stens Posted May 26 Report Posted May 26 58 minut temu, Morfeusz91 napisał(a): Każdy ma prawo pisać co chce i w jaki sposób chcę wolność słowa mamy Tak, ale Ty chcesz pomoc, a jak Ci pomóc jak to nie idzie przeczytać Quote
Morfeusz91 Posted May 26 Report Posted May 26 3 godziny temu, stens napisał(a): A taką kartą grasz na to okej. To teraz będę nagrywał ze znakami interpunkcyjnymi chociaż nie pamiętam gdzie się je dokładnie stawia ale jak coś to sobie pozostawię. Wytłumacz mi nie mam dysku SSD tylko dyshysh hdd on jest na partycji dynamicznej ja teraz za cholerę nie wiem, jak go połączyć w jedno i podzielić na nowo tak żeby obrazy nagrywane raz przez tego rafatusa wchodziły bez problemu. Czyli krótko mówiąc w jaki sposób mam podzielić partycje dysku HDD tak żeby one nie były wszystkie dynamiczne i NtFs 3 godziny temu, stens napisał(a): i 3 minuty temu, Morfeusz91 napisał(a): A taką kartą grasz na to okej. To teraz będę nagrywał ze znakami interpunkcyjnymi chociaż nie pamiętam gdzie się je dokładnie stawia ale jak coś to sobie pozostawię. Wytłumacz mi nie mam dysku SSD tylko dyshysh hdd on jest na partycji dynamicznej ja teraz za cholerę nie wiem, jak go połączyć w jedno i podzielić na nowo tak żeby obrazy nagrywane raz przez tego rafatusa wchodziły bez problemu. Czyli krótko mówiąc w jaki sposób mam podzielić partycje dysku HDD tak żeby one nie były wszystkie dynamiczne i NtFs i 3 godziny temu, stens napisał(a): Tak, ale Ty chcesz pomoc, a jak Ci pomóc jak to nie idzie przeczytać Kolejna sprawa bo nie ogarnąłem w ogóle tej wersji extreme że tam dzisiaj nie robi ale w tej wersji light jak już dojdę do aktualizacji wersji do 2 H2. Wtedy wgrywam ten sklep nie mam ani konta Microsoftu ale ja nie wiem jak mam uzyskać prymicje w ogóle dla innych aplikacji czyli jak mam utworzyć grupę administratorów która będzie powiązana jak masz maila ja ci napiszę to wszystko skina bo ja jestem starej daty robię tak jak według opisu i ja pierwszy raz mam takie takie coś że ja nie wiem jak mam to zrobić 4 minuty temu, Morfeusz91 napisał(a): A taką kartą grasz na to okej. To teraz będę nagrywał ze znakami interpunkcyjnymi chociaż nie pamiętam gdzie się je dokładnie stawia ale jak coś to sobie pozostawię. Wytłumacz mi nie mam dysku SSD tylko dyshysh hdd on jest na partycji dynamicznej ja teraz za cholerę nie wiem, jak go połączyć w jedno i podzielić na nowo tak żeby obrazy nagrywane raz przez tego rafatusa wchodziły bez problemu. Czyli krótko mówiąc w jaki sposób mam podzielić partycje dysku HDD tak żeby one nie były wszystkie dynamiczne i NtFs i Kolejna sprawa bo nie ogarnąłem w ogóle tej wersji extreme że tam dzisiaj nie robi ale w tej wersji light jak już dojdę do aktualizacji wersji do 2 H2. Wtedy wgrywam ten sklep nie mam ani konta Microsoftu ale ja nie wiem jak mam uzyskać prymicje w ogóle dla innych aplikacji czyli jak mam utworzyć grupę administratorów która będzie powiązana jak masz maila ja ci napiszę to wszystko skina bo ja jestem starej daty robię tak jak według opisu i ja pierwszy raz mam takie takie coś że ja nie wiem jak mam to zrobić KMS_VL_ALL v53 nawet jak użyję tego to nie był Windowsa jest aktywny ,ale coś po pewnym czasie i tak zaczyna się robić lipa ja nie potrafię. Nie potrafię zrobić aktywacji przez stronę tak jak to o tym mówi sromotnik. Ogólnie to ja zawsze