Guest Posted January 17, 2025 Report Posted January 17, 2025 Witam, Zastanawiam się nad kupieniem Samsunga Galaxy S24, 1 raz będę kupował nowego Samsunga. Widziałem że Samsung daje 5% rabatu dla nowych użytkowników aplikacji i do 10% dla studenta. Obecnie Samsung Galaxy S24 8/256GB kosztuje 2999zł, wychodzi mi ze zniżką dla studenta i dla nowego użytkownika zapłacę ok 2550zł. Niedługo wychodzi S25 i czy wtedy S24 nie potanieje czasem? Warto kupić S24 teraz czy lepiej jeszcze chwilę poczekać? Quote
TheStraight Posted January 18, 2025 Report Posted January 18, 2025 17 godzin temu, Depsones napisał(a): Witam, Zastanawiam się nad kupieniem Samsunga Galaxy S24, 1 raz będę kupował nowego Samsunga. Widziałem że Samsung daje 5% rabatu dla nowych użytkowników aplikacji i do 10% dla studenta. Obecnie Samsung Galaxy S24 8/256GB kosztuje 2999zł, wychodzi mi ze zniżką dla studenta i dla nowego użytkownika zapłacę ok 2550zł. Niedługo wychodzi S25 i czy wtedy S24 nie potanieje czasem? Warto kupić S24 teraz czy lepiej jeszcze chwilę poczekać? Czekaj. O ile nie jesteś napalony na Samsunga jak pies na jeża to masz ładne alternatywy w postaci OnePlusa 12 albo niedawnego 13 które jednak hardwarem biją Samsunga. Kiedyś stanieje ale patrząc po leakach S25 ma być wysposażony w najnowszy SOC Snap 8 Elite oraz większą ilość pamięci 12GB a nie 8 jak w S24. Wydajnościowo jak nie odpalasz wielkich rzeczy różnica znikoma ale zarządzanie energią będzie na 100% lepsze. Na premkę S25 dostajesz 200zł zniżki po zapisaniu się do newslettera na stronie samsunga a i pewnie jakaś promka wpadnie. PS. Sam czekam na to co pokaże samsung z S25 bo albo biorę to albo czekam na OP13 mini. Podsumowanie jak się komuś nie chce czytać : Nie nie warto na ten moment. Poczekać 2 tygodnie zobaczyć jak wyjdą okazję na S25 Quote
BartAcid Posted January 18, 2025 Report Posted January 18, 2025 Poczekał bym na S25. Ale nie kupiłbym nic innego jak S od Samsunga. Muszę powoli myśleć o wymianie mojej S21 8/256, tylko nie mam powodu do wymiany po 4 latach. Quote
TheStraight Posted January 18, 2025 Report Posted January 18, 2025 2 godziny temu, BartAcid napisał(a): Poczekał bym na S25. Ale nie kupiłbym nic innego jak S od Samsunga. Muszę powoli myśleć o wymianie mojej S21 8/256, tylko nie mam powodu do wymiany po 4 latach. Jeśli nie musisz to bym się wstrzymał i przemyślał tez inne marki. Ja jestem zainteresowany bo rozmiar, według plotek S25 to 146mm przy 6,1 cala. Jedyne telefony w tej rozmiarówce to Asus Zenfone z ekranem 5.9 też 146mm ale że właśnie pozbyłem się 9ki to czekam na coś innego. Wracając do tematu to wstrzymaj się i poczekaj na inne marki. Chińczyki jak BBK (Vivo,Oppo,OnePlus) mają już nowe typy baterii które lepiej znoszą szybkie ładowanie i w dodatku mają więcej pojemności przy takim samym rozmiarze. Nie mówiąc o nowych chipach czy samych aparatach które są w wyżej wymienionych często w zestawie 3x 50MP i z przesłonami po 1.6. W dodatku z ładowaniem po 90W po kablu i 50 bezprzewodowo wraz z ekranem LTPO.... Quote
dzikiws Posted January 19, 2025 Report Posted January 19, 2025 Piszesz poczekaj, tak ceny obecnych spadną, ale te nowsze, jak piszecie o Samsungach, cena S25 Ultra to około 7000 zł. Quote
Guest Posted January 19, 2025 Report Posted January 19, 2025 Zamówiłem S24 8/256GB za 2709zł. Niestety zniżki się nie łączą. Uznałem że jeśli w ciągu 2 tygodni będzie taniej tu zamówię 2 raz a tamtem zwrócę. A swoją drogą było że jeśli zamówi się do końca 19.01. 2025 do można dostać gratis słuchawki Samsung Galaxy Buds FE i ładowarkę 25W. Te słuchawki będą lepsze od moich obecnych QCY T13 czy lepiej jeśli dostanę ten model to nawet nie otwierać i je odsprzedać? Quote
