Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dziękuję za odpowiedź, korzystam zawsze z Rufusa do przygotowywania bootowalnego pendrive'a. Mogę przetestować Ventoy, zobaczymy co wyjdzie ...

Edit: Niestety nic to nie zmieniło, dalej ten sam efekt. Po zastosowaniu skryptów, system już nie wstaje i wrzuca identyczny bsod.

Edit2: Znalazłem rozwiązanie, skrypt usuwający Defendera jakimś sposobem do tego stopnia go usuwa z systemu, że aż uniemożliwia rozruch na mojej konfiguracji sprzętowej. Po prostu nie usuwać defendera, dziękuję za uwagę.

sudione, LaptopIpc and magg like this
Posted

Witaj Mistrzu,

Widzę, że z powodzeniem "szalejesz" na każdym możliwym froncie swoich bezkonkurencyjnych wydań...

Nie chcąc zbytnio dokładać do pieca, chciałem tylko zapytać, czy widzisz jakiś znaczące korzyści w odświeżeniu LTSB ??

Wiem, że to niestety  przyszłościowe już nie jest, ale mam jeszcze kilka maszyn na których ten system nie ma konkurencji :))

pozdrawiam i :browar :browar :browar za to co robisz

Posted
6 minut temu, c666 napisał(a):

Witaj Mistrzu,

Widzę, że z powodzeniem "szalejesz" na każdym możliwym froncie swoich bezkonkurencyjnych wydań...

Nie chcąc zbytnio dokładać do pieca, chciałem tylko zapytać, czy widzisz jakiś znaczące korzyści w odświeżeniu LTSB ??

Wiem, że to niestety  przyszłościowe już nie jest, ale mam jeszcze kilka maszyn na których ten system nie ma konkurencji :))

Hejka, wiem że LTSB jest bezkonkurencyjny i to dla mnie system nr 1 - sam używał bym ho go dożywotnio, ale niestety kończy się chyba w październiku jego cykl wsparcia i przede wszystkim nie obsługuje nowoczesnych kart graficznych.

Nie będę go odświeżał, wybaczcie.

starcraft2fan, c666 and JanKo66 like this
Posted

Hej,

Tak, wiem o grafice... mimo to używam, bo jest tego wart...

Rozumiem, że odpuszczasz teraz... ale "co się odwlecze to nie uciecze" :))

... w październiku będzie tym bardziej logiczny sens i wielki sentyment godnie pożegnać się z tym wydaniem na zawsze (do czego będę namawiał) ...:)) ... a do tego czasu pewnie jeszcze niejedno wpadnie Tobie do głowy, więc to też działa na korzyść :))

P.S. Obecne mam jeszcze 4 jednostki na których to działa, i będzie działać dopóki one nie padną... WU nie ma tutaj wielkiego znaczenia i nie jest kartą przetargową... :))

pozdrawiam i :browar 

Posted
32 minuty temu, c666 napisał(a):

Hej,

Tak, wiem o grafice... mimo to używam, bo jest tego wart...

Rozumiem, że odpuszczasz teraz... ale "co się odwlecze to nie uciecze" :))

... w październiku będzie tym bardziej logiczny sens i wielki sentyment godnie pożegnać się z tym wydaniem na zawsze (do czego będę namawiał) ...:)) ... a do tego czasu pewnie jeszcze niejedno wpadnie Tobie do głowy, więc to też działa na korzyść :))

P.S. Obecne mam jeszcze 4 jednostki na których to działa, i będzie działać dopóki one nie padną... WU nie ma tutaj wielkiego znaczenia i nie jest kartą przetargową... :))

pozdrawiam i :browar 

Pomyślimy w pazdzierniku/listopadzie.

Potrzebuję wrzucić trochę na luz i zająć się innym pilnymi sprawami oraz przeprosić się z moja gitarą 👹🤘która zawsze przegrywa z komputerem 

Posted

no już widać, że się zarazili tematam :)))

P.S. pokazałem Ci ojca projektu.... później był tego wysyp.... zrobili nawet live oryginalnej aranżacji Jery C :)))

poza tym fajny kanał ma też du*eczka Sophie Lloyd :))

Posted
17 minut temu, c666 napisał(a):

no już widać, że się zarazili tematam :)))

P.S. pokazałem Ci ojca projektu.... później był tego wysyp.... zrobili nawet live oryginalnej aranżacji Jery C :)))

poza tym fajny kanał ma też du*eczka Sophie Lloyd :))

Hot Sophie Lloyd.

Dobra, kończmy gadki nie na temat 😆

starcraft2fan likes this
Posted
5 godzin temu, c666 napisał(a):

Witaj Mistrzu,

ja tez byłbym za

Posted
Godzinę temu, siwydym napisał(a):

ja tez byłbym za

Ja również chętnie bym spróbował na starszym sprzęcie. choć  przyznać muszę że ostatnia Twoja wersja-Win JG10 LTSB 01.12.25 jest super.

swiniarobert69 likes this
Posted

Ktoś mi może powiedzieć, czy na LTSB działają normalnie programy typu przeglądarka Firefox i program pocztowyThunderbird? Mam złoma C2D P8800 z 4GB DDR2 i miałem stawiać Win7 x64, ale jest problem z takimi programami, tylko stare ESR działają, więc wolałbym tego modzika, o ile tego problemu nie ma.