klucze od uzyskiwałem w ten sposób że, albo pobierają Kraka albo gotowego CD key. A tutaj on twierdzi że to co on podał to jest wszystko co jest potrzebne tyle że to wszystko co jest tam gdzie ci u nikt tego nie idzie wgrać to w ogóle nie wchodzi nic się nie zmienia wszystko się krzaczy nawet po pewnym czasie także aż ikony pozanikały nawet jak robię to według opisu chyba że ja nie potrafię tego tak zrobić no i powiem ci dalej że, jak włączam te jego programy do cofania to ja i tak nie mam pojęcia jak ja mam to zrobić bo na przykład jakie robiłem zawsze, update początkowego bez sterowników bez niczego po czym wyłączałem update i robiłem manualnie sterowniki no to ten Windows wierz mi po zrobieniu tych skryptów ale nie wszystkich bo za co za dużo to niezdrowo no Windows stał 5 lat. No to jest lepsze niż jak poznałem kiedyś taką aplikację kurde ja już nie pamiętam nazwy taka optymalizacji też Windowsa miałam ją z Krakowa no że ona w tej wersji sama się sama wszystko robiła za ciebie nie musiałem nic zrobić wiesz bo ja jestem tak nauczony że jeżeli ja zainstaluję normalną wersję Windowsa to ja się wejdę w każdą opcję i powyłaczam poustawiam wszystko pod siebie tak jak to należy zrobić W dniu 15.03.2025 o 10:17, piter1114 napisał(a): Więc zasadność zmiany żadna. Pozostań przy tym modzie i cierpliwie czekaj na "normalną" 11-stkę. Ale podziwiam osoby które potrafią stworzyć Windowsa który będzie tak odchudzony, ze będzie fruwał na laptopie którego koleś ma z czasów jeszcze szkolnych ma 15-letniego czy 16-letniego Windowsa jak ja mu raz gra Windowsa wyłączonym update tak żebyś nic nie trzeba było robić i zredaguj i on mu chodzi do dzisiaj ale to on jest w szoku nie bo jak on sobie wgrał Windowsa a tego całego człowieka a tam wiesz ile procesów jest. To w tym laptop nie fruwał 3 godziny temu, stens napisał(a): Tak, ale Ty chcesz pomoc, a jak Ci pomóc jak to nie idzie przeczytać Sorry że tego tak dużo. Ale ja lubię zadawać dużo pytań jakąś pytam mimo że ja się znam na kompach ogólnie. No ale modyfikowane Windowsy to dla mnie czarna magia szczególnie takie w których jak robię według opisu coś nie wchodzi. I teraz co tam ci pytanie z innej beczki bonusowe nie wiem kiedy te przecinki się stawiają miałem piątkę niby z polskiego ale wiesz jak jest. Defender dlaczego to jest w ogóle potrzebne przecież to zajmuje sporo procesów to skanuje tyle to jest no coś czego ja nigdy nie miałam ja zawsze starałem się wyłączać wszystkie antywirusy wszystko co chroni Windowsa i tak dalej bo ja nigdy nie złapałem wirusa znaczy się nie wiem jak to teraz wygląda w tych czasach ale ja uważam że dla mnie to posiadania debilu zadań rzecz zbędna Quote
Morfeusz91 Posted May 26 Report Posted May 26 3 godziny temu, stens napisał(a): Tak, ale Ty chcesz pomoc, a jak Ci pomóc jak to nie idzie przeczytać 3 godziny temu, stens napisał(a): Tak, ale Ty chcesz pomoc, a jak Ci pomóc jak to nie idzie przeczytać aplikację która czyta tekst na głos myślę że rozwiąże wszystkie problemy odnośnie porad bo jak ktoś ci zapierdzieli tanie bez przecinków i tak dalej że to ci się ciężko czyta no to może niech cię ta aplikacja czyta ona czyta tak pewnie zrobią z przerwy i tak dalej sama wie kiedy trzeba oddychać powiedzmy he he k Quote
stens Posted May 27 Report Posted May 27 4 godziny temu, Morfeusz91 napisał(a): Czyli krótko mówiąc w jaki sposób mam podzielić partycje dysku HDD tak żeby one nie były wszystkie dynamiczne i NtFs Ściągasz sobie program AOMEI Partition Assistant [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Iso nagrywasz na pendrive i z niego startujesz i tym programem zmienisz system plików na NTFS. Dzielisz sobie dysk jak chcesz. Quote
TOXICATOR Posted May 31 Report Posted May 31 Witam. Używam windows sromotnika chyba od win 7 zawsze bez problemu aż do dziś. Win JG 10 w opcji home lite zwykłe dwukrotne kliknięcie w folder spowodowało zwis systemu po czym blue screen że system napotkał błąd i restart i po restarcie nie bootuje tylko wywala do bios i nie widzi ssd na którym jest system no takiej akcji to nie miałem odkąd mam pc Dziwne czyżby mi dysk poszedł? swiniarobert69 likes this Quote
wislak00 Posted May 31 Report Posted May 31 3 godziny temu, TOXICATOR napisał(a): Witam. Używam windows sromotnika chyba od win 7 zawsze bez problemu aż do dziś. Win JG 10 w opcji home lite zwykłe dwukrotne kliknięcie w folder spowodowało zwis systemu po czym blue screen że system napotkał błąd i restart i po restarcie nie bootuje tylko wywala do bios i nie widzi ssd na którym jest system no takiej akcji to nie miałem odkąd mam pc Dziwne czyżby mi dysk poszedł? Jak Ci bios nie widzi dysku to na pewno będzie to problem sprzętowy. Pierwsze co bym zrobił to sprawdzenie przewodów. Jeśli masz w kompie inny dysk to przełóż wtyczki między nimi i zobacz w biosie, czy dalej go nie wykrywa. Jeśli jest tak samo to raczej dysk do kosza leci... Quote
Kierzek Posted June 10 Report Posted June 10 Witam pacjent Lenovo legion y540 panowie mam mały problem do tej pory używałem Win JG10 22H2 Final wszystko elegancką działało ale musiałem zrobić reinstalacje po przeinstalowaniu systemu mam następujący problem gdy chce dodać do harmonogramu zadan throttlestop zawiesza mi harmonogram czasami podobne żeczy dzieja się minna Mozilli moment w Mozilli gdy chce coś w pisać w pasek wyszukiwania a w harmonogramie zadań gdy chce nazwać zadanie próbowałem nawet na Win JG10 LTSC Final sytuacja wygląda podobnie nawet jak harmonogram zadań ruszy to później woła o hasło gdzie nie ma go ustawionego w czym może tkwić problem wszystko wykonuje zaraz po instalacji systemu bez logowania się do konta Microsoft [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nawet jak już uda mi się uruchomić zadanie za kolejną instalacją systemu nie widzę ikonek throttlestop mimo że zawsze się pokazywały po uruchomieniu Jakieś podpowiedzi do botowania używam Rufusa 4.7 i do tej pory to co miałem wprowadzone wedle swoich preferencji działało ale ostotnio coś nie chcę działać prawidłowo I praktyczne cały czas w obu wersjach krzyczy o takiego trojana jak nawet nie mam nic zainstalowanego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Kierzek Posted June 10 Report Posted June 10 Czy jest możliwe że mam jakiegoś virusa na dysku przenośnym? Quote
srom-otnik Posted June 10 Author Report Posted June 10 2 godziny temu, Kierzek napisał(a): Czy jest możliwe że mam jakiegoś virusa na dysku przenośnym? Utwórz zadanie z konta SYSTEM, nie będzie wołać o haslo. Ja tak mam w kazdym moim modzie, że po starcie uruchamia się pakiet optymalizacyjny z harmonogramu zadań z konta SYSTEM LAGUNA likes this Quote
Kierzek Posted June 10 Report Posted June 10 Jakaś szczegółowa instrukcja jak to zrobić defender co wykrywa to co to za dziadostwo throttlestop uruchamiam z konat administratora bo tylko ja go używam Quote
Kierzek Posted June 10 Report Posted June 10 Najbardziej martwi mnie ten niby wirus czy to coś poważnego Quote
LAGUNA Posted June 10 Report Posted June 10 Wirusa to tam raczej nie ma ,a zobacz co powie z inną przeglądarką. 4 godziny temu, Kierzek napisał(a): Jakieś podpowiedzi do botowania używam Rufusa 4.7 zobacz na wersji 4.6 lub 4.5 4 godziny temu, Kierzek napisał(a): po przeinstalowaniu systemu mam następujący problem gdy chce dodać do harmonogramu zadan throttlestop zawiesza mi harmonogram coś w ten styl by pomocne było? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Możesz jeszcze spróbować ponownie uruchomić pełne skanowanie programu antywirusowego w trybie safemode. Uruchamiając skanowanie w trybie safemode, wirus będzie mniej skłonny do zakłócania skanowania, a twój program antywirusowy będzie miał większą szansę na usunięcie wszelkich zagrożeń. Quote
Kierzek Posted June 10 Report Posted June 10 Ok to jeszcze raz dziś zainstaluję ale z starszą wersją Rufusa chyba że jest też inny program do pobotwania przycinanie się Mozilli występowało chwilę po tym jak ja zainstalowałem za nim zainstalowałem ThrottleStop Quote
LAGUNA Posted June 10 Report Posted June 10 można spróbować tym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] chociaż ten rufus nie powinien być zły,ale różnie bywa. Quote
srom-otnik Posted June 10 Author Report Posted June 10 Godzinę temu, Kierzek napisał(a): Jakaś szczegółowa instrukcja jak to zrobić defender co wykrywa to co to za dziadostwo throttlestop uruchamiam z konat administratora bo tylko ja go używam W pierwszej zakładce OGÓLNE na środku tego panelu masz "Opcje zabezpieczeń", a poniżej jedną linijkę: "Przy uruchamianiu zadania użyj następującego konta użytkownika" - a obok z prawej "Zmień użytkownika lub grupę" - klikasz ten przycisk, przenosi Cię do nowego okienka z białym prostokątem, w którym wpisujesz SYSTEM, a następnie z prawej "Sprawdź nazwy" - wtedy wpisana nazwa SYSTEM podkreśli się na SYSTEM następnie zatwierdzasz OK i teraz zadanie nie wymaga hasła (przynajmniej u mnie to zawsze działa. Jeśli u Ciebie coś niestety będzie się wykolejać, to sorry Gregory, ale masz coś/jakoś skopane LAGUNA, swiniarobert69 and starcraft2fan like this Quote
Kierzek Posted June 10 Report Posted June 10 Pobiorę jeszcze raz obraz Win JG10 22H2 Final wgram wersję lite bo tej używałem i zobaczę co się będzie dziać A ten niby wirus co wykrywa defender niektórzy podają że to przez aktualizację swiniarobert69 and LAGUNA like this Quote
LAGUNA Posted June 10 Report Posted June 10 25 minut temu, Kierzek napisał(a): A ten niby wirus co wykrywa defender niektórzy podają że to przez aktualizację Tym się specjalnie bym nie martwił ,defender to takie dobro że przeważnie coś wykrywa jak nie potrzeba. Sam miałem niby 4-ry wirusy po zainstalowaniu. po zainstalowaniu jak byś chciał to przeskanuj sobie darmowym Malwarebytes Antivirus, Anti-Malware Quote
