Jump to content

Który wygląd systemu został przez Ciebie wybrany?  

88 members have voted

1. 1. Który wygląd systemu został przez Ciebie wybrany?

• Mystic Jungle
      37
    • Standard
      51

Recommended Posts

Posted

@Nieobecny żeby nie było - spojrzałem na linki od Ciebie (dziękuję):

LyPcbK1.png

Natomiast ciekawiło mnie, czy wersja Windows 10 22h2 również otrzymuje poniższy komunikat (jednorazowo, po pewnym czasie od uruchomienia po raz pierwszy):

m0lK7nM.png

Powyższy komunikat jest pokazany jednorazowo na Windows 10 21h2 - za chwilę sam przeprowadzę test na Windows 10 22h2 LTSC TC - jednak jak wszystko będę robił sam, bez zaangażowania innych osób, to cały proces będzie przebiegał znacznie wolniej - jest szybciej, gdy część zadań pomagają mi ogarnąć inne osoby - zwłaszcza testy.

Żebym został dobrze zrozumiany: to nie pretensja, a stwierdzenie faktu - doceniam wszelką pomoc, która mnie odciąża - sprawdzenie czegoś za mnie, podesłanie gotowej łatki, a nawet dokumentacji - co zrobiłeś :)

PS

Jakby ktoś był ciekawy, to najnowsza wersja m0nkrusa Lightrooma Classic na dzień 2025-12-16 ma oznaczenie:

Adobe.Lightroom.Classic.v15.0.1.Multilingual-m0nkrus

[Dodano]

I już znam odpowiedź...

Komunikat o nieobsługiwanym systemie wyskoczy w pewnej chwili przy pierwszym uruchomieniu, gdy program Lightroom Classic zostanie uruchomiony na wersji 21h2 (build: 10.0.19044 lub niższy).

Gdy program zostanie uruchomiony na buildzie: 10.0.19045 - komunikat nie wyskoczy.

Groszek1962 likes this
Posted

Witam i Potwierdzam sam to przerabjałem i dokładnie tak jak Kocurek pisze. Wszystko się zgadza, ja nawet robiłem na niezgodnej grafice, ale jedna informacja i działa bez zarzutu.

Pozdrawiam i więcej wiary. I pamiętajcie TO TYLKO PECETY 👍:)🧑‍🎄

A grafa to GTX 750 Dziwne ??? ale działa

Kocurek likes this
Posted
On 6/18/2025 at 9:37 PM, Kocurek said:
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

@Kocurek Uważaj z tym,  ETW jest mechanizmem używanym przez rozwiązania AV i EDR i może to negatywnie wpłynąć na poziom ochrony oferowany przez antywirusy lub stopień telemetrii z rozwiązań EDR (CrowdStrike, Microsoft Defender for Endpoint itp.)

Kocurek likes this
Posted
13 godzin temu, ITFun napisał(a):

@Kocurek Uważaj z tym,  ETW jest mechanizmem używanym przez rozwiązania AV i EDR i może to negatywnie wpłynąć na poziom ochrony oferowany przez antywirusy lub stopień telemetrii z rozwiązań EDR (CrowdStrike, Microsoft Defender for Endpoint itp.)

Odnotowałem sugestię - jeżeli dostanę zgłoszenia, że zmiany wpłynęły negatywnie na rozwiązania AV/EDR poprawkę oczywiście wycofam. Kompatybilność z tymi rozwiązaniami cenię wyżej, chociaż osobiście nie używam EDR po dziś dzień - jako użytkownik domowy. :)

Na razie to Win10 nie grozi - ruszę go dopiero w 2026 roku i nie wiem jeszcze kiedy.

Na razie skupiam się na Win11 i poprawiam funkcje instalacyjne, aby były kompatybilne z nowością - własnymi profilami, a jeszcze marzy mi się wersja Pro chociaż próbnie.

Dopiero jak to wszystko będzie zaprezentowane, wytestowane, opinie zebrane - to będzie można przenieść rozwiązania do Windows 10. :)

Groszek1962 and stens like this