Jump to content

Recommended Posts

Posted

W edytorze lokalnych zasad grupy (gpedit) wszystkie opcje mają stan "Nie skonfigurowano" - czyli ustawienia domyślne.

Przywrócenie fabrycznych ustawień w O&O ShutUp 10++ z folderu TUNNING nie pomogło.

srom-otnik likes this
Posted
14 minut temu, wujenta napisał(a):

W edytorze lokalnych zasad grupy (gpedit) wszystkie opcje mają stan "Nie skonfigurowano" - czyli ustawienia domyślne.

Przywrócenie fabrycznych ustawień w O&O ShutUp 10++ z folderu TUNNING nie pomogło.

Jak nie pomógł O&OShutUp to koniecznie przywrócić w tej aplikacki ustawienia zalecane z zastosowaniem screenów jakie dołączyłem w tym folderze.

A ustawienia serwisowe Optymalizatora ?

Posted

W  O&O ustawiłem wszystkie opcje na czerwono. Optymalizator na full. Nie pomogło. WU działa bezproblemowo. Dodam, że w sekcji Prywatność i zabezpieczenia -> Diagnostyka i opinie również jest zastrzeżenie: "Niektórymi z tych ustawień zarządza Twoja organizacja".

Posted
2 godziny temu, wujenta napisał(a):

W  O&O ustawiłem wszystkie opcje na czerwono. Optymalizator na full. Nie pomogło. WU działa bezproblemowo. Dodam, że w sekcji Prywatność i zabezpieczenia -> Diagnostyka i opinie również jest zastrzeżenie: "Niektórymi z tych ustawień zarządza Twoja organizacja".

Hmm, nie wiem, musiałbym rozkopać skrypty,  które wbijam podczas instalacji oraz przede wszystkim mieć lapka testowego - a takowego nie posiadam.

Niestety pozostawiam badanie tego tematu na kolejne wersje 11stek po moim przebytym odwyku.

Pozdrawiam!

Letho likes this
Posted

Dziękuje za zainteresowanie. Jak wspomniałem ta opcja nie jest dla mnie istotna. Nie będę dalej próbował jej uruchomienia w Twoim modzie.

Jego zalety w całości są dla mnie ważniejsze niż ta "pierdółka".

Ps. Tak naprawdę chciałem sprawdzić jak działa Łącze z telefonem. Zainstalowałem wersję oryginalną w VMware i sobie sprawdziłem. Nic wartego mojej uwagi.

A za to ile informacji z mojego telefonu ma MS. Szpiegowaniem telefonu niech już zajmie się Google, MS wystarczy mój laptop.

Jeszcze raz życzę spokoju i dobrego odpoczynku.

srom-otnik likes this
Posted
56 minut temu, ja505 napisał(a):

Hej.Jak przywrócić systemowy kalkulator bez instalacji sklepu?czy jest taka możliwość.

Może ten?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
59 minut temu, ja505 napisał(a):

Hej.Jak przywrócić systemowy kalkulator bez instalacji sklepu?czy jest taka możliwość.

albo ewentualnie sprawdź czy sobie poradzi takie coś.

Disable Windows 10 Tracking (występujący także jako Windows Tracking Disable Tool oraz DisableWinTracking) 

Posted
2 godziny temu, ja505 napisał(a):

Możesz zainstalować sklep i kalkulator ściągniesz, następnie sklep usuniesz. Tym programikiem portable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

LAGUNA likes this
Posted
28 minut temu, stens napisał(a):

Możesz zainstalować sklep i kalkulator ściągniesz, następnie sklep usuniesz. Tym programikiem portable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Olejcie systemowy kalkulator - tu macie fajny, darmowy emulator kalkulatora HP-42S z instrukcją na 5 różnych systemów: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Przez Winaero Tweaker można zaistalować :calculator,notepad,paint,

sticky notes,wordpad,na samym dole w zakadce "Get Classicic Apps.

Dzęki za włożoną prace i podziwiam cierpliwość  ,było około 20 iso testowe

i finalne,wszystkie u mnie chodziły bez żadnych zgrzytów.

Może dlatego że mam podobne parametry komp co Mistrzu.

srom-otnik likes this
Posted
W dniu 26.01.2025 o 20:18, zen888 napisał(a):

Olejcie systemowy kalkulator - tu macie fajny, darmowy emulator kalkulatora HP-42S z instrukcją na 5 różnych systemów: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dzięki czegoś takiego szukałem, jak to warto zajrzeć na forum heh.

Warto zerknąć jak wersje bazowe Windowsów 11 i 10 sprawują się w rozrywce... ;)  

Posted
31 minut temu, G3orG3 napisał(a):

Muchomorku, co jest grane?

Przed użyciem takich aplikacji do usunięcia Defendera itd polecam najpierw wyłączyć Ochronę w czasie rzeczywistym by nie było kolejnych takich postów i szoków ... I dlatego masz taki a nie inny komunikat .

Posted
14 minut temu, -RKI- napisał(a):

Dawno mnie tu nie było więc z góry przepraszam za pytanie. ;d

@srom-otnik Czym dokładnie ta wersja Lite różni się od zeszłorocznej wesji V3?       

- wyczuwalnie szybsza i pozbawiona znalezionych w międzyczasie błędzików

Posted
22 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

- wyczuwalnie szybsza i pozbawiona znalezionych w międzyczasie błędzików

A jakieś poprawki dotyczące blokowania WU/Auto pobierania przez WU sterowników robiłeś?

Zastanawiam się nad sensem formatu - Obecnie siedzę właśnie na V3 od dnia jego wydania i ogólnie spisuje się świetnie.

Posted
25 minut temu, -RKI- napisał(a):

A jakieś poprawki dotyczące blokowania WU/Auto pobierania przez WU sterowników robiłeś?

Zastanawiam się nad sensem formatu - Obecnie siedzę właśnie na V3 od dnia jego wydania i ogólnie spisuje się świetnie.

Sens ma format na rzecz 24H2 IoT LTSC , jest bezbłędny i szybkościowo obłędny 😁

Ale vLite jest o dziwo szybsza od Extreme 🤗

Posted
6 godzin temu, -RKI- napisał(a):

@srom-otnik Nawet nie czujesz, kiedy rymujesz. Dobre systemy wydajesz i się nie poddajesz. Zatem zobaczę jak to będzie, czy chęć na format mi przybędzie a może najdzie taka potrzeba to akurat systemik będzie jak z trzeba. 😁

No no no, dobre 😅

Posted

Siemanko, po skrócie CTRL SHIFT S - wycinek ekranu nie kopiuje automatycznie screenshota do schowka. Da rade to jakoś łatwo uruchomić bo często używam tej opcji.

I jeszcze pytanko o drukowanie do pliku PDF również nie myka bo nie widać tej "drukarki".

Pozdr

Posted
4 godziny temu, niewczas123 napisał(a):

po skrócie CTRL SHIFT S - wycinek ekranu nie kopiuje automatycznie screenshota do schowka

Musisz ze sklepu zainstalować appkę "Wycinanie i szkicowanie"

Posted

Jeszcze taki problem wyskakuje mi podczas uruchamiania gry.

Co z tym zrobić?