Jump to content

Recommended Posts

Posted
Godzinę temu, Jalszyn888 napisał(a):

Witam nie działa bluetooth na tej wersji systemu  na wszystkich innych wersji od sromotnika działa

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jak dożyję października/listopada - to zrobię wersję pożegnalną tego systemu i przyglądnę się problemowi, którego nikt na razie nie zgłosił przez pół roku...

JanKo66 likes this
Posted
36 minut temu, srom-otnik napisał(a):

Jak dożyję października/listopada - to zrobię wersję pożegnalną tego systemu i przyglądnę się problemowi, którego nikt na razie nie zgłosił przez pół roku...

Próbowałem dosłownie wszystkiego ale bluetooth nie działa tylko na tym systemie 

Posted

Wow, jestem pod wrażeniem lekkości tego systemu, widać ciężko włożoną pracę w ten projekt. System działa bardzo lekko i stabilnie. Małe zużycie miejsca na dysku, dużo wolnej pamięci i dużo swobody jeśli chodzi o preferencje użytkownika, tj: wygląd czy działanie usług. 

Zainstalowałem na VM z ograniczonymi zasobami, na emulowanym dysku HDD, spisuje się świetnie, większość moich programów działa bez problemu.

Tak trzymaj, super modyfikacja.

srom-otnik likes this
Posted

Jak by kogoś interesowało, bo może nie to:

Microsoft zmiękł i przedłuża wsparcie dla Windows 10

Po wyborze metody przedłużenia nadal będziesz otrzymywać krytyczne i ważne aktualizacje zabezpieczeń do 13 października 2026 roku. 

Posted
1 godzinę temu, LAGUNA napisał(a):

Jak by kogoś interesowało, bo może nie to:

Microsoft zmiękł i przedłuża wsparcie dla Windows 10

Po wyborze metody przedłużenia nadal będziesz otrzymywać krytyczne i ważne aktualizacje zabezpieczeń do 13 października 2026 roku. 

Jakieś źródełko tej informacji?

Czyli chodzi o to, że nie będzie oczekiwał zapłaty za dostęp ESU, tak? Bo od dawna wiadomo o tym:

Cytat

Czym jest program Windows 10 Extended Security Updates (ESU)?

Jeśli potrzebujesz więcej czasu przed przejściem na komputer Copilot+ PC lub inne nowe urządzenie z systemem Windows 11, roczny program rozszerzonych aktualizacji zabezpieczeń (ESU) za $30 USD pomoże zabezpieczyć urządzenie z systemem Windows 10. Zapisy do tego programu zostaną otwarte w 2025 roku.

ESU to płatny program, który uprawnia zarejestrowane komputery do otrzymywania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] po zakończeniu wsparcia dla systemu Windows 10. W ramach programu będą udostępniane krytyczne i ważne aktualizacje zabezpieczeń, ale nie będą dostarczane żadne inne aktualizacje ani nie będzie świadczone wsparcie techniczne.

IoT LTSC będzie miał wsparcie łatek bezpieczeństwa do 2032 roku :)

LAGUNA likes this
Posted
9 minut temu, Kocurek napisał(a):

IoT LTSC będzie miał wsparcie łatek bezpieczeństwa do 2032 roku :)

to wiem, tylko tak podesłałem jak by ktoś był zainteresowany na zwykłym.:)

Kocurek likes this
Posted
W dniu 23.06.2025 o 11:40, kebab napisał(a):

Witam. mam problem z aktywacją wersjo home, na kluczu z win 8.1 Core RTM, a przez telefon też nie ma opcji, da się coś zrobić?

Uruchamiamy CMD jako admin i wpisujemy po kolei komendy
slmgr.vbs /upk                                  enter i czekamy na odpowiedź ( ta kasuje stary klucz) następna komenda
 slmgr.vbs /ipk XXXX-XXXX           Twój klucz             czekamy na odpowiedż pozytywnym zainstalowaniu klucza.  i następna komenda
slmgr /skms kms.tencentyun.com            czekamy na info o pozytywnym zainstalowaniu hosta KMS. i następna 
 slmgr.vbs /ato                                          i klikamy ENTER - czekamy na info o pozytywnej aktywacji

LAGUNA likes this
Posted

Po rozejrzeniu sie po propozycjach, zainstalowalem moda z tego tematu ; 

bardzo szybka instalacja, 5-6 min, kiedy na innych windach to bylo z pol godziny klikania, oczekiwania

bezproblemowa instalacja ; zadnych bledow

System chodzi szybko, choc mam okolo 45 procesow :) 

Moze nie bedzie tak zle majac wspomnienia 7tki 

swiniarobert69 likes this
Posted
W dniu 28.03.2025 o 15:03, BrotherLuu napisał(a):

Tak to wygląda podczas instalowania tej aktualizacji.

Czy udało się komuś rozwiązać ten problem?

Posted

Hej, pogoda nie ułatwia życia na urlopie, więc jest nowa wersja, tak jak zapowiadałem TYLKO Pro, a Home niestety, ale nie będzie.

Mam nadzieję, że modzik nie gorszy od poprzedniego wydania. 

Powstał z co najmniej dwóch powodów:

- nie instalowała się od pewnego czasu zbiorcza łatka z WU;

- sam będę potrzebował tego systemu na kilkunastu kompach w pracy.

Proszę o solidne testy i zgłaszanie uwag na + i -

Extreme w stoczni, lada dzień będzie zwodowany. 

Idę spać 😉

starcraft2fan and stens like this
Posted

dzięki Sromotnik ! Przy okazji wpisu:

1

wstaw prawidłowe zrzuty ekranów z procesami

bo tutaj i w LTSC są jednakowe:

winclub.pl/topic/48463-win-jg10-ltsc-final/#findComment-361003

2

uwzględnij moje dotychczasowe uwagi:

winclub.pl/topic/48462-win-jg10-22h2-final/page/5/#findComment-365309
winclub.pl/topic/48462-win-jg10-22h2-final/page/5/#findComment-366248

Posted
W dniu 11.07.2025 o 12:24, srom-otnik napisał(a):

Moi Drodzy, wrzuciłem teraz iso z obiema podwersjami - Lite & Extreme. Testujcie!

Jak wleciał nowy obraz to zapytam. Używam kompa głównie do grania i zastanawiam się czy wrzucić ten JG10 22H2 czy JG10 LTSC. Aktualnie testuję JG11 24H2 IoT LTSC lite i raczej chcę wrzucić już na dłużej z extreme właśnie z tych JG10 ale nie wiem który xD 

Posted
6 minut temu, Bartholomaios napisał(a):

Jak wleciał nowy obraz to zapytam. Używam kompa głównie do grania i zastanawiam się czy wrzucić ten JG10 22H2 czy JG10 LTSC. Aktualnie testuję JG11 24H2 IoT LTSC lite i raczej chcę wrzucić już na dłużej z extreme właśnie z tych JG10 ale nie wiem który xD 

21h2 ma dłuższe wsparcie, bo 22h2 juz kończy się w Październiku (oficjalnie..) . Aczkolwiek niektóre programy odmawiają uruchomienia się bez grzebania na 21h2 i proszą o windę 22h2. Chyba niektóre gierki i programy Xiaomi. Sam dziś zainstalowałem tego loT 24h2 i narazie będę siedział, dopóki wersja 24h2 nie zrobi się za stara 🙄