Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam następujący problem

Kupiłem 2xCudy WR6500

1. Ma oprogramowanie w wersji 2.3.0

2. Ma oprogramowanie w wersji 2.3.11 Beta

Drugi egzemplarz ma oprogramowanie które wspiera Mesh a pierwszy nie, problem w tym że nie mogę znaleźć nowszej wersji do pobrania.

Co mam zrobić odesłać na reklamację ten pierwszy do morele.net pisać do Cudy czy jednak można pobrać oprogramowanie w wersji beta dla tego pierwszego?

Posted

Napisz im maila/przez formularz kontaktowy z prośbą o wersję beta 2.3.11: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Bez problemu tak dostawałem beta firmware do WR3000.

Posted
Teraz, razor1995 napisał(a):

Napisz im maila/przez formularz kontaktowy z prośbą o wersję beta 2.3.11: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Bez problemu tak dostawałem beta firmware do WR3000.

Ok, już napisałem maila, a po jakim czasie dostałeś plik od wysłania wiadomości?

Jakoś formularzom kontaktowym nie ufam, z mojego doświadczenia nie zawsze działają:)

Posted
3 minuty temu, razor1995 napisał(a):

Jakoś 2 dni, ale na ostatnią prośbę o najnowszą betę odpowiedzi nie otrzymałem od 2 miesięcy.

I już nie śledzę, wymieniłem router :trollface: 

A te urządzenia są stabilne w znaczeniu czy mogę je ustawić pod siebie i zostawić na 2-3 lata czy lubią się zwieszać? 

Posted

Na stockowym sofcie działają stabilnie.

Mnie do zakupu skusiła wizja OpenWRT no i co? Ano za mało pamięci fash w routerze, który to po bodaj trzeciej aktualizacji powiedział "mam za mało wolnej pamięci" i bez reflashu do stockowego firmware już nie wstał.

Także do OpenWRT nie polecam, taki WR3000 ma tylko 16MB flash. 

Ten Twój niby ma 128MB, także jest sporo.