TheStraight Posted January 19, 2025 Report Posted January 19, 2025 4 godziny temu, dzikiws napisał(a): Piszesz poczekaj, tak ceny obecnych spadną, ale te nowsze, jak piszecie o Samsungach, cena S25 Ultra to około 7000 zł. Skąd takie info o cenie bo z tego co widzę nigdzie nie było jej podane. To raczej logiczne że nowsze będzie droższe a nie tańsze. Chodzi o to że w długiej perspektywie bardziej opłaca się nowy model chociażby z uwagi na samego Snapdragona który nie będzie tak rozjechany jak Exynos. Quote
dzikiws Posted January 19, 2025 Report Posted January 19, 2025 Wszystko się zgadza, "amerykański" jest w obecnej chwili najlepszy procesor, a nowa "czwórka" podbija rynek, ale ta cena na polskim rynku jest powalająca. Z tą ceną spotkałem przy zapowiedziach S25 w Polsce. Quote
BartAcid Posted January 19, 2025 Report Posted January 19, 2025 Ja tam jestem tylko ciekaw faktycznie odczucia różnicy w zużywaniu prądu przez te procki. Czy to się faktycznie odczuwa. Czy to tylko hype po testach i powielaniu opinii. Tak samo jak było z Vistą. Mam już drugą S na Exynosie i po 2,5 roku (sprawdziłem od kiedy ją mam) dalej dzień mi trzyma. Nie mam LTE cały czas i nie ciupie na okrągło. Jak odpale LTE i zagram to migiem bateria znika to fakt. Mogę porównać w sumie czas oglądania video na WiFi i LET, no różnica jest bardzo spora. A przy graniu? No top procek to i musi wcinać waty. Wracając do meritum. Nie sądzę by Snapy jakoś dłużej faktycznie trzymały. Płynność? S7 po 4 latach zapitalała jak szalona, i to z dobitą szybką karta SD. Obecna S21 również za*******a. Co topka to topka, i nawet po kilku latach to nadal jest sprzęt wart wydania siana. Za S21 8/256 w sierpniu 22r też dałem 2700. S7 poszła w kosz bo się ot zj*bała i nie wstała dwa dni przed wyjazdem na wakacje. Ale fakt w niej bateria to już była ostro zjechana. Quote
dzikiws Posted January 20, 2025 Report Posted January 20, 2025 Ja właśnie po używaniu P30 Pro (kupiłem jako nowość i do dzisiaj się sprawdza) przez prawie sześć lat, jestem przed kupnem S24 Ultra z uwagi na SD 8 v3, też mam dylemat, czy kupić teraz, czy jeszcze poczekać, brałem pod uwagę Oneplus 12 i 13 oraz Google Pixel 9 Pro. Quote
TheStraight Posted January 20, 2025 Report Posted January 20, 2025 11 godzin temu, dzikiws napisał(a): Ja właśnie po używaniu P30 Pro (kupiłem jako nowość i do dzisiaj się sprawdza) przez prawie sześć lat, jestem przed kupnem S24 Ultra z uwagi na SD 8 v3, też mam dylemat, czy kupić teraz, czy jeszcze poczekać, brałem pod uwagę Oneplus 12 i 13 oraz Google Pixel 9 Pro. Jeśli zależy ci na telefonie który będzie flagowy wszędzie to OP13 / OP12 o ile masz tyle budżetu. Pixele to bardziej dla nerdów jak ja albo dla kogoś kto chce ich system kosztem reszty. Niestety Pixel 9 Pro ma dopiero LTPO ładowanie tylko 30W no i zachwalane aparaty nie są złe ale jednak większość to postprocess. No i sam się zastanawiam bo szukam mniejszego telefonu ale na ten moment nie widzę nic ciekawego Możesz też spojrzeć na Oppo Find X8 Pro też stajnia BBK. Nie wiem na ile używasz słuchawek na BT a to ważne bo na żadnej recenzji polskiej nie doszukałem się wzmianki o tym. APTX HD Lossless jest obsługiwany tylko w prockach Qualcomma jako że to ich technologia. Quote
dzikiws Posted January 21, 2025 Report Posted January 21, 2025 Wiem o czym piszesz, te smartfony mają SD 8 Elite, nowy typ bateri, oraz zachwalany aparat do video i zdjęć. Quote
Recommended Posts