ampa Posted March 20, 2025 Report Posted March 20, 2025 Chłodzenie Silent Loop 3. Może ktoś doradzi jak ustawić w biosie obroty pompki. Teraz kręci się ok. 2420+ w spoczynku ustawienie na silent z pwm. Nie wiem jak to zrobić, jest co prawda opcja customize ale ustawienia są temperaturowe czy też procentowe a nie obrotów pompki. W zakładce od sterowania obrotami (wizualne) jak jest ustawiona pompa to nie ma jej tam widocznej więc pozostaje tylko metoda z customize. Chcę to zmienić bo mam jakiś problem z tym chłodzeniem, nie wiem czy to normalne ale słyszę jakiś odgłos który mnie trochę denerwuje a miało być cicho. Wiem też że moja obudowa korsarza może przenosić (potęgować) jakieś drgania które powodują ten odgłos. Na obecną chwilę czekam na wkręty aby chłodnicę przykręcić w dedykowane dla niej miejsce bo te dołączone do chłodzenia są za krótkie. Pisałem do BQ aby się dowiedzieć jakie to wkręty (gwint) aby dokupić ale zero odzewu więc tak trochę w ciemno zakupiłem. Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts