sadeko355 Posted May 12, 2025 Report Posted May 12, 2025 WItam. Posiadam problem z instalacją windows 10. Zaczęło się od tego że chciałem zaktualizować sterowniki grafiki po czym komputer przestał się włączać, mruga kontrolka "_" i po chwili ekran przygasa i tak zostaje. Zainstalowałem z płyty stary windows xp i działa normalnie a win 10 nie da się zainstalować, jest mrugnięcie ikonki niebieskiego windows i tyle znów pokazuje się ta kontrolka. Quote
sadeko355 Posted May 12, 2025 Author Report Posted May 12, 2025 Dziś nie mam możliwości podać, jutro podeślę. A tak bez specyfikacji możesz coś podpowiedzieć co to mogło by być. Dziwnie jest że na win xp normalnie się uruchamia i działa a innego nie da się wgl zainstalować. Przy próbie rozruchu bootowania z pendrive mruga tylko ikonka windows. Quote
TheStraight Posted May 12, 2025 Report Posted May 12, 2025 50 minut temu, sadeko355 napisał(a): Dziś nie mam możliwości podać, jutro podeślę. A tak bez specyfikacji możesz coś podpowiedzieć co to mogło by być. Dziwnie jest że na win xp normalnie się uruchamia i działa a innego nie da się wgl zainstalować. Przy próbie rozruchu bootowania z pendrive mruga tylko ikonka windows. Skoro masz XP to jakaś super stara maszyna która prawdodopobnie nie jest projektowana pod nowe WIndowsy. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że masz dysk w IDE. Sprawdz czy możesz zmienić na AHCI w biosie i odpal instalkę. Quote
sadeko355 Posted May 13, 2025 Author Report Posted May 13, 2025 Ten komputer działał na win 10. Quote
iskier Posted May 13, 2025 Report Posted May 13, 2025 Odpowiedź zawiera się prawdopodobnie w tym co napisałeś - problem z grafiką, tyle że nie wiemy jaki, bo specyfikację komputera przezornie zachowałeś dla siebie. Zamiast tego dziwienie się i 3 razy o mruganiu jakichś ikonek i kontrolek. Jak NIE zadawać pytań na forum - odcinek 965. wislak00 likes this Quote
wislak00 Posted May 13, 2025 Report Posted May 13, 2025 Rekonstrukcja zdarzeń [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] stig likes this Quote
Nieobecny Posted May 13, 2025 Report Posted May 13, 2025 14 godzin temu, TheStraight napisał(a): Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że masz dysk w IDE. A od kiedy to na IDE nie można zainstalować Win 10? 15 godzin temu, sadeko355 napisał(a): Zainstalowałem z płyty stary windows xp 15 godzin temu, sadeko355 napisał(a): win 10 nie da się zainstalować To nie jest możliwe. Cały problem siedzi przed komputerem. Coś kombinowałeś, przestawiałeś, źle wykonałeś obraz systemu Win 10. Quote
zdzisiek24 Posted May 13, 2025 Report Posted May 13, 2025 Jw. coś namieszałeś. Utwórz pena za pomocą MCT i powinno zatrybić. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts