Kocurek Posted March 20, 2025 Report Posted March 20, 2025 4 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Dzięki za sugestię! Sprawdzę przy kolejnych wydaniach. Ale czy warto się spinać, żeby akurat w boot.wim walczyć o jakieś megabajty? - mi bardziej zależy na megabajtach w install To już ocenia Ojciec modyfikacji. 4 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Pozdrawiam i życzę powodzenia i postepów we wlasnych projektach Dziękuję - będę odsyłał tutaj jako alternatywę niezadowolonych z mojej pracy, bo ja większość zmian odrzucę, żeby nie burzyć jing-yang swojego obrazu srom-otnik likes this Quote
stens Posted March 21, 2025 Report Posted March 21, 2025 Chciałem uaktualnić ręcznie do 22631.5116 i wywala "ERROR: Detected wim version is not Windows NT 10.0" Quote
moczohwdp Posted March 29, 2025 Report Posted March 29, 2025 Mistrzu.... z darowizn musisz się rozliczać... Załóż sobie portfel (sprzętowy albo na Binance) BTC, ETH lub jakiego tam coina chcesz i tak ci datki możemy słać. Ewentualnie załóż sobie konto Revolut (tylko bez PL IBAN) albo na Zen.com (Zen jest lepszy jeżeli posiadasz konto na Binance - mają kontrakt podpisany - przelewy błyskawiczne i kosmicznie niską prowizję). J3b4ć podatki i US say, swiniarobert69 and plusik like this Quote
plusik Posted March 30, 2025 Report Posted March 30, 2025 Oj nie ładnie kusić do złego panie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 likes this Quote
LAGUNA Posted March 30, 2025 Report Posted March 30, 2025 Od 1 lipca 2023 roku limit darowizny, który nie podlega zgłoszeniu wynosi 36 120 zł. swiniarobert69 and plusik like this Quote
bimbersco Posted March 30, 2025 Report Posted March 30, 2025 W dniu 17.01.2025 o 22:33, profilm34 napisał(a): 99% instalek ma defendera , a ciężko go się pozbyć do końca. Wyłączenie zapory defender i wywalenie z korzeniami z system 32 pliku mpssvc programem Unlocker Portable działa, ale powraca jakimś códem do AUTORUNS a już W USŁUGACH Zapora Windows Denender graniczy i wymaga dużo czasu i nerwów by uzyskać wynik - wyłączona !!! Uważam że wersja EXTREME czy to 10 czy 11 powinna być bez tego śmiecia. Mam gniazdko i jak pousuwam te badziewia szpiegujące to cała stacja pobiera między 85 a 100 wat przy youtube i przeglądaniu netu, jak z tym syfem to od 95 do 115 wat. Mimo że mam i7 14700K i 4080 super to pięknie 38-40 procesy chodzą. Tutaj chodzi o pliki z reklamai i te ging, edge i defender - u mnie to WON na start. z system 32 won pliki : UPFC.exe, sysdm.cpl, BFE.dll, BFE.dll.mui i najważniejszy MPSSVC który jest defenderem ale jest on w kilkunastu plikach jak HYDRA ma kilka głów. Leci też plik WSCSVC a to dzięki UNLOCKER PORTABLE . Są systemy na angielskich stronach wolne od tego badziewia. U nas na Polskim podwórku to mamy winclub. Mamy też SROMOTNIKA ale większość ludzi chce grać , sklepy i dziadostwa przepakowane i upchane kolanem. Z wydania na wydanie windowsy rosną.... już jest 50 tys plików i 6 tys folderów. Pliki się dokłada w microsofcie i ciężko to się tnie bo wykrzacza się często . Mam tak że lubię docinać najlepiej plasyczny jest 10 LTSC z lipca 2021 oczywiście JG..... ale też jest ten zaje***y defender.Ten programik do usuwania to tylko poliże a srodku dalej jest i ma się dobrze.Takie zabawy z tym porąbanym chorym windowsem to wiele godzin zabawy, ustawień a i tak się pieprzy ..... ja wycinam aż szpiku kości do 32 procesów i 3 intela i 2 nvidia, 1 drukarka i 3 niezależne muszą być plus te 25-26 systemowe ..... Więcej osób lubi extreme, ale musi nie być taki aa nie lite nazywa się extreme wycięty. Od 2020 roku tylko 1 z forum winclub jest extreme 20/h2 extreme JG a i tak ma dużo do wywalenia. Jako fotograf brakuje mi takiej wiedzy jak nasz Mistrz...to zajmuje czasu ! ale tego naprawdę tutaj brakuje. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalujesz sobie ten system, dobierasz klucz z Ventoy a w nim dodajesz iso NHV-BOOT-2022-V1035-EXTREME ,odpalasz z biosu/uefi obraz ten i kasujesz pliki defendera we wszystkich katalogach, gdzie są znajdziesz w procesie menadżera systemu! Kochani ale to możecie tylko zrobić na obrazie zmienianym, z czystym systemem to zobaczycie niebieski ekran, niestety 4 godziny temu, plusik napisał(a): Oj nie ładnie kusić do złego panie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] E admin ,nie kusi to nev order inwestycji, takie czasy! Base 0x2105 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Polygon Mainnet 0x89 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] BNB Smart Chain 0x38 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Optimism 0xa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Avalanche C-Chain 0xa86a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Filecoin EVM Mainnet 0x13a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Neon EVM 0xe9ac0d6 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sepolia Test Network 0xaa36a7 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Filecoin EVM Testnet 0x4cb2f [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Localhost 0x539 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sieci Filecoin Filecoin Mainnetf [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Filecoin Testnet t [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Filecoin Localhost 0x539 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sieci Solana Solana Mainnet Beta 0x65 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Solana Testnet 0x66 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Solana Devnet 0x67 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Solana Localhost 0x539 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sieci Bitcoin Bitcoin Mainnet bitcoin_mainnet [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Bitcoin Testnet bitcoin_testnet [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sieci Zcash Zcash Mainnet zcash_mainnet [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zcash Testnet zcash_testnet [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] masz to w Brave do wyboru i koloru tylko kasa gdzie? Quote
moczohwdp Posted March 30, 2025 Report Posted March 30, 2025 6 godzin temu, LAGUNA napisał(a): Od 1 lipca 2023 roku limit darowizny, który nie podlega zgłoszeniu wynosi 36 120 zł. Tak, tylko poczytaj o tym dokładniej, bo ja przerabiałem ten temat nie tak dawno i jeżeli myślisz, że us tak sobie łatwo i przejrzyście to dla Polaków zapisał, to jesteś w niemałym błędzie. Kwota, na którą się powołujesz, to suma "w rodzinie" i to na przestrzeni 5 lat - dla niespokrewnionych jest jeszcze lepiej BTW to czy nawołuje do złego czy nie, to subiektywne odczucie, ja natomiast nie lubię gdy się mnie okrada głupimi przepisami. Zapłaciłem podatek od nabycia dóbr jakim są pieniądze, więc to już jest moja brocha co z nimi robię. Quote
Kambix Posted March 30, 2025 Report Posted March 30, 2025 Wczoraj zainstalowalem ten systemik, ale pierwszy problem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Kosiara Posted March 30, 2025 Report Posted March 30, 2025 15 minut temu, Kambix napisał(a): Wczoraj zainstalowalem ten systemik, ale pierwszy problem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Od razu przy odpaleniu? Quote
Kambix Posted March 30, 2025 Report Posted March 30, 2025 8 minut temu, Kosiara napisał(a): Od razu przy odpaleniu? od razu Quote
Kosiara Posted March 30, 2025 Report Posted March 30, 2025 13 minut temu, Kambix napisał(a): od razu Czytam o tym w google i to może być wiele czynników. Np pamięci ram. A na oryginalnym systemie chodziło? Tutaj masz optymalizator usług na domyślne ustawione? Quote
Kambix Posted March 30, 2025 Report Posted March 30, 2025 9 minut temu, Kosiara napisał(a): Czytam o tym w google i to może być wiele czynników. Np pamięci ram. A na oryginalnym systemie chodziło? Tutaj masz optymalizator usług na domyślne ustawione? Na oryginalnym chodziło, zrobilem teraz optymalizator uslug na domyslny i teraz po odpaleniu nic sie nie dzieje, chwilkę kółeczko pokręci i proces znika. Quote
