AbuAbi1502 Posted July 15 Report Posted July 15 Zainstalowałem na lapku z i7 2670qm, 8gb ramu, gt 540 i hddku i śmiga całkiem nieźle wersja Extreme, wszystko się bez problemów zainstalowało i żadnych problemów w działaniu nie zauważyłem, nie wiem jak z Lite, u mnie ta wersja chodzi lepiej niż 22H2 Pro i 21H2 LTSC, obie Extreme, dzięki bardzo za tą wersję swiniarobert69, magg and srom-otnik like this Quote
srom-otnik Posted July 15 Author Report Posted July 15 - czyli ta najnowsza wersja może pozostać jako ta oficjalna, a starszą mogę skasować oraz założyć nowy wątek dotyczący tego wydania? Czy może coś kuleje i jest gorzej niż u poprzednika? swiniarobert69 likes this Quote
magg Posted July 15 Report Posted July 15 Microsoft po cichu wydłużył wsparcie dla win10 do październik 2027, ale to już pewnie wiecie. Potestuje w najbliższym czasie, póki co siedzi lot. W razie "w" mam kopie wersji z grudnia 2025 srom-otnik likes this Quote
kwasior500 Posted July 16 Report Posted July 16 W dniu 12.07.2026 o 13:19, srom-otnik napisał(a): Hej, co dalej z tym najnowszym wydaniem - może zostać jako użytkowe w zamian za poprzednie, czy jest gorsze? Mi wlasnie driver booster pro zabil jg10 22 extreme, takze ten juz sie sciaga Quote
c666 Posted July 16 Report Posted July 16 mając wybór : - wydanie LTSB z 2025.12.01 - wydanie LTSB z 2026.07.07 - wydanie LTSC 2026.06.16 ...drogą kompromisu, wybieram to ostatnie :browar Quote
kwasior500 Posted July 16 Report Posted July 16 ja teraz testuję ltsb, chyba już można "być przygotowanym": [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytat Extended Security Updates (ESU) are now available as of May 1st, giving you up to 3 additional years of coverage through October 2029. po driverach, updatach i autoruns: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] edit: jakie są zalety tego "niestandardowego" ustawienia? magg likes this Quote
srom-otnik Posted July 17 Author Report Posted July 17 9 godzin temu, kwasior500 napisał(a): ja teraz testuję ltsb, chyba już można "być przygotowanym": [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] po driverach, updatach i autoruns: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] edit: jakie są zalety tego "niestandardowego" ustawienia? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W LTSB istnieje takie dziwactwo, o ktorym mało kto wie, że po włączeniu pełnych praw administracyjnych: - nie można korzystać ze Sklepu; - nie można zakładać nowego konta uzytkownika w Ustawieniach; - nie można konfigurować Hello. Sklep w LTSB utracił większość funkcjonalności i nie ma sensu go w ogole instalować. Obece tam aplikacje UWP są niekompatybilne z tym staruszkiem. Może, co najwyżej kalkulator uda się zainstalować ... starcraft2fan likes this Quote
kwasior500 Posted July 17 Report Posted July 17 1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a): Sklep w LTSB utracił większość funkcjonalności i nie ma sensu go w ogole instalować. Obece tam aplikacje UWP są niekompatybilne z tym staruszkiem. Może, co najwyżej kalkulator uda się zainstalować ... No rzeczywiście, ja już zainstalowałem edge i webview, i nie dało to nic może nieprecyzyjnie napisałem, ale pytałem o zalety pełnego admina Quote
srom-otnik Posted July 18 Author Report Posted July 18 Hej, nadal nie usłyszałem od Was, czy mam skasować najnowsze wydanie - bo jest gorsze od poprzedniego, czy zostawić, bo nie jest gorsze, a może pod jakimiś względami lepsze. Proste pytanie i zero reakcji... swiniarobert69 and gumish93 like this Quote
Recommended Posts