Jump to content

Który wygląd systemu został przez Ciebie wybrany?  

88 members have voted

1. 1. Który wygląd systemu został przez Ciebie wybrany?

• Mystic Jungle
      37
    • Standard
      51

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, czarek1212 napisał(a):

@stefan999 też używam kasperskiego od lat i będą używał bo to dobry antywirus a to że ci go zabraniają i cie "śledzi" to "ubolewam" a może i nie bo tkwisz w tej swojej głupocie świadomie lub nie świadomie....

#snowden

@czarek1212

Każdy ma prawo do własnego zdania, również w kwestii wyboru antywirusa czy oceny zagrożeń z nim związanych. Można się nie zgadzać, można dyskutować – ale warto to robić z szacunkiem, bez wycieczek osobistych i sugerowania, że ktoś tkwi w "głupocie", świadomie czy nie.

Osobiście byłem fanem Kasperskiego, do czasu jak ponad 10 lat temu pojawiła się aktualizacja, która sprawiła, że program zaczął przymulać Windows XP. Wtedy z niego zrezygnowałem i od tamtego czasu korzystam z ESETa.

Natomiast jak zostaję poproszony o instalację systemu Windows na komputerze znajomych, to takim osobom pozostawiam Windows Defender, żeby nie mieli do mnie pretensji, że wpycham im płatne rozwiązania, skoro domyślna ochrona robi robotę.

Z antywirusów najmniej cenię Avasta ze względu na masę fałszywych alarmów - z darmowych jest jeszcze Comodo - tego ostatniego nie używałem nigdy, to się nie wypowiem.

2 godziny temu, odyn1982 napisał(a):

Odnośnie Kasperskiego to chciałbym zobaczyć jakieś dowody bo rozważam jego instalację.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
W dniu 22.06.2025 o 13:44, odyn1982 napisał(a):

To jest artykuł z 2017 roku. Trochę czasu już minęło. 🙂

Czy to coś zmienia? Jak ktoś ukradłby Ci w samochód w 2000 roku, przestałbyś go nazywać złodziejem w 2025? 😁

O takich sprawach się nie zapomina - na zaufanie pracuje się latami i łatwo utracić przez takie "wtopy".

Poza tym Jewgienij Kaspierski - założyciel i właściciel Kaspersky Lab był szkolony przez KGB. Więc tu polityka zaczyna wchodzić też - dla jednych to może być zaleta dla innych wada.

Przyznaję za to, że Rosjanie mają wśród swoich wiele talentów informatycznych.

Taki StartAllBack i StartIsBack to produkt Rosjanina :)

W dniu 22.06.2025 o 10:02, Kosiara napisał(a):

Odnośnie sklepu Microsoftu można też dorzucić do folderu dodatki taką alternatywę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Sam z tego korzystam na próbę i nie mam sklepu. Potrzebowałem do pobrania aplikacji od drukarki i się dobrze sprawdziło.

Możesz coś więcej na temat tego programu powiedzieć - w czym jest lepszy od Microsoft Store? Czy za jego pomocą zaktualizuję istniejące aplikacje?

Czym się różni UniGetUI.Installer.exe od WingetUI.Installer.exe ?

Posted
4 godziny temu, Kocurek napisał(a):

Możesz coś więcej na temat tego programu powiedzieć - w czym jest lepszy od Microsoft Store? Czy za jego pomocą zaktualizuję istniejące aplikacje?

Czym się różni UniGetUI.Installer.exe od WingetUI.Installer.exe ?

Ja instalowałem przy pomocy tego: WingetUI.Installer.exe  Nie wiem czym się różnią, a co do aktualizacji aplikacji, to takich nie robiłem tym narzędziem, więc nie wiem, Coś tam było, jednak mi to niepotrzebne. A w czym jest lepszy? Jeżeli ktoś nie chce sklepu, bo niby obciąza system lub wzmaga telemetrie, to zawsze jest jakaś opcja. Ja tak na prawde ze sklepu, potrzebowałem tylko aplikacje do mojej drukarki i do tego ten zamiennik się sprawdził :)

Kocurek likes this
Posted
5 godzin temu, Kosiara napisał(a):

Ja instalowałem przy pomocy tego: WingetUI.Installer.exe  Nie wiem czym się różnią, a co do aktualizacji aplikacji, to takich nie robiłem tym narzędziem, więc nie wiem, Coś tam było, jednak mi to niepotrzebne. A w czym jest lepszy? Jeżeli ktoś nie chce sklepu, bo niby obciąza system lub wzmaga telemetrie, to zawsze jest jakaś opcja. Ja tak na prawde ze sklepu, potrzebowałem tylko aplikacje do mojej drukarki i do tego ten zamiennik się sprawdził :)

@Kosiara Wypróbuję jak to działa i ocenię.

Znalazłem trochę błędów + myślę, że będę w stanie zaproponować mniejszy obraz .ISO, bo zostawiłem niepotrzebne śmieci - zobaczymy ile wyjdzie po aktualizacji.

Dziękuję Ci @Kosiara za zwrócenie uwagi na rozmiar, bo zmotywowało mnie do dodatkowej analizy.

Aktualną listę rzeczy do poprawy można sprawdzić w wiadomości #1 w TODO.

Tymczasem proszę o ocenę, czy takie menu wyboru będzie satysfakcjonujące, nazwy i opisy zrozumiałe oraz kolejność:

prototyp-menu-wyboru-20250622.png.be5ae73d8a8101c719fb7bca27a77d31.png

Mystic Jungle ze Sklepem pozostanie u mnie jako "zalecana wersja".

Jak wpadlibyście na lepszy pomysł co mógłbym dać zamiast (bez Microsoft Store) to chętnie wysłucham, bo myślałem nad:

(No Store)
(bez Store)

(bez Sklepu)

(bez Sklepu Microsoft)

LT

NS

tylko końcowy użytkownik mógłby mieć problem rozszyfrować skróty, więc póki co wybrałem najdłuższą wersję (bez Microsoft Store).

Microsoft dawał literkę N do okrojonej wersji i przynajmniej ja - musiałem doczytywać czy to lepsza czy gorsza wersja (gorsza - bez technologii multimedialnych).

Tyle, że ja jeszcze daję opisy na dole.

@stefan999

Chcę wybór zawrzeć w jednym obrazie jednak, bo jak rozbiję na osobny obraz, to byłoby kłopotliwe aktualizować na bieżąco dwie gałęzie :)

Pamiętajcie, że jeszcze chcę zapewniać wsparcie dla: Win11, Win7 i być może skusicie mnie później na Win8.1.

Śmiało proszę pisać - może akurat coś przejdzie i trafi również do wydania Windows 11 w późniejszym czasie.

stens and Kalafiorek X like this
Posted
W dniu 22.06.2025 o 00:23, Kocurek napisał(a):

(...)

khoam napisał:

Microsoft jasno określa, że ta wersja systemu operacyjnego nie może być używana na komputerach stacjonarnych i laptopach przeznaczonych do typowych zadań biurowych (takich jak przeglądanie internetu, tworzenie dokumentów, arkuszy kalkulacyjnych itp.). Oczywiście sama instalacja jest jak najbardziej możliwa i można "lecieć" na pirackich licencjach. Dość powszechne zjawisko wśród entuzjastów produktów ze stajni Micro$oft [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Moja odpowiedź:

@khoam można nabyć legalną licencję IoT LTSC. Który dokładnie punkt EULA zabrania używania tej wersji na zwykłych PC posiadając legalną licencję? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

khoam napisał:

@Kocury Nie ma tego zapisu w EULA, które jest przeznaczone dla użytkownika końcowego urządzenia wbudowanego, ale w szczegółowych warunkach licencyjnych i umowach dystrybucyjnych między Microsoftem a OEM-ami. Licencje te są sprzedawane głównie firmom (OEM, integratorom systemów) do pre-instalowania na dedykowanym sprzęcie klasy embedded. Nie ma legalnej możliwości zakupu licencji Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 przez użytkownika domowego do zainstalowania na swoim standardowym PC. Ale dla mnie to naprawdę rybka. Nawet za darmo nie chciałbym tej licencji.

Wygląda na to, że może mieć rację, bo w sklepach w jakich patrzyłem jest nawet dopisek:

Zgodnie z umową licencyjną system Windows 10 IoT może być instalowany wyłącznie na urządzeniach typu embedded (komputer przemysłowy, serwer, terminal). Korzystanie z wersji IoT na komputerach biurowych oraz laptopach jest niezgodne z postanowieniami licencji firmy Microsoft.

