FILAGOL Posted January 28, 2025 Report Posted January 28, 2025 Dzień Dobry Otrzymałem od Kuzynki Małżonki: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pytanie czy, i jeżeli tak, to jak wgrać Windows 10 lub 11, gdyż Chrome OS dla Kuzynki Małżonki jest niezrozumiały, chce ona mieć Windowsa, a nie jak to nazwała "takie coś" Bardzo Proszę o porady Pozdrawiam P.S. załączam zdjęcie, co do jakiego sprzętu dotyczy problem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Jaro070 Posted January 28, 2025 Report Posted January 28, 2025 Co najwyżej Windows 7 i to w wersji Home Basic, ale i tak nie zadziała. Quote
FILAGOL Posted January 28, 2025 Author Report Posted January 28, 2025 Cześć @Jaro070 to, może linux ? Znalazłem coś takiego Quote
FILAGOL Posted January 28, 2025 Author Report Posted January 28, 2025 Wykonuje kroki z: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Lecz, gdy wciskam kombinację CTRL+D, nic mi się nie pokazuje Quote
FILAGOL Posted January 28, 2025 Author Report Posted January 28, 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nadal nie działa kombinacja CTRL+D zaczyna mnie, to irytować Quote
bison616 Posted January 28, 2025 Report Posted January 28, 2025 Tylko uważaj bo możesz go uceglić FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted January 28, 2025 Author Report Posted January 28, 2025 Wniosek: Chromebooki, to badziew zabawka, a nie urządzenie do pracy, zwłaszcza, gdy Google wpycha androida do laptopa bison616 likes this Quote
FILAGOL Posted January 28, 2025 Author Report Posted January 28, 2025 3 godziny temu, bison616 napisał(a): Tylko uważaj bo możesz go uceglić Zatrzymuje się w tym samym miejscu gzie trzeba wcisnąć CTRL+D, Chromebook nie reaguje (Klawiatura w w nim działa poprawnie) Quote
devhost977 Posted January 28, 2025 Report Posted January 28, 2025 Opis Developer Mode: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Następnie wyłączasz blokadę WP (w tym modelu jest to CR50 - trzeba uruchomić laptopa bez baterii) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalacja Coreboota: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po instalacji coreboota instalujesz normalnie Windowsa. Sterowniki Windowsa są tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Łącznie cała instalacja zajmuje godzine czasu wraz z postawieniem Windowsa JanKo66 and FILAGOL like this Quote
C9S Posted January 29, 2025 Report Posted January 29, 2025 sprzedaj to gówno kup normalnego lapka FILAGOL likes this Quote
devhost977 Posted January 29, 2025 Report Posted January 29, 2025 Wszyscy którzy tak uważają są w błędzie - te komputery są dużo wydajniejsze niż zapiziałe C2D - a w przypadku osób które mają ograniczony budżet do 300zł i szukają laptopa są naprawdę dobrą alternatywą bo są w miare nowym sprzętem + do tego mają świeże baterie które potrafią trzymać po 5h. Quote
FILAGOL Posted January 29, 2025 Author Report Posted January 29, 2025 11 godzin temu, C9S napisał(a): sprzedaj to gówno kup normalnego lapka Hej @C9S popieram Twój pomysł, tyle że to badziew kuzynki mojej Małżonki. Facet na FB sprzedał jej to dziadostwo twierdząc, że wszystko jest ok, a do tego jedynie 300 zł. więc zaufała typowi i kupiła, co kupiła to ma, i tyle. Godzinę temu, devhost977 napisał(a): Wszyscy którzy tak uważają są w błędzie - te komputery są dużo wydajniejsze niż zapiziałe C2D - a w przypadku osób które mają ograniczony budżet do 300zł i szukają laptopa są naprawdę dobrą alternatywą bo są w miare nowym sprzętem + do tego mają świeże baterie które potrafią trzymać po 5h. Hej @devhost977 Po części się z Tobą zgadzam, lecz, co z tego, że bateria długo trzyma skoro dla zwykłego użytkownika, Chrome OS jest niezrozumiały dodatkowo system jest specyficzny, a ludzie mają nawyki i przyzwyczajenia, zwłaszcza, gdy do tej pory pracowali na M$ WinGrozie, więc się ne dziwie, że taki system to czarna magia. dla mnie Chromebooki to tablety z klawiaturą nic więcej więc dla przeciętnego użytkownika taki Chromebook ma więcej wad niż zalet, lecz to TYLKO MOJA opina więc cena i długo trzymająca bateria to troszeczkę mało, aby polecić taki sprzęt osobom szukającym taniego sprzetu moim zdaniem lepiej poszukać lapka choćby bez systemu i zainstalować jakąś lekką dystrybucje Linuxa, czy moda Windowsa niż używać Chrome OS Pozdrawiam Quote
devhost977 Posted January 29, 2025 Report Posted January 29, 2025 Dlatego właśnie napisałem ci jak możesz sobie zainstalować Windowsa albo Linuxa - czy z tego korzystasz to już twoja wola Quote
Recommended Posts