FILAGOL Posted May 9 Report Posted May 9 Dzień Dobry Forumowicze Posiadam płytę główną: MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI ostatnio został wydany nowy bios, więc zaktualizowałem go do najnowszego wydania. Wszystko ładnie pięknie tyle, że po zaktualizowaniu biosu, musiałem ważne dla mnie ustawienia w biosie ustawiać od nowa stąd moje pytanie: jak zapisać wybrane prze ze mnie ustawienia biosu do pliku, tak abym miał możliwość ich przywrócenia, a nie ustawiać wszystko na nowo ? Dziękuję za pomoc Pozdrawiam Quote
stens Posted Friday at 05:40 PM Report Posted Friday at 05:40 PM 2 godziny temu, FILAGOL napisał(a): jak zapisać wybrane prze ze mnie ustawienia biosu do pliku, tak abym miał możliwość ich przywrócenia Ja mam tę możliwość w UEFI, płytę mam ASRock A320M-HDV R4.0. Quote
christopher732 Posted Saturday at 12:42 AM Report Posted Saturday at 12:42 AM Filagol ma płytę w uefi i tak samo ma możliwość zapisu do pliku zakładka (tool) - load/save profile from/to usb drive i sprawa załatwiona Miodek and FILAGOL like this Quote
FILAGOL Posted Saturday at 04:57 PM Author Report Posted Saturday at 04:57 PM Niestety nie znalazłem opcji zapisu ustawień biosu do pliku Quote
stens Posted Saturday at 05:53 PM Report Posted Saturday at 05:53 PM Ja mam zakładkę "OC Tweaker" i tam mam opcje zapisu i przywrócenia. A ty masz bios czy UEFI? Quote
zen888 Posted Saturday at 06:40 PM Report Posted Saturday at 06:40 PM 14 godzin temu, FILAGOL napisał(a): Niestety nie znalazłem opcji zapisu ustawień biosu do pliku W płytach Gigabyte jest opcja zapisu/odczytu wszystkich ustawień i parametrów jakie daje się ustawić w BIOSie. Zapisuje się (i odczytuje) za pomocą profili. W płytach MSI jest podobna opcja ale jest napisane w instrukcji, że to dotyczy overclockingu. Sprawdź, może zapisuje również inne ustawienia. Pendrive musi być sformatowany w FAT32. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted Sunday at 09:19 AM Author Report Posted Sunday at 09:19 AM Cześć @zen888 w mojej płycie jest tak jak Podałeś na zdjęciu ogrom opcji jest poukrywane, bardzo Ci dziękuje za pomoc Pozdrawiam Quote
Recommended Posts