srom-otnik Posted June 19 Author Report Posted June 19 Godzinę temu, Jalszyn888 napisał(a): Witam nie działa bluetooth na tej wersji systemu na wszystkich innych wersji od sromotnika działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak dożyję października/listopada - to zrobię wersję pożegnalną tego systemu i przyglądnę się problemowi, którego nikt na razie nie zgłosił przez pół roku... JanKo66 likes this Quote
Jalszyn888 Posted June 19 Report Posted June 19 36 minut temu, srom-otnik napisał(a): Jak dożyję października/listopada - to zrobię wersję pożegnalną tego systemu i przyglądnę się problemowi, którego nikt na razie nie zgłosił przez pół roku... Próbowałem dosłownie wszystkiego ale bluetooth nie działa tylko na tym systemie Quote
KrzyGRU Posted June 21 Report Posted June 21 Wow, jestem pod wrażeniem lekkości tego systemu, widać ciężko włożoną pracę w ten projekt. System działa bardzo lekko i stabilnie. Małe zużycie miejsca na dysku, dużo wolnej pamięci i dużo swobody jeśli chodzi o preferencje użytkownika, tj: wygląd czy działanie usług. Zainstalowałem na VM z ograniczonymi zasobami, na emulowanym dysku HDD, spisuje się świetnie, większość moich programów działa bez problemu. Tak trzymaj, super modyfikacja. srom-otnik likes this Quote
kebab Posted June 23 Report Posted June 23 Witam. mam problem z aktywacją wersjo home, na kluczu z win 8.1 Core RTM, a przez telefon też nie ma opcji, da się coś zrobić? Quote
LAGUNA Posted June 25 Report Posted June 25 Jak by kogoś interesowało, bo może nie to: Microsoft zmiękł i przedłuża wsparcie dla Windows 10 Po wyborze metody przedłużenia nadal będziesz otrzymywać krytyczne i ważne aktualizacje zabezpieczeń do 13 października 2026 roku. Quote
Kocurek Posted June 25 Report Posted June 25 1 godzinę temu, LAGUNA napisał(a): Jak by kogoś interesowało, bo może nie to: Microsoft zmiękł i przedłuża wsparcie dla Windows 10 Po wyborze metody przedłużenia nadal będziesz otrzymywać krytyczne i ważne aktualizacje zabezpieczeń do 13 października 2026 roku. Jakieś źródełko tej informacji? Czyli chodzi o to, że nie będzie oczekiwał zapłaty za dostęp ESU, tak? Bo od dawna wiadomo o tym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytat Czym jest program Windows 10 Extended Security Updates (ESU)? Jeśli potrzebujesz więcej czasu przed przejściem na komputer Copilot+ PC lub inne nowe urządzenie z systemem Windows 11, roczny program rozszerzonych aktualizacji zabezpieczeń (ESU) za $30 USD pomoże zabezpieczyć urządzenie z systemem Windows 10. Zapisy do tego programu zostaną otwarte w 2025 roku. ESU to płatny program, który uprawnia zarejestrowane komputery do otrzymywania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] po zakończeniu wsparcia dla systemu Windows 10. W ramach programu będą udostępniane krytyczne i ważne aktualizacje zabezpieczeń, ale nie będą dostarczane żadne inne aktualizacje ani nie będzie świadczone wsparcie techniczne. IoT LTSC będzie miał wsparcie łatek bezpieczeństwa do 2032 roku LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted June 25 Report Posted June 25 9 minut temu, Kocurek napisał(a): IoT LTSC będzie miał wsparcie łatek bezpieczeństwa do 2032 roku to wiem, tylko tak podesłałem jak by ktoś był zainteresowany na zwykłym. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek likes this Quote
stens Posted June 25 Report Posted June 25 W dniu 23.06.2025 o 11:40, kebab napisał(a): Witam. mam problem z aktywacją wersjo home, na kluczu z win 8.1 Core RTM, a przez telefon też nie ma opcji, da się coś zrobić? Uruchamiamy CMD jako admin i wpisujemy po kolei komendy slmgr.vbs /upk enter i czekamy na odpowiedź ( ta kasuje stary klucz) następna komenda slmgr.vbs /ipk XXXX-XXXX Twój klucz czekamy na odpowiedż pozytywnym zainstalowaniu klucza. i następna komenda slmgr /skms kms.tencentyun.com czekamy na info o pozytywnym zainstalowaniu hosta KMS. i następna slmgr.vbs /ato i klikamy ENTER - czekamy na info o pozytywnej aktywacji LAGUNA likes this Quote
dams Posted June 25 Report Posted June 25 Po rozejrzeniu sie po propozycjach, zainstalowalem moda z tego tematu ; bardzo szybka instalacja, 5-6 min, kiedy na innych windach to bylo z pol godziny klikania, oczekiwania bezproblemowa instalacja ; zadnych bledow System chodzi szybko, choc mam okolo 45 procesow :) Moze nie bedzie tak zle majac wspomnienia 7tki swiniarobert69 likes this Quote
