cuervo1961 Posted June 28 Report Posted June 28 Witam. Planuję zakup monitora firmy Gigabyte, który zbiera całkiem dobre opinie w Internecie. Nurtuje mnie jednak sprawa serwisu tej firmy. Może ktoś z Was miał do czynienia z tym serwiswm i byłby skłonny podzielić się swoją wiedzą? Pozdrawiam Quote
Mr.T Posted June 28 Report Posted June 28 Mi padł monitor juz po 24 mc gwarancji a mialem jeszcze rok producenta, wiec wyslalem do punktu w Polsce juz nie pamietam gdzie jakby co moge sprawdzic. Wysłali do producenta i po czasie dostalem nowy. Jedyny minus brak telefonu tylko mail ale mowie to tylko przy gwarancji producenta, narmalnie to oddajesz do sklepu zakupu i oni odsylaja Quote
TheStraight Posted June 28 Report Posted June 28 Serwis jak każdy inny. Nie ma się co zastanawiać nad serwisem w przypadku zakupu bo masz dokładnie takie same warunki jak wszędzie. Kupując jako konsument masz jeszcze 2 tygodnie na "odstąpienie od umowy" więc nie musisz się nawet bawić z gwarancją jak coś przyjdzie nie tak. A to czy padnie czy nie nie zależy od producenta a od sztuki ew życiowego pecha Quote
P1O Posted July 5 Report Posted July 5 Jako składacz komputerów od 2006 roku polecam mocno takie marki jak Gigabyte i Asus. Sprzęty stabilne i raczej godne polecenia... o ile nie wymagają naprawy gwarancyjnej. Tu jest lipa. Ja jako sklep nie raz czekałem ponad miesiąc na naprawę lub wymianę. Robię maślane oczy przed klientami, oferuję im jakieś gadżety w ramach utrzymania dobrej opinii... a serwisy tych producentów nie udostępniają żadnych informacji o statusie naprawy. ASUS i GIGABYTE są najgorsze pod tym względem. No chyba że ktoś lubi czekać ponad miesiąc na... na nie wiadomo, na co. Quote
Widzior Posted July 5 Report Posted July 5 3 godziny temu, P1O napisał(a): ASUS i GIGABYTE są najgorsze pod tym względem Dodam coś jeszcze. Wiele razy pisywałem maile do serwisów MSI (używam ich płyt głównych) i Gigabyte (dwie ostatnie grafiki miałem od nich). Wniosek jest krótki - MSI zawsze odpisywało, czasem na odpierd00l, ale odpisywali. Gigabyte mi nigdy nie odpisał na żadne zapytanie/problem, więc kij im w d00pę. Nigdy więcej nic od nich nie kupię, skoro tak "szanują" klienta. P1O likes this Quote
Recommended Posts