stens Posted January 25, 2025 Report Posted January 25, 2025 16 minut temu, Kosiara napisał(a): "Niektórymi z tych ustawień zarządza Twoja organizacja" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może pomoże ntedec likes this Quote
wujenta Posted January 25, 2025 Report Posted January 25, 2025 W edytorze lokalnych zasad grupy (gpedit) wszystkie opcje mają stan "Nie skonfigurowano" - czyli ustawienia domyślne. Przywrócenie fabrycznych ustawień w O&O ShutUp 10++ z folderu TUNNING nie pomogło. srom-otnik likes this Quote
srom-otnik Posted January 25, 2025 Author Report Posted January 25, 2025 14 minut temu, wujenta napisał(a): W edytorze lokalnych zasad grupy (gpedit) wszystkie opcje mają stan "Nie skonfigurowano" - czyli ustawienia domyślne. Przywrócenie fabrycznych ustawień w O&O ShutUp 10++ z folderu TUNNING nie pomogło. Jak nie pomógł O&OShutUp to koniecznie przywrócić w tej aplikacki ustawienia zalecane z zastosowaniem screenów jakie dołączyłem w tym folderze. A ustawienia serwisowe Optymalizatora ? Quote
abc2112 Posted January 25, 2025 Report Posted January 25, 2025 Próbowałem pobrać ale mega nie udostępnia folderu Quote
wujenta Posted January 25, 2025 Report Posted January 25, 2025 W O&O ustawiłem wszystkie opcje na czerwono. Optymalizator na full. Nie pomogło. WU działa bezproblemowo. Dodam, że w sekcji Prywatność i zabezpieczenia -> Diagnostyka i opinie również jest zastrzeżenie: "Niektórymi z tych ustawień zarządza Twoja organizacja". Quote
srom-otnik Posted January 25, 2025 Author Report Posted January 25, 2025 2 godziny temu, wujenta napisał(a): W O&O ustawiłem wszystkie opcje na czerwono. Optymalizator na full. Nie pomogło. WU działa bezproblemowo. Dodam, że w sekcji Prywatność i zabezpieczenia -> Diagnostyka i opinie również jest zastrzeżenie: "Niektórymi z tych ustawień zarządza Twoja organizacja". Hmm, nie wiem, musiałbym rozkopać skrypty, które wbijam podczas instalacji oraz przede wszystkim mieć lapka testowego - a takowego nie posiadam. Niestety pozostawiam badanie tego tematu na kolejne wersje 11stek po moim przebytym odwyku. Pozdrawiam! Letho likes this Quote
wujenta Posted January 25, 2025 Report Posted January 25, 2025 Dziękuje za zainteresowanie. Jak wspomniałem ta opcja nie jest dla mnie istotna. Nie będę dalej próbował jej uruchomienia w Twoim modzie. Jego zalety w całości są dla mnie ważniejsze niż ta "pierdółka". Ps. Tak naprawdę chciałem sprawdzić jak działa Łącze z telefonem. Zainstalowałem wersję oryginalną w VMware i sobie sprawdziłem. Nic wartego mojej uwagi. A za to ile informacji z mojego telefonu ma MS. Szpiegowaniem telefonu niech już zajmie się Google, MS wystarczy mój laptop. Jeszcze raz życzę spokoju i dobrego odpoczynku. srom-otnik likes this Quote
ja505 Posted January 26, 2025 Report Posted January 26, 2025 Hej.Jak przywrócić systemowy kalkulator bez instalacji sklepu?czy jest taka możliwość. Quote
srom-otnik Posted January 26, 2025 Author Report Posted January 26, 2025 56 minut temu, ja505 napisał(a): Hej.Jak przywrócić systemowy kalkulator bez instalacji sklepu?czy jest taka możliwość. Może ten? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
LAGUNA Posted January 26, 2025 Report Posted January 26, 2025 59 minut temu, ja505 napisał(a): Hej.Jak przywrócić systemowy kalkulator bez instalacji sklepu?czy jest taka możliwość. albo ewentualnie sprawdź czy sobie poradzi takie coś. Disable Windows 10 Tracking (występujący także jako Windows Tracking Disable Tool oraz DisableWinTracking) Quote
stens Posted January 26, 2025 Report Posted January 26, 2025 2 godziny temu, ja505 napisał(a): Hej.Jak przywrócić systemowy kalkulator bez instalacji sklepu?czy jest taka możliwość. Możesz zainstalować sklep i kalkulator ściągniesz, następnie sklep usuniesz. Tym programikiem portable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA likes this Quote
zen888 Posted January 26, 2025 Report Posted January 26, 2025 28 minut temu, stens napisał(a): Możesz zainstalować sklep i kalkulator ściągniesz, następnie sklep usuniesz. Tym programikiem portable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Olejcie systemowy kalkulator - tu macie fajny, darmowy emulator kalkulatora HP-42S z instrukcją na 5 różnych systemów: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik, LAGUNA, plusik and 2 others like this Quote
zerenoz Posted January 29, 2025 Report Posted January 29, 2025 No to czekamy na wersję extrime. Quote
srom-otnik Posted January 29, 2025 Author Report Posted January 29, 2025 Godzinę temu, zerenoz napisał(a): No to czekamy na wersję extrime. Nie będzie takowej na tej bazie 23H2, nie wiem, czy też i na 24H2. Poprostu są wolniejsze od Lite, taka uroda W11stek. LAGUNA, Groszek1962 and plusik like this Quote