Posted
W dniu 18.06.2026 o 10:26, c666 napisał(a):

Witaj Mistrzu,

No dobra - skusiłem się, bo i tak w październiku/listopadzie miałbym to zrobić. Poskładałem od nowa tego moda, na świeżym buildzie, wrzuciłem wszystko co najnowsze z moich zabawek i chyba wstydu nie powinno być. Nie mam możliwości przetestowania systemu inaczej niż na VB, bo wszystkie kompy domowe i w pracy mają grafiki nieobsługiwane przez LTSB - zdaję się więc w 100% na Waszych testach.
ISO gotowe do pobrania.

Posted

Win JG10 LTSB 07.07.26.iso

SHA-1: 3614fe11ed99b9b2dc5c0439b569d3302fa2487b

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

c666, moszter, JanKo66 and 6 others like this
Posted

Ciekawe jak ta wersja się ma do pierwszej wersji tego systemu Win JG 10 LTSB z 2018 roku? Wiem, że Twórca Sromotnik o tym wie... 

Posted
2 godziny temu, Fitos napisał(a):

Ciekawe jak ta wersja się ma do pierwszej wersji tego systemu Win JG 10 LTSB z 2018 roku? Wiem, że Twórca Sromotnik o tym wie... 

Sprawdź i daj nam znać 🙃

1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

Co to za zaczepka Kolego? 

Sromi, będą jeszcze jakieś update od MS dla LTSB?
Bo nie wiem czy władować na trupka Lite czy Extreme.

Nie wiem też czy w LTSB nie występował problem ze starym TCP.

Posted
49 minut temu, magg napisał(a):

Sprawdź i daj nam znać 🙃

Sromi, będą jeszcze jakieś update od MS dla LTSB?
Bo nie wiem czy władować na trupka Lite czy Extreme.

Nie wiem też czy w LTSB nie występował problem ze starym TCP.

Wsparcie normalnym kanałem do października.

Później ESU 3 lata

Posted
Godzinę temu, Widzior napisał(a):

Za leniwi nawet na AI. Dramat :22 

a wpisz sobie w ai np. czy office 2024 zadziała na windows 10 1507 to ci powie że nie a działa.

kwasior500 and magg like this
Posted
8 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Hejka, wyłapaliście już jakieś bugi? Jak system działa, proszę o porównanie do wcześniejszego wydania - czy obecne nie jest gorsze, czy w tej postaci ma sens i ma pozostać takie jakie jest?

Hej,

Wrzuciłem nowy obraz do 2 starych maszyn... 

- w porównaniu do poprzedniej wersji tutaj tworzone są tylko 2 partycje (tamta wersja tworzyła 3)

- zniknęła mi ta ładna-flagowa ikonka menu start :(( :))

narazie widzę same plusy w samym działaniu, w procesach po instalacji na czysto również jest na "+"

mam jednak wrażenie, że ta pierwsza konfiguracja po instalacji trwa dłużej w porównaniu do poprzedniej wersji a sama responsywność przegrywa z 21h2 (mam odczucie jakby coś zamulało i działało na jakimś awaryjnym sterowniku... w każdym razie wg mnie 21H2 ma "więcej życia") ... chyba, że to wina pogody za oknem :))

po wbiciu wszystkich aktualizacji, zastanawiam się, czy nie przydałaby się szybka opcja "Pełnych prawa administratora", która była w poprzednim układzie menu - nwm jak inni... ja sobie poradzę, ale z pewnością była to opcja "pod palcem"

czyszczenie - tutaj w porównaniu do W11 nie ma usuwania pustych folderów... tak ma być, czy coś umknęło??  ( tak jest też w 21H2 z 16.06 )

Na tą chwilę tyle ode mnie... :browar :browar :browar

srom-otnik likes this
Posted

Doprecyzowując tą opcję "Pełne prawa administratora"...

Po aktualizacjach zostaje wprowadzona blokada zapisu w folderze x:\Windows\Temp... powoduje to "problem" z instalowaniem niektórych aplikacji - pojawia się okno modalne Warning "Called RunScript when not marked in progress." / "Called InstallFinalize when not marked in progress."

Wystarczy na czas instalacji nadać prawa zapisu do x:\Windows\Temp i po problemie.

Oczywiście po instalacji aplikacji, powrócić do poprzednich ustawień.

:browar

Posted
Godzinę temu, c666 napisał(a):

Doprecyzowując tą opcję "Pełne prawa administratora"...

Po aktualizacjach zostaje wprowadzona blokada zapisu w folderze x:\Windows\Temp... powoduje to "problem" z instalowaniem niektórych aplikacji - pojawia się okno modalne Warning "Called RunScript when not marked in progress." / "Called InstallFinalize when not marked in progress."

Wystarczy na czas instalacji nadać prawa zapisu do x:\Windows\Temp i po problemie.

Oczywiście po instalacji aplikacji, powrócić do poprzednich ustawień.

:browar

LTSB nie jednym dziwnym zaskakuje.

Pozdrawiam 

swiniarobert69 likes this