Jump to content

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, bo korzystam z bootcampa na starym macbooku i mi te 8gb ramu nigdy na nic nie starczyło, zawsze się zapełniało i na 90% sprawiało problemy. Jak się z tym uporać? Na macosie system korzysta z pamięci wymiany, a tutaj po prostu się zapełnia i elo, będę używał systemu do pracy, ale różnica w zarządzaniu taką ilością ramu na macosie a na windowsie to niebo a ziemia. ehhh

Posted
21 godzin temu, dna111 napisał(a):

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Spróbuj z tej strony lub coś na naszym forum .

bootcamp nie wykrywa tych modów jako windowsa 10, tylko oryginalne iso

Posted
3 godziny temu, dna111 napisał(a):

W takim razie problem rozwiązany tylko oryginalne iso albo dokup kostkę ram.

no niestety w tym modelu się nie da bo jest przylutowany, na razie wyłączyłem superfetch i inne i zobaczymy, to i tak model zapasowy, ale swego czasu z niego korzystałem normalnie , dodałem 4gb pamięci wirutalnej, ale pewnie to nic nie da, ponoć 11ka lepiej zarządza ramem 

Posted
Godzinę temu, jag napisał(a):

no niestety w tym modelu się nie da bo jest przylutowany

To może jest już ten czas aby rozejrzeć się za czymś nowszym?

Posted
1 godzinę temu, zen888 napisał(a):

To może jest już ten czas aby rozejrzeć się za czymś nowszym?

mam mbp2015 ale ten z 2013 ma lepszą grafikę więc chcę go używać do wydajnej pracy, może po prostu będę pracował w jednej aplikacji, open core mi nie chce ventury zainstalować bo wywala error xD więc jestem w kropce, brałem model z 8gb bo myślałem że styknie bo mój stary laptop z dual core dawał radę xD

Posted

Na Win 10 mam pamięć 4gb a w Win11 8.Mnie to wystarcza i wszystko działa jak należy,chociaż zastanawiam się czy w jedenastce  pamięć w użyciu +/-47 to dużo?(przy otwartych 2 kartach i po wywaleniu i/lub przystopowaniu różnych niepotrzebnych opcji...szlejących po tym systemie niepotrzebnie.

Posted

Chyba wam i to zaraz po uruchomieniu.

Co prawda komp lata od 2 dni, 6,8/24 RAM, a zje***y FF tylko z 4 kartami ma 1,4GB.

Ale co mam pierdołek w tray, to mało. Ale mnie cieszą bardziej niż mała ilość zajętego ramu. I bardziej się przydają.

Dobre, sprzęt z niskonapięciowym 12-letnim intelem do wydajnej pracy, ale to RAM jest problemem.

Żeby długo nie szukać, i wyjść na 0 przy wymianie.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Chyba, że gnijące japko na klapie robi wow. ;)

Lapek pierwszy z brzegu. Akurat o podobnym jest w innym temacie rozmowa.

Posted

japko będzie miało tylko lepszą matryce touchpad klawiaturę i obudowę 

najgorszy bulid 11 na hp z 8gb ram

Zrzut-ekranu-2025-04-12-095829.png

Posted

pc z 16 gb ram tu dużo już bierze przy mniejszej ilości ramu powinien ok 1 gb mniej

qqqq.png

tu stary acer wrzucone 16 gb ram absolutnie nic nie zyskał na wydajności po zmianie z 6 na 16 więcej dała wymiana cpu dddd.png