Kosiara Posted March 30, 2025 Report Posted March 30, 2025 8 minut temu, Kambix napisał(a): Na oryginalnym chodziło, zrobilem teraz optymalizator uslug na domyslny i teraz po odpaleniu nic sie nie dzieje, chwilkę kółeczko pokręci i proces znika. No to nie pomogę, bo nie mam już dodatkowych pomysłów. Mody są super, ale zawsze niestety jest taka mała szansa, że coś nie ruszy i potem się człowiek zastanawia. Kambix likes this Quote
LAGUNA Posted March 30, 2025 Report Posted March 30, 2025 3 godziny temu, moczohwdp napisał(a): Kwota, na którą się powołujesz, to suma "w rodzinie" A my tu nie jedna wielka rodzina. Co post to jeden o drugim pieszczotliwie pisze ,niczym w rodzinie. Co do podatków są grupy podatkowe ,ale to nie temat na to. swiniarobert69, srom-otnik and plusik like this Quote
wislak00 Posted March 30, 2025 Report Posted March 30, 2025 3 godziny temu, Kambix napisał(a): Wczoraj zainstalowalem ten systemik, ale pierwszy problem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Paczka C++ zainstalowana? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Kambix Posted March 31, 2025 Report Posted March 31, 2025 (edited) W dniu 30.03.2025 o 21:19, wislak00 napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Paczka C++ zainstalowana? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak, teraz przy próbie włączenia mta tylko kółeczko zakręci i to na tyle, nawet nie ma juz tego błędu co na ss. Udało mi się odpalić mta, w sposob taki ze pobralem wersje 1.5.9 która sie odpaliła, i z poziomu mta zaaktualizowalem do 1.6 i działa. Edited April 4, 2025 by Kambix Quote
Despertar Posted April 3, 2025 Report Posted April 3, 2025 Nigdy się nie udzielam ale musiałem. Darowizna mała poszła. Dzięki Tobie mam dwa niesamowicie śmigające mikro komputery. Dziękuje. srom-otnik, swiniarobert69 and as1as like this Quote
Killer85 Posted April 13, 2025 Report Posted April 13, 2025 Moi drodzy... Posiadam słuchawki bezprzewodowe BT które na samym początku po instalacji sparowałem i działały. Teraz nie chcą się połączyć i dodatkowo nie da się ich usunąć i sparować ponownie? Jakieś rady? ---- Poza tym system działa świetnie i zastanawia m się czy nie zainstalować na PC do gier... swiniarobert69 and srom-otnik like this Quote
Wraith Posted April 15, 2025 Report Posted April 15, 2025 Miałem podobny problem, z tym że słuchawki były niewidoczne i nie dało się ich w ogóle sparować. Próbowałem mnóstwa różnych sterowników od producenta itp. Nic nie działało. Myślałem, że to problem z systemem i próbowałem też różnych modów od Sromotnika i innych od Windows 8 do 11. Okazało się, że problem polegał na braku jakiegoś sterownika Microsoftu. Włączyłem pobieranie sterowników przez aktualizacje Windowsa i pobrałem jakiś z listy i problem się rozwiązał. To był sterownik modułu wyliczającego bluetooth LE Microsoft. Ten bez LE miałem zainstalowany, ale był potrzebny jeszcze LE. Zainstalowałem i dopiero poszło. Może popróbuj w tym kierunku. No i paruj na ustawieniach serwisowych raczej. srom-otnik likes this Quote
Kosiara Posted April 17, 2025 Report Posted April 17, 2025 W dniu 30.03.2025 o 18:16, Kambix napisał(a): Wczoraj zainstalowalem ten systemik, ale pierwszy problem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z ciekawości zainstalowałem MTA na tej samej modyfikacji w wersji Pro Lite. MTA chodzi od strzała. Jaką wersje GTA SA masz? Quote
Killer85 Posted April 24, 2025 Report Posted April 24, 2025 W dniu 15.04.2025 o 18:51, Wraith napisał(a): Miałem podobny problem, z tym że słuchawki były niewidoczne i nie dało się ich w ogóle sparować. Próbowałem mnóstwa różnych sterowników od producenta itp. Nic nie działało. Myślałem, że to problem z systemem i próbowałem też różnych modów od Sromotnika i innych od Windows 8 do 11. Okazało się, że problem polegał na braku jakiegoś sterownika Microsoftu. Włączyłem pobieranie sterowników przez aktualizacje Windowsa i pobrałem jakiś z listy i problem się rozwiązał. To był sterownik modułu wyliczającego bluetooth LE Microsoft. Ten bez LE miałem zainstalowany, ale był potrzebny jeszcze LE. Zainstalowałem i dopiero poszło. Może popróbuj w tym kierunku. No i paruj na ustawieniach serwisowych raczej. Niestety to nie działa Cytat No i paruj na ustawieniach serwisowych raczej. ??? Problemem może być 10 letni laptop a słuchawki wymagają nowego BT ale miałem nowego mini pc z najnowszym BT i było to samo... Nie wiem sam... swiniarobert69 likes this Quote
zdzisiek24 Posted April 24, 2025 Report Posted April 24, 2025 6 minut temu, Killer85 napisał(a): Problemem może być 10 letni laptop a słuchawki wymagają nowego BT Wcześniej pisałeś, że działały więc coś kręcisz ... jak Boczek kichę. Quote
Killer85 Posted April 24, 2025 Report Posted April 24, 2025 Na mini pc przestało działać- Blackview MP100 NOWY Mini PC AMD Na 10 letnim laptopie nie działa --- Nie sprawdzę jak jest bo na wyjeździe mam tylko laptopa Quote
Kambix Posted April 26, 2025 Report Posted April 26, 2025 W dniu 17.04.2025 o 15:37, Kosiara napisał(a): Z ciekawości zainstalowałem MTA na tej samej modyfikacji w wersji Pro Lite. MTA chodzi od strzała. Jaką wersje GTA SA masz? nie mam pojecia jaka to wersja, ale samo gta bodajze działało, a mta naprawilem w sposob taki ze pobralem stara wersje mta i zaaktualizowalem do najnowszej i chodzi Quote
saint Posted May 1, 2025 Report Posted May 1, 2025 @srom-otnik trochę offtipic, ale czy możesz udostępnić tapetę z instalatora? Dzięki Quote
Lukas012345 Posted May 11, 2025 Report Posted May 11, 2025 Dopiero zacząłem przygodę z windows 11 a że mam lapka o parametrach nie najmocniejszych postanowiłem spróbować z modyfikacjami i wybrałem twoją SROM-OTNIK. Na razie gładko poszła instalacja na HP ProBook 650 G1. Trochę się pobawiłem z różnymi ustawieniami bo, jak wspomniałem to moje początki z win11 po wieloletnim używaniu win7. I mam bardzo laickie pytanie. Wyłączyłem sobie "uproszczone menu start". Teraz wyświetla mi jak w każdym windows 11. Jak włączyć ponownie ten tryb "uproszczony"? Edit Znalazłem Zostawię odpowiedź dla takich laików jak ja. Prawoklik na ikonie Start i wybieramy "właściwości". Uruchamia się program StartAllBack i z "Menu Start" włączamy "ulepszone klasyczne menu start" plusik likes this Quote
dante82 Posted May 12, 2025 Report Posted May 12, 2025 Siema panowie mam problem z dźwiękiem, po mimo zainstalowania sterowników, system nadal ich nie widzi.[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
LAGUNA Posted May 12, 2025 Report Posted May 12, 2025 może coś będzie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dante82 likes this Quote
dante82 Posted May 13, 2025 Report Posted May 13, 2025 W dniu 12.05.2025 o 12:11, LAGUNA napisał(a): może coś będzie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki stary z dźwiękiem sobie poradziłem... Może pomożesz w innej sprawie. Pierwszy raz od kiedy pamiętam nie mogę instalować dodatków do chrome. Wyskakuje mi info -> instalacja nie została włączona., LAGUNA likes this Quote Pio2411 Posted May 13, 2025 Report Posted May 13, 2025 System zainstalowany ponad miesiąc temu , działa idealnie . Mam takie pytanie po ppm mamy narzędzia/czyszczenie , gdzie znajduje się ten program? To jest coś więcej niż dism+ i ładnie zwalnia miejsce na dysku . Quote Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next Page 5 of 11 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Loading... × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share https://winclub.pl/topic/48464-win-jg11-23h2-pro-110626/ More sharing options... Followers 14
Pio2411 Posted May 13, 2025 Report Posted May 13, 2025 System zainstalowany ponad miesiąc temu , działa idealnie . Mam takie pytanie po ppm mamy narzędzia/czyszczenie , gdzie znajduje się ten program? To jest coś więcej niż dism+ i ładnie zwalnia miejsce na dysku . Quote
Recommended Posts
Recently Browsing 1 member