16 godzin temu, stefan999 napisał(a):

Jedna uwaga: pamietaj ze za chwile - to kwestia kilku miesiecy - odpadnie Ci win7 i zostana Ci tylko 2 systemy do modowania.

Mimo wszystko będę wspierał, bo nawet po zakończeniu wsparcia może się przydać - jakieś drobne własne poprawki dopuszczam :)

Posted
W dniu 18.06.2025 o 21:37, Kocurek napisał(a):

Doceniam Twoją pracę i wysiłek, który wkładasz w przygotowanie obrazów Windowsa ale polskie forum to raczej nie Hyde Park, żeby języki mieszać jak sałatkę jarzynową. 
Mamy piękny język, po co więc obklejać go kalką z angielskiego? 
Te angielskie wstawki naprawdę rażą w oczy.

Cytując Reja:
"A niechaj narodowie wżdy postronni znają,
Iż Polacy nie Gęsi, iż swój język mają."

Kocurek likes this
Posted
4 minuty temu, odyn1982 napisał(a):

Doceniam Twoją pracę i wysiłek, który wkładasz w przygotowanie obrazów Windowsa ale polskie forum to raczej nie Hyde Park, żeby języki mieszać jak sałatkę jarzynową. 
Mamy piękny język, po co więc obklejać go kalką z angielskiego? 
Te angielskie wstawki naprawdę rażą w oczy.

Cytując Reja:
"A niechaj narodowie wżdy postronni znają,
Iż Polacy nie Gęsi, iż swój język mają."

Poprawione, dziękuję za sugestię.

Posted
21 godzin temu, Kocurek napisał(a):

@Kosiara Wypróbuję jak to działa i ocenię.

Znalazłem trochę błędów + myślę, że będę w stanie zaproponować mniejszy obraz .ISO, bo zostawiłem niepotrzebne śmieci - zobaczymy ile wyjdzie po aktualizacji.

Dziękuję Ci @Kosiara za zwrócenie uwagi na rozmiar, bo zmotywowało mnie do dodatkowej analizy.

Aktualną listę rzeczy do poprawy można sprawdzić w wiadomości #1 w TODO.

Tymczasem proszę o ocenę, czy takie menu wyboru będzie satysfakcjonujące, nazwy i opisy zrozumiałe oraz kolejność:

Mystic Jungle ze Sklepem pozostanie u mnie jako "zalecana wersja".

Jak wpadlibyście na lepszy pomysł co mógłbym dać zamiast (bez Microsoft Store) to chętnie wysłucham, bo myślałem nad:

(No Store)
(bez Store)

(bez Sklepu)

(bez Sklepu Microsoft)

LT

NS

tylko końcowy użytkownik mógłby mieć problem rozszyfrować skróty, więc póki co wybrałem najdłuższą wersję (bez Microsoft Store).

Microsoft dawał literkę N do okrojonej wersji i przynajmniej ja - musiałem doczytywać czy to lepsza czy gorsza wersja (gorsza - bez technologii multimedialnych).

Tyle, że ja jeszcze daję opisy na dole.

@stefan999

Chcę wybór zawrzeć w jednym obrazie jednak, bo jak rozbiję na osobny obraz, to byłoby kłopotliwe aktualizować na bieżąco dwie gałęzie :)

Pamiętajcie, że jeszcze chcę zapewniać wsparcie dla: Win11, Win7 i być może skusicie mnie później na Win8.1.

Śmiało proszę pisać - może akurat coś przejdzie i trafi również do wydania Windows 11 w późniejszym czasie.

ja bym dodał jeszcze wersję totalnego  czyściocha, ale poza ty czytelne jak najbardziej 

Kocurek likes this
Posted
15 minut temu, Kalafiorek X napisał(a):

ja bym dodał jeszcze wersję totalnego  czyściocha, ale poza ty czytelne jak najbardziej 

Dziękuję za sugestię - rozwiń proszę co masz na myśli pisząc `totalny czyścioch` - porównaj chociażby z obrazami NiKKA albo Pana Sromotnika :D

Kalafiorek X likes this
Posted
20 minut temu, Kocurek napisał(a):

Dziękuję za sugestię - rozwiń proszę co masz na myśli pisząc `totalny czyścioch` - porównaj chociażby z obrazami NiKKA albo Pana Sromotnika :D

Po prostu sromotnika, np wywalić jeszcze internet exploreri defendera do konca 

Kocurek likes this
Posted
44 minuty temu, Kalafiorek X napisał(a):

Po prostu sromotnika, np wywalić jeszcze internet exploreri defendera do konca 

1. Obecne wydanie Windows 10 IoT LTSC TC ma wyłączony Internet Explorer + usunięty Microsoft Edge. Na zrzucie ekranu w wiadomości #1 widać "Internet Explorer" - to niedziałający skrót.
    Program Internet Explorer można ponownie włączyć w funkcjach systemu - zaraz dopiszę o tym wzmiankę w wiadomości #1, bo nie ma w opisie zmian, że to zostało wyłączone domyślnie.
  2. Dołączę wersję bez Sklepu bo rzeczywiście usunięcie go stanowiłoby kłopot.
  3. W załączonym do pliku .iso katalogu "Dodatki" znajduję się program, dzięki któremu Użytkownik może usunąć Defendera na własną odpowiedzialność.

Jeżeli dostanę sugestie na oczyszczanie obrazu takie jak np. rzucił mi @Widzior z NTLite - sprawdzę bezpieczeństwo rozwiązania i będę stosował.  Następna wersja zostanie przeleciana NTLite metodą agresywniejszą - ResetBase.

Początkowo odrzucałem ten pomysł, ale Wiktorynek @Nieobecny dał mi "mentorskie" zielone światło swego czasu - chociaż wtedy jeszcze miałem wątpliwości, ale teraz jak lepiej rozumiem zasadę działania ResetBase - zaryzykuję i dam Wam do testów.

Nie ma sensu trzymać śmieci, jak 99.999%  użytkowników nie przydają się pliki pozwalające wycofać preinstalowane aktualizacje z Windows Update.

Ja swoim wydaniem LTSC TC celuję w swoją niszę - system dla zwykłego użytkownika, czysty i schludny z tradycyjnym wyglądem w stylu Windows 7 - bliżej mi wydaniami do Mr.T/NiKKA niż Pana Sromotnika.

Groszek1962 and srom-otnik like this
Posted

Jako wieloletni forumowicz tego zacnego portalu uwielbiam obrazy SROMOTNIKA. Dlaczego ?  Po instalacji mamy czysty ( prawie ) system który zawiera 26 tys. plików ( Twój jest tak gruby że aż się przeraziłem .... a ile ma plików foder z system Windows ? ..... ponad 200 000 tys. to strasznie nie do przyjęcia. Od misrza system zawiera 24-30 procesów .... a nie 90 . Szybkość i pewność to klasa sama w sobie. Po co komu tłusta LOCHA ?

Kocurek likes this
Posted

@profilm34

Dziękuję za podzielenie się swoją opinią.

Znalazłem przyczynę tak dużego rozmiaru pliku - wkrótce pojawi się skorygowany obraz, znacznie mniejszy - o czym poinformowałem u góry wiadomości #1. Lista planowanych zmian znajduje się również w wiadomości #1.

8 minut temu, profilm34 napisał(a):

Od misrza system zawiera 24-30 procesów .... a nie 90 . Szybkość i pewność to klasa sama w sobie. Po co komu tłusta LOCHA ?

Potraktuję to jako komplement, że w ogóle moje wydanie wzięło udział w tym zaszczytnym porównaniu -  natomiast jak wspomniałem wcześniej - celuję w inne grono odbiorców, moje wydania mają stanowić uzupełnienie,  a nie konkurencję dla innych modderów.

Żeby porównanie było przedstawione w pełni rzetelnie - warto byłoby dołożyć pomiary z niezmodyfikowaną wersją systemu Windows - wersją Home albo Pro.

1 godzinę temu, profilm34 napisał(a):

Po co komu tłusta LOCHA ?

Mój tata mówił tak: jeden woli synową, drugi teściową.