daytek 2 Posted January 30, 2025 Report Posted January 30, 2025 Przez Winaero Tweaker można zaistalować :calculator,notepad,paint, sticky notes,wordpad,na samym dole w zakadce "Get Classicic Apps. Dzęki za włożoną prace i podziwiam cierpliwość ,było około 20 iso testowe i finalne,wszystkie u mnie chodziły bez żadnych zgrzytów. Może dlatego że mam podobne parametry komp co Mistrzu. srom-otnik likes this Quote
dudijack Posted February 2, 2025 Report Posted February 2, 2025 Pytanie do autora. Niestety ale w tej i poprzedniej wersji systemu nie działa lokalizacja. Podpowiesz jak ą włączyć? Quote
LAGUNA Posted February 2, 2025 Report Posted February 2, 2025 może to coś podpowie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
lepekun Posted February 2, 2025 Report Posted February 2, 2025 W dniu 26.01.2025 o 20:18, zen888 napisał(a): Olejcie systemowy kalkulator - tu macie fajny, darmowy emulator kalkulatora HP-42S z instrukcją na 5 różnych systemów: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki czegoś takiego szukałem, jak to warto zajrzeć na forum heh. Warto zerknąć jak wersje bazowe Windowsów 11 i 10 sprawują się w rozrywce... Quote
G3orG3 Posted February 3, 2025 Report Posted February 3, 2025 Muchomorku, co jest grane? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
gumish93 Posted February 3, 2025 Report Posted February 3, 2025 31 minut temu, G3orG3 napisał(a): Muchomorku, co jest grane? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przed użyciem takich aplikacji do usunięcia Defendera itd polecam najpierw wyłączyć Ochronę w czasie rzeczywistym by nie było kolejnych takich postów i szoków ... I dlatego masz taki a nie inny komunikat . srom-otnik, LAGUNA, G3orG3 and 2 others like this Quote
Maciejwin Posted February 3, 2025 Report Posted February 3, 2025 Jak by ktoś się wachał to ten sromotnikowy windows działa dużo szybciej niż spectre i jak na razie nie ma żadnych konfliktów z komunikatorami ,grami steam/gog czy sterownikami. srom-otnik and boniek like this Quote
-RKI- Posted February 3, 2025 Report Posted February 3, 2025 Dawno mnie tu nie było więc z góry przepraszam za pytanie. ;d @srom-otnik Czym dokładnie ta wersja Lite różni się od zeszłorocznej wesji V3? Quote
srom-otnik Posted February 3, 2025 Author Report Posted February 3, 2025 14 minut temu, -RKI- napisał(a): Dawno mnie tu nie było więc z góry przepraszam za pytanie. ;d @srom-otnik Czym dokładnie ta wersja Lite różni się od zeszłorocznej wesji V3? - wyczuwalnie szybsza i pozbawiona znalezionych w międzyczasie błędzików Quote
-RKI- Posted February 3, 2025 Report Posted February 3, 2025 22 minuty temu, srom-otnik napisał(a): - wyczuwalnie szybsza i pozbawiona znalezionych w międzyczasie błędzików A jakieś poprawki dotyczące blokowania WU/Auto pobierania przez WU sterowników robiłeś? Zastanawiam się nad sensem formatu - Obecnie siedzę właśnie na V3 od dnia jego wydania i ogólnie spisuje się świetnie. Quote
srom-otnik Posted February 3, 2025 Author Report Posted February 3, 2025 25 minut temu, -RKI- napisał(a): A jakieś poprawki dotyczące blokowania WU/Auto pobierania przez WU sterowników robiłeś? Zastanawiam się nad sensem formatu - Obecnie siedzę właśnie na V3 od dnia jego wydania i ogólnie spisuje się świetnie. Sens ma format na rzecz 24H2 IoT LTSC , jest bezbłędny i szybkościowo obłędny Ale vLite jest o dziwo szybsza od Extreme Quote
-RKI- Posted February 3, 2025 Report Posted February 3, 2025 @srom-otnik Nawet nie czujesz, kiedy rymujesz. Dobre systemy wydajesz i się nie poddajesz. Zatem zobaczę jak to będzie, czy chęć na format mi przybędzie a może najdzie taka potrzeba to akurat systemik będzie jak trzeba. wislak00, srom-otnik, komati and 3 others like this Quote
srom-otnik Posted February 4, 2025 Author Report Posted February 4, 2025 6 godzin temu, -RKI- napisał(a): @srom-otnik Nawet nie czujesz, kiedy rymujesz. Dobre systemy wydajesz i się nie poddajesz. Zatem zobaczę jak to będzie, czy chęć na format mi przybędzie a może najdzie taka potrzeba to akurat systemik będzie jak z trzeba. No no no, dobre Quote
niewczas123 Posted February 4, 2025 Report Posted February 4, 2025 Siemanko, po skrócie CTRL SHIFT S - wycinek ekranu nie kopiuje automatycznie screenshota do schowka. Da rade to jakoś łatwo uruchomić bo często używam tej opcji. I jeszcze pytanko o drukowanie do pliku PDF również nie myka bo nie widać tej "drukarki". Pozdr Quote
stens Posted February 5, 2025 Report Posted February 5, 2025 4 godziny temu, niewczas123 napisał(a): po skrócie CTRL SHIFT S - wycinek ekranu nie kopiuje automatycznie screenshota do schowka Musisz ze sklepu zainstalować appkę "Wycinanie i szkicowanie" Quote
G3orG3 Posted February 5, 2025 Report Posted February 5, 2025 Jeszcze taki problem wyskakuje mi podczas uruchamiania gry. Co z tym zrobić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts