszłość modowania "10-tki" oraz "11-tki". Z góry dziękuję w imieniu swoimi jak i innych użytkowników. Kosiara and srom-otnik like this Quote
mateuszk_2006 Posted October 12 Report Posted October 12 Zainstalowane i przetestowane. Wszystko robiłem na ustawieniach systemowych: 1.Defender został usunięty/wyłączony prawidłowo – wleciał ESET. 2.Instalacja wszystkich sterowników przebiegła pomyślnie. 3.Windows Update działa, Sklep zainstalowany bez problemów – UXTheme zainstalowany, najnowszy 4.5.0, bez problemów. 4.Instalacja programów, z których korzystam, przebiegła bez problemu. 5.Optymalizacja wykonana bez błędów. Problemy, jakie zauważyłem: 1.Czarne ikony nie zainstalowały się (błąd rozpakowywania i kopiowania imageres) – zainstalowałem własne przez 7TSP. Jak dla mnie gitara gra. I ta magiczna liczba procesow 69. System zainstalowany i bede na nim siedzial. W razie problemow dam znac. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 likes this Quote
srom-otnik Posted October 12 Author Report Posted October 12 1 minutę temu, mateuszk_2006 napisał(a): Zainstalowane i przetestowane. Wszystko robiłem na ustawieniach systemowych: 1.Defender został usunięty/wyłączony prawidłowo – wleciał ESET. 2.Instalacja wszystkich sterowników przebiegła pomyślnie. 3.Windows Update działa, Sklep zainstalowany bez problemów – UXTheme zainstalowany, najnowszy 4.5.0, bez problemów. 4.Instalacja programów, z których korzystam, przebiegła bez problemu. 5.Optymalizacja wykonana bez błędów. Problemy, jakie zauważyłem: 1.Czarne ikony nie zainstalowały się (błąd rozpakowywania i kopiowania imageres) – zainstalowałem własne przez 7TSP. Jak dla mnie gitara gra. I ta magiczna liczba procesow 69. System zainstalowany i bede na nim siedzial. W razie problemow dam znac. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ikony czarne - zrób wg 3 zalaczonych fotek w folderze z instalatorami ikon, inaczej będzie mateuszk_2006 and swiniarobert69 like this Quote
srom-otnik Posted October 12 Author Report Posted October 12 3 godziny temu, sudione napisał(a): @srom-otnik Mam ogromną prośbę: mógłbyś się po wypuszczeniu tego "wypieku" (wraz z wersję Extreme) podzielić z Nami odczuciami z czego jesteś zadowolony, jak szybkość/pożeranie pamięci/usunięcie zbędnego balastu w stosunku do starszych edycji, jak widzisz ze swojej strony i doświadczenia przyszłość modowania "10-tki" oraz "11-tki". Z góry dziękuję w imieniu swoimi jak i innych użytkowników. Hejka, nie zwróciłem jak na razie uwagi, żeby nastąpiła jakaś zmiana w responsywności systemu na korzyść lub przeciwnie. Być może Wasze wrażenia są odmienne, więc jeśli widzicie jakieś spadki wydajnościowe to czekam na szczere opinie. Ale od razu zastrzegłam- 22h2 korzysta zasadniczo z tych samych skryptów co starsze wydanie. Zmiana tylko nastąpiła w momencie pojawiania się pulpitu - jest dostępna możliwość usunięcia Defendera. Reszta niemal identyczna, nie licząc drobnych detali ale nie warstwie usługowej/ tweakowej. Zatem jakby się okazało, że upgrade do 22H2 nie wypalił, to nie z mojej winy - widocznie sztuczne 'podniesienie' nie służy LTSC. Czas pokaże, zobaczymy jakie są Wasze odczucia. PZDR! swiniarobert69, Robert M, sudione and 1 other like this Quote
Kalafiorek X Posted October 12 Report Posted October 12 co tak w zasadzie daje to podniesienie numerka wyżej ? Quote