Groszek1962 likes this
Posted
5 minut temu, Kosiara napisał(a):

@KocurekZainstalowałem sobie na próbe na wirtualce ten system. Powiedz mi, jakim cudem twój system reprezentuję się jako 22H2, a nie 21H2? :D Przecież LTSC jest maksymalnie w wersji 21H2 :D

Obiecałem niespodziankę, cierpliwie czekałem aż ktoś to odkryje. 00 to eksperymentalna wersja, 01 będzie lepiej posprzątana  i obraz powinien być znacznie mniejszy - cleanmgr nie spisał się wystarczająco i sam byłem zaskoczony rozmiarem. Wygląda na to, że ostatecznie to Ty odkryłeś jako pierwszy, gratuluję - programy Adobe nie powinny teraz kaprysić o wersję 😇

Kosiara and JanKo66 like this
Posted
11 minut temu, Kocurek napisał(a):

Obiecałem niespodziankę, cierpliwie czekałem aż ktoś to odkryje. 00 to eksperymentalna wersja, 01 będzie lepiej posprzątana  i obraz powinien być znacznie mniejszy - cleanmgr nie spisał się wystarczająco i sam byłem zaskoczony rozmiarem. Wygląda na to, że ostatecznie to Ty odkryłeś jako pierwszy, gratuluję - programy Adobe nie powinny teraz kaprysić o wersję 😇

Polecenie winver pokazuję 22H2, nawet wiersz poleceń pokazuję 19045, więc 22H2. Brawo. Ja ci pisałem ostatnio, że chyba błąd popełniłeś w nazewnictwie, a to jednak zamierzony bajer z twojej strony :) Ciekawe... Jak to uzyskać? :D Ciekawe czy aplikacja xbox ruszy, bo na normalnym 21H2 marudzi i nici z xbox game pass.

Kocurek likes this
Posted
9 godzin temu, profilm34 napisał(a):

Jako wieloletni forumowicz tego zacnego portalu uwielbiam obrazy SROMOTNIKA. Dlaczego ?  Po instalacji mamy czysty ( prawie ) system który zawiera 26 tys. plików ( Twój jest tak gruby że aż się przeraziłem .... a ile ma plików foder z system Windows ? ..... ponad 200 000 tys. to strasznie nie do przyjęcia. Od misrza system zawiera 24-30 procesów .... a nie 90 . Szybkość i pewność to klasa sama w sobie. Po co komu tłusta LOCHA ?

te systemy są tak genialne że w 3d marku nie miałem różnicy 2h22 extreme a nawet był ciut gorszy od oryginału 2h22

Kocurek likes this
Posted

@Kosiara pozyskałem obraz do eksperymentów z zaufanego źródła zbliżonego do Microsoft  - wydaje mi się, że jesteście pierwszymi, którzy go mają okazję dotykać.

Ani w Polsce, UE czy USA go nie widziałem.

Po zakończeniu wsparcia ocenimy czy pobiera nadal aktualizacje z WU.

Na pewno wydanie jest w pełni kompatybilne z łatkami bezpieczeństwa 21h2 - kwestia tylko, czy będzie jak dla Win7 - potrzebny bypass, czy WU będzie pobierał bezbłędnie aktualizacje bezpieczeństwa LTSC po zakończeniu wsparcia oficjalnego 22h2.

Wersja 21h2 zamiast 22h2 to drugi powód dlaczego porzuciłem pierwotnie prace nad Windows 10 21h2 IoT LTSC TC i skupiłem się na Win 11 24h2 IoT LTSC TC - czytałem z uwagą zgłoszenia na forum o problemach z aplikacjami Adobe, które sztucznie oczekują wersji 22h2 zamiast 21h2 i również obawiałem się, że Microsoft zacznie agresywniej z czasem blokować 21h2 :)

Wrócę jeszcze do uwag o rozmiar 7GB -  wynika z braku doświadczenia w czyszczeniu (wiem tyle ile mi powiecie lub sam opracuję), ale już znalazłem przyczynę dlaczego cleanmgr tak słabo czyścił i obraz będzie znacznie mniejszy.

Poza tym lepiej, że nie czyściłem wersji 00 - będzie można w razie problemów z 01 i wyższymi sprawdzać jak 00 się zachowuje.

I tak jak wcześniej wspomniałem - ja celuję w dopieszczaniu innych elementów, jak ktoś wykorzysta mój obraz do "forka" tzn. zrobi odłam z wersją z wyciętym programem antywirusowym i będzie go aktualizował, to nie będę bronił - miło jednak będzie, jak taka osoba wspomni o The Company + WinClub.pl w podziękowaniach, żeby mnie nie demotywować, bo opracowywanie takich dzieł to miesiące, dni i godziny poświęcone na analizy.

