Jump to content

Epson XP-8600 Expression Photo - Brak możliwości drukowania po wymianie kartridży

Recommended Posts

Posted

Witam, po wymianie kartridży w tym modelu drukarki i próbie wydrukowania czegoś niby drukuje lecz po skończeniu ukazuje się pusta strona kartki.
Nie pomaga nawet automatyczne czyszczenie głowicy, itd.
Przypuszczam iż głowica zaschła i teraz nie wiem jak to naprawić.
Jest jakaś możliwość aby rozebrać drukarkę i przeczyścić głowice aby wszystko działało jak wcześniej, czy trzeba się udać z nią do serwisu choć nie wiem czy będzie to opłacalne jeśli chodzi o serwis rzecz jasna ?
Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu wyżej opisanego problemu, pozdrawiam.

Posted

Usunąłeś naklejki zabezpieczające przed wylaniem i kartridże mają odpowietrzenie?

Kiedy wcześniej drukarka była użytkowana?

Totalnie nic się nie drukuje na teście? Ile razy go robiłeś?

Dzień po czyszczeniach też nic się nie drukuje?

Epsona można próbować udrożnić bez rozbierania często. Zestaw do kroplówki i płyn do czyszczenia głowic i walisz w otwór gdzie pobierany jest tusz. Są różne filmiki na necie, może i dokładnie o twojej drukarce się trafi.

Posted

Jakieś pół roku temu ostatnio drukowałem a naklejki owszem także usunąłem zanim włożyłem do drukarki kartridże i też dzień lub nawet trzy po tym nic się nie zmieniło, dalej problem występuje. 

Posted

Wymienił bym choć czarny na inny, od innego producenta zamiennika. Ale jak nie leci nic na teście to raczej niestety głowica może być zatkana.

Co i jak odsyłam do YT, i jak udrożnić Epsona. Jest tego sporo i sam nie raz tam się posiłkowałem na początku.