devhost977 Posted July 6 Report Posted July 6 W dniu 28.03.2025 o 15:03, BrotherLuu napisał(a): Tak to wygląda podczas instalowania tej aktualizacji. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czy udało się komuś rozwiązać ten problem? Quote
srom-otnik Posted July 6 Author Report Posted July 6 Będzie nowa wersja tego systemu, ale oparta już tylko na Pro. Wydam ją w październiku/listopadzie, jak 22H2 jak wyzionie ducha. starcraft2fan, devhost977 and JanKo66 like this Quote
srom-otnik Posted Thursday at 11:40 PM Author Report Posted Thursday at 11:40 PM Hej, pogoda nie ułatwia życia na urlopie, więc jest nowa wersja, tak jak zapowiadałem TYLKO Pro, a Home niestety, ale nie będzie. Mam nadzieję, że modzik nie gorszy od poprzedniego wydania. Powstał z co najmniej dwóch powodów: - nie instalowała się od pewnego czasu zbiorcza łatka z WU; - sam będę potrzebował tego systemu na kilkunastu kompach w pracy. Proszę o solidne testy i zgłaszanie uwag na + i - Extreme w stoczni, lada dzień będzie zwodowany. Idę spać starcraft2fan and stens like this Quote
stens Posted Friday at 03:11 AM Report Posted Friday at 03:11 AM Ściąga tylko 61% i nie chce dalej ściągać. Po restarcie poszedł Quote
srom-otnik Posted Friday at 10:24 AM Author Report Posted Friday at 10:24 AM Moi Drodzy, wrzuciłem teraz iso z obiema podwersjami - Lite & Extreme. Testujcie! stens likes this Quote
franekfranek Posted Friday at 12:32 PM Report Posted Friday at 12:32 PM dzięki Sromotnik ! Przy okazji wpisu: 1 wstaw prawidłowe zrzuty ekranów z procesami [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bo tutaj i w LTSC są jednakowe: winclub.pl/topic/48463-win-jg10-ltsc-final/#findComment-361003 2 uwzględnij moje dotychczasowe uwagi: winclub.pl/topic/48462-win-jg10-22h2-final/page/5/#findComment-365309 winclub.pl/topic/48462-win-jg10-22h2-final/page/5/#findComment-366248 Quote
Bartholomaios Posted 12 hours ago Report Posted 12 hours ago W dniu 11.07.2025 o 12:24, srom-otnik napisał(a): Moi Drodzy, wrzuciłem teraz iso z obiema podwersjami - Lite & Extreme. Testujcie! Jak wleciał nowy obraz to zapytam. Używam kompa głównie do grania i zastanawiam się czy wrzucić ten JG10 22H2 czy JG10 LTSC. Aktualnie testuję JG11 24H2 IoT LTSC lite i raczej chcę wrzucić już na dłużej z extreme właśnie z tych JG10 ale nie wiem który xD Quote
starcraft2fan Posted 12 hours ago Report Posted 12 hours ago 6 minut temu, Bartholomaios napisał(a): Jak wleciał nowy obraz to zapytam. Używam kompa głównie do grania i zastanawiam się czy wrzucić ten JG10 22H2 czy JG10 LTSC. Aktualnie testuję JG11 24H2 IoT LTSC lite i raczej chcę wrzucić już na dłużej z extreme właśnie z tych JG10 ale nie wiem który xD 21h2 ma dłuższe wsparcie, bo 22h2 juz kończy się w Październiku (oficjalnie..) . Aczkolwiek niektóre programy odmawiają uruchomienia się bez grzebania na 21h2 i proszą o windę 22h2. Chyba niektóre gierki i programy Xiaomi. Sam dziś zainstalowałem tego loT 24h2 i narazie będę siedział, dopóki wersja 24h2 nie zrobi się za stara Quote
Kalafiorek X Posted 12 hours ago Report Posted 12 hours ago W dniu 11.07.2025 o 12:24, srom-otnik napisał(a): Moi Drodzy, wrzuciłem teraz iso z obiema podwersjami - Lite & Extreme. Testujcie! paint skasowamy ? zdalmy dostęp ? wycinanie ? Quote
Sayidov Posted 10 hours ago Report Posted 10 hours ago Uspokój się, 51lite sobie zainstaluj skoro paint spowalnia pracę komputera, a może szpieguje wislak00, stens and starcraft2fan like this Quote
Kalafiorek X Posted 9 hours ago Report Posted 9 hours ago Godzinę temu, Sayidov napisał(a): Uspokój się, 51lite sobie zainstaluj skoro paint spowalnia pracę komputera, a może szpieguje syf i dziadostwo bez użytkowe Quote
stens Posted 9 hours ago Report Posted 9 hours ago 19 minut temu, Kalafiorek X napisał(a): syf i dziadostwo bez użytkowe Piszesz o własnym sprzęcie? Quote
Kalafiorek X Posted 7 hours ago Report Posted 7 hours ago 2 godziny temu, stens napisał(a): Piszesz o własnym sprzęcie? Wow jaki podjazd Quote
Recommended Posts