FILAGOL Posted April 25, 2025 Report Posted April 25, 2025 Dzień Dobry Drodzy Forumowicze posiadam płytę główną: MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI zastanawiam się, jakiej maksymalnej pojemności dysk HDD można podłączyć pod jeden port SATA (SATA III (6 Gb/s) - 6 szt. w płycie głównej ? Gdzie można ewentualnie sprawdzić takie informację (na stronie MSI nie znalazłem takowej informacji). Również nie ma podanej informacji jakiej maksymalnej pojemności M.2 obsługuje płyta główna. wczoraj wgrałem najnowszą kompilację biosu (7C37v1Q 2025-04-16) Zastanawiam się, czy po zamontowaniu Dysku M.2 pojemności 4TB, to, czy płyta główna zobaczy taką pojemność hmmm... Mam nadzieję, że nowa wersja bios pozwoli, aby można było rozbudować możliwości w/w płyty głównej Gdyż jestem z płyty głównej bardzo zadowolony Pozdrawiam Quote
ropuch Posted April 25, 2025 Report Posted April 25, 2025 Strona z tą płytą dalej wsparcie i serwis i dalej kompatybilność. Jakie maksymalne wartości podzespołów obsługuje ta płyta to szukał bym po chipsecie. FILAGOL likes this Quote
Kosa7 Posted April 25, 2025 Report Posted April 25, 2025 SSD masz dowolnej pojemności x2 natomiast sata3 nie pisze ile można maksymalnie FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted April 26, 2025 Author Report Posted April 26, 2025 Dziękuję za wskazówki @ropuch i @Kosa7 Quote
Recommended Posts