srom-otnik Posted October 12 Author Report Posted October 12 24 minuty temu, Kalafiorek X napisał(a): co tak w zasadzie daje to podniesienie numerka wyżej ? W tym konkretnym przypadku - głównie efekt psychologiczny - nie odblokowuje żadnych atrakcyjnieszych kanałów wsparcia i go nie wydłuża. Może pojedyncze aplikacje zainstalują się łatwiej widząc 22H2. To wszystko swiniarobert69 and Robert M like this Quote
cursor Posted October 12 Report Posted October 12 14 godzin temu, srom-otnik napisał(a): W tym konkretnym przypadku - głównie efekt psychologiczny - nie odblokowuje żadnych atrakcyjnieszych kanałów wsparcia i go nie wydłuża. Może pojedyncze aplikacje zainstalują się łatwiej widząc 22H2. To wszystko Adobe Lightroom nie zainstaluje się poniżej 22H2 Poprzednią wersję skryptem zmieniłem na 22H2, tylko po to, żeby program raczył się właczyć Zainstalowałem go dzisiaj na lichym Lenovo Yoga 11e 3 generacji(z Celeronem). System działa płynnie, programy do diagnostyki samochodów też działają przyzwocie 10 godzin temu, cursor napisał(a): Adobe Lightroom nie zainstaluje się poniżej 22H2 Poprzednią wersję skryptem zmieniłem na 22H2, tylko po to, żeby program raczył się właczyć Zainstalowałem go dzisiaj na lichym Lenovo Yoga 11e 3 generacji(z Celeronem). System działa płynnie, programy do diagnostyki samochodów też działają przyzwocie hmm... może warto zmienić tą pierwszą cyfre odrazu na 9... zawsze jest szansa ze "Mickey-soft" zamota serwery swoimi poprawkami z wyższych wersji systemu, które przez przypadek każdy W10 rozpozna... Srom-otnikowi przypadnie wtedy zaszczytna rola ustalania dat końca wsparcia poszczególnych wersji systemów... :))) już kiedyś to gdzieś grali... :))) swiniarobert69, Kocurek and srom-otnik like this Quote
srom-otnik Posted October 13 Author Report Posted October 13 Extreme gotowe do testów. Jak coś nie działa - to nie kląć, bo to megakastrat, więc ma prawo być kulawy JanKo66, swiniarobert69 and wislak00 like this Quote
paulo007 Posted October 13 Report Posted October 13 5 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Extreme gotowe do testów. Jak coś nie działa - to nie kląć, bo to megakastrat, więc ma prawo być kulawy Zainstalowałem Extreme na Oracle VB i nie mogę wgrać sterowmików do audio i LAN. SDI też sobie nie radzi. Na Lite stery były od razu bez instalowania czegokolwiek. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik likes this Quote
srom-otnik Posted October 13 Author Report Posted October 13 9 minut temu, paulo007 napisał(a): Zainstalowałem Extreme na Oracle VB i nie mogę wgrać sterowmików do audio i LAN. SDI też sobie nie radzi. Na Lite stery były od razu bez instalowania czegokolwiek. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki za info zwrotne swiniarobert69 likes this Quote
Kalafiorek X Posted October 13 Report Posted October 13 6 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Extreme gotowe do testów. Jak coś nie działa - to nie kląć, bo to megakastrat, więc ma prawo być kulawy megakastrat? opis extreme jest dokładnie taki sam jak każdego innego moda win 10/11 ? swiniarobert69 likes this Quote
srom-otnik Posted October 13 Author Report Posted October 13 Tak, tnę jak zawsze, ostro jespe, Kalafiorek X, sudione and 1 other like this Quote
Kalafiorek X Posted October 13 Report Posted October 13 Zainstalowało się na starym lapku jeszcze z intel pentium działa szybko, tylko ciekawe jak z pójdzie na tym youtube Quote
Recommended Posts