I dobrze mi tutaj z Wami - można się zrelaksować i odpocząć od środowiska amigowców i systemów Workbench ^^

Konstruktywna krytyka jest również mile widziana - nie wszystko sam dostrzegę.

Tak samo porady - za niektórymi osobami z tego forum stoi ćwierćwiecze doświadczenia - ich wiedza jest bezcenna.

Tymczasem warto poczekać na wersję oczyszczoną bez Sklepu Microsoft.

PS

Posted

@Kocurek Jako szary użyszkodnik nie jesteś w stanie (od autoryzowanego partnera) nabyć licencji na IoT Enterprise LTSC. Natomiast sprawa ma się inaczej, gdy reprezentuje się odpowiednio dużą korporację i odpowiednio uargumentujesz na spotkaniu posiadanie systemów krytycznych wtedy jest opcja, że zaproponują ci IoT.

Kocurek likes this
Posted
8 minut temu, ITFun napisał(a):

@Kocurek Jako szary użyszkodnik nie jesteś w stanie (od autoryzowanego partnera) nabyć licencji na IoT Enterprise LTSC. Natomiast sprawa ma się inaczej, gdy reprezentuje się odpowiednio dużą korporację i odpowiednio uargumentujesz na spotkaniu posiadanie systemów krytycznych wtedy jest opcja, że zaproponują ci IoT.

Ciekawe, czy pozwalają instalować na własnych komputerach? 

Posted
18 minutes ago, Kocurek said:

Ciekawe, czy pozwalają instalować na własnych komputerach? 

Nie ma mechanizmu który pozwoliłby im odróżnić typ urządzenia (w komputerach przemysłowych czy np. bankomatach siedzą mini-PC.

Kocurek likes this
Posted

Odchodząc na chwilę od wątku licencji przesyłam postęp prac:

Obecny rozmiar .ESD: 6,24 GB

Rozmiar .ESD po oczyszczeniu: 4,58 GB

Dla porównania - dane oficjalnego obrazu Win10 22h2 :

Cytat
 Nazwa pliku:
pl-pl_windows_10_22h2_19045.5679_multi_editions_updated_march_2025_x64_96f41b66.iso
 Rozmiar pliku:
5.9 GB

Oryginalne obrazy z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Data publikacji: 2025-03-25
Wszystkie wersje w języku polskim.

Dostępne wersje: Windows Home, Windows Home N, Windows Home Single Language, Windows Pro, Windows Pro N, Windows Pro for Workstations, Windows Pro Education, Windows Education, Windows Enterprise, Windows Enterprise multi-session / Virtual Desktops, Windows IoT Enterprise, Windows Pro N for Workstations, Windows Pro Education N, Windows Education N

Zastanawiałem się, czy o tym pisać, bo nie lubię spekulować - rozmiar 4,58 GB odnosi się do pojedynczej wersji, standard, bez dodanego Sklepu.

Finalny obraz z pewnością będzie większy po dodaniu motywu Mystic Jungle i Sklepu z dodatkami - 4 wersje to może uda się zmieścić w jakiś... ~5,00 GB.

Samo .iso również będzie większe, bo dochodzą dodatkowe pliki wraz z katalogiem Dodatki.

Groszek1962 likes this
Posted
59 minut temu, pankleks napisał(a):

ps. ciekawe podejście do tematu skąd pomysł na takie wydanie? 

Microsoft zabił mi Windows 7, tak jak Windowsa XP i wcześniejsze systemy.

Miałem do wyboru albo pożegnać się z komputerami i nie wiem... filmy na Netflix sobie oglądać albo stworzyć wydanie Windows, które sprawia, że nadal korzystanie z komputera jest dla mnie przyjemne i nie czuję się jak "boomer".

Posted
W dniu 24.06.2025 o 22:39, Kocurek napisał(a):

Samo .iso również będzie większe, bo dochodzą dodatkowe pliki wraz z katalogiem Dodatki.

Oczekiwać latem, czy na jesień będzie? 🙂 

Kocurek likes this
Posted
10 godzin temu, stens napisał(a):

Oczekiwać latem, czy na jesień będzie? 🙂 

W pierwszej wiadomości, na samej górze przedstawiam przewidywany czas wytworzenia nowego obrazu. Czas może ulec wydłużeniu albo skróceniu. 

stens likes this