Kierzek Posted June 10 Report Posted June 10 Może jeszcze jak zainstaluj nie będę pobierał aktualizacji Też tak zrobię ale jeszcze Kaspersky zainstaluję 7 minut temu, LAGUNA napisał(a): Tym się specjalnie bym nie martwił ,defender to takie dobro że przeważnie coś wykrywa jak nie potrzeba. Sam miałem niby 4-ry wirusy po zainstalowaniu. po zainstalowaniu jak byś chciał to przeskanuj sobie darmowym Malwarebytes Antivirus, Anti-Malware Takie jak jak czy inne Quote
LAGUNA Posted June 10 Report Posted June 10 18 minut temu, Kierzek napisał(a): Takie jak jak czy inne i inny system i inne tzw. "wirusy" Powiem tak od lipca 2024 mam system Autora i czyściutki bez żadnego wira. Fabian05 likes this Quote
LAGUNA Posted June 10 Report Posted June 10 Jak będziesz instalował zgodnie z tym co jest podane i jak jest podane na pierwszej stronie przez Autora, to nie powinno być żadnych kłopotów. 7 minut temu, Kierzek napisał(a): 22h2 czy inną wersję Ja akurat mam Win 11. Quote
Kierzek Posted June 10 Report Posted June 10 No tu właśnie coś źle zrobiłem bo wcześniej wszystko tak jak podaję autor i było git swiniarobert69 and LAGUNA like this Quote
Kierzek Posted June 10 Report Posted June 10 Witam jeszcze raz i dziękuję za wszystkie podpowiedzi więc nie wiem w czy na 100% był problem ale jak użyłem starszego Rufusa pomogło próbowałem jeszcze raz na na nowszy problemy występowały jak użyłem starszej wersji wszystko dział ok dziękuję jeszcze raz LAGUNA likes this Quote
Kosiara Posted June 10 Report Posted June 10 1 godzinę temu, Kierzek napisał(a): Witam jeszcze raz i dziękuję za wszystkie podpowiedzi więc nie wiem w czy na 100% był problem ale jak użyłem starszego Rufusa pomogło próbowałem jeszcze raz na na nowszy problemy występowały jak użyłem starszej wersji wszystko dział ok dziękuję jeszcze raz Dlatego właśnie się od dłuższego czasu trzymam rufusa w wersji 4.5 i chodzi ok. LAGUNA likes this Quote
srom-otnik Posted June 10 Author Report Posted June 10 Ja pożegnałem po długich latach używania Rufusa, obecnie tylko Ventoy! stens, wislak00, boniek and 4 others like this Quote
LAGUNA Posted June 11 Report Posted June 11 11 godzin temu, Kosiara napisał(a): Dlatego właśnie się od dłuższego czasu trzymam rufusa w wersji 4.5 i chodzi ok. wynika z tego że to jest najpewniejsza wersja ta 4.5. Chociaż ja osobiście powiem ,że nie miałem kłopotów z nowszymi. P.S. @Kierzek a nie pobrałeś sobie przez przypadek wersję (bo się pojawiła) rufus-4.8_BETA i jak to beta może knocić. swiniarobert69 likes this Quote
starcraft2fan Posted June 11 Report Posted June 11 Ventoy nie sprawia problemów - kopiujesz ISO na pendrive, odpalasz boot menu na kompie i wybierasz z listy interesujacy Cię obraz i to tyle. Ważne tylko wiedziec czy instaluje sie na gpt czy mbr oraz warto dodac secure boot support w opcjach i to chyba tyle. wislak00, stens, swiniarobert69 and 2 others like this Quote
Kierzek Posted June 11 Report Posted June 11 7 godzin temu, LAGUNA napisał(a): wynika z tego że to jest najpewniejsza wersja ta 4.5. Chociaż ja osobiście powiem ,że nie miałem kłopotów z nowszymi. P.S. @Kierzek a nie pobrałeś sobie przez przypadek wersję (bo się pojawiła) rufus-4.8_BETA i jak to beta może knocić. No chyba nowsze wersje Rufusa tak psuły nowe nie znaczy dobre dziękuję za wszystkie podpowiedzi jak znów co będę instalować spróbuję ventoy Quote
Jalszyn888 Posted June 19 Report Posted June 19 Witam nie działa bluetooth na tej wersji systemu na wszystkich innych wersji od sromotnika działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts