Groszek1962 Posted January 21 Report Posted January 21 Uffffff ............... Szkoda GADAĆ a raczej PISAĆ !!!!! Nie Wszyscy Rozumieją Co kiedyś pisałem, jak ktoś mi powiedział --- SORRY, ALE TO TYLKO PECET Może by to zrozumieć to trzeba tak naprawdę to zrozumieć Ja mimo wszystko WIELKI SZACUN DLA MUCHOMORKA za to co zrobił i robi dla Nas WSZYSTKICH, a robi to od dawien dawna, może nie Wszyscy pamiętają Ale My WSZYSCY którzy doceniają TWOJĄ PRACĘ NNAPRAWDĘ JESTEŚMY WDZIĘCZNI i DZIĘKUJĄEMY Pozdrawiam srom-otnik likes this Quote
zdzisiek24 Posted January 21 Report Posted January 21 Groszek ... proszę, już przestań. W każdym temacie Cię pełno i wszędzie zachwyty i peany. Jeszcze chwila a zabraknie wazeliny w aptekach. yaoopm and wbak1102 like this Quote
marioT Posted January 21 Report Posted January 21 Przepraszam, drobna zwłoka ale kończyła się instalacja tej wersji systemu. Sprzęt odkopany przez archeologów msi amd E-350. Krotki test no i ... szok Nie natrafiłem na problemy ze sterownikami, dosyć długo trwały aktualizacje. Wisienka na torcie, ten sprzęt miał temp. ~ 85 stopni na Mincie teraz do 45 stopni w stresie. Mogę tylko jeszcze raz podziękować SROMOTNIKOWI i dużo wytrwałości srom-otnik and Groszek1962 like this Quote
keri38 Posted January 21 Report Posted January 21 ja zaczynalem od 98 potem ksiazka ,potem szok ,kombajny z komputerem na 1200metrow pod ziemia ,kto ogarnal ten sie ustawil ,a teraz tylko wygoda i podane pod nos a i tak sie sparzy w kazdym bądż razie wielki podziekowanie dla sromotnika za wklad ze mu sie wogole chcialo ,osobiscie kozystam z jego wkladu w win ,kazdy win Groszek1962, srom-otnik and Mazi like this Quote
yoga55155 Posted January 22 Report Posted January 22 (edited) Cześć wam! Mój laptop to Lenovo Yoga 530-14kib Lubie czasem korzystać z funkcji tabletu, niestety na tym WIN po odwróceniu laptopa w tryb tabletu, nie przechodzi automatycznie w ten tryb. Klawiatura fizyczna również działa cały czas a powinna się wyłączyć. Na oryginalnym Win11 wszystko działało ok. Macie może na to jakiś sposób? Poza tym system działa super. Edit Instalacja sterowników poprzez aplikacje od Lenovo która sama szuka potrzebnych i niepotrzebnych sterowników załatwiła sprawe. Edited January 23 by yoga55155 rozwiązanie Quote
Hwori Posted January 22 Report Posted January 22 Jak pobiorę to zrobię jakiś mirror, można? Na swój dysk Google bym wrzucił i udostępnił link. Bo pobiera jak krew z nosa, 2h 3,5GB... Quote
starcraft2fan Posted January 22 Report Posted January 22 Mirror, link dostępny przez miesiąc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hwori likes this Quote
Mr.T Posted January 22 Report Posted January 22 pobierałem 2 minuty ale proszę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] kwasior500, starcraft2fan, srom-otnik and 3 others like this Quote
Hwori Posted January 22 Report Posted January 22 Dziękuję ślicznie. Nie wiem co jest u mnie ale każdy plik z Mega co chwilę zrywa połączenie inne serwisy w normie, speedtest też ok. Chociaż mam teorię, że to wina routera T-Mobile bo w nim regularnie DNS siada i nawet nie idzie w nim niczego ustawić. Nieważne. Dzięki jeszcze raz szefy. Quote
srom-otnik Posted January 22 Author Report Posted January 22 Godzinę temu, Mr.T napisał(a): pobierałem 2 minuty ale proszę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki - już upinam swiniarobert69 and redbull89 like this Quote
redbull89 Posted January 28 Report Posted January 28 Warto było czekać na godne zwieńczenie prac nad bardziej aktualnym builidem windows 10 w wersji home/pro. Patrząc po rejestrze widać że @srom-otnik dużo bardziej doszlifował moda niż 21h1 - oczywiście również był świetny ale zawsze po instalacji wprowadzałem swoje tweaki w częściach rejestru pominiętych przez Sromotnika. W tym modzie nie trzeba nic robić. Zoptymalizowane jest praktycznie każde ustawienie które miało realny wpływ na działanie systemu lub prywatność. Przez ostatnie lata sprawdzałem wszystkie zagraniczne mody, (sam też popełniłem jednego i pomagałem w tworzeniu dwóch innych) ale mod Sromotnika modem ostatecznym jest... 0 problemów i wyraźnie lepsza responsywność systemu. System również świetnie uzupełnia się że zmodyfikowanymi sterownikami do grafiki - teraz można odpalić gry które na fabrycznych sterownikach i zwykłym windowsie nie miały prawa działać "plynnie". Ostatecznym testem będzie Alan Wake 2 na GTX1050(bez Ti :D... Tak to możliwe). W ramach ciekawostki przepuściłem extreme home przez moje sito zmniejszając rozmiar plików exe, dll i mun... Efektem jest ISO o rozmiarze 1,2gb posiadające pełna funkcjonalność którą przewidział Sromotnik. Pozdrawiam i dziękuję. srom-otnik and Kocurek like this Quote
srom-otnik Posted January 28 Author Report Posted January 28 4 godziny temu, redbull89 napisał(a): @srom-otnik Pozdrawiam i dziękuję. Również pozdrowka i szacunek ! P.S. Sprawdź sobie w wolnym czasie moje wydanie LTSB - jest jak obłąkane, sam się boję to instalować swiniarobert69 and boniek like this Quote
pywel3 Posted January 29 Report Posted January 29 On 1/28/2025 at 5:58 PM, redbull89 said: Warto było czekać na godne zwieńczenie prac nad bardziej aktualnym builidem windows 10 w wersji home/pro. Patrząc po rejestrze widać że @srom-otnik dużo bardziej doszlifował moda niż 21h1 - oczywiście również był świetny ale zawsze po instalacji wprowadzałem swoje tweaki w częściach rejestru pominiętych przez Sromotnika. W tym modzie nie trzeba nic robić. Zoptymalizowane jest praktycznie każde ustawienie które miało realny wpływ na działanie systemu lub prywatność. Przez ostatnie lata sprawdzałem wszystkie zagraniczne mody, (sam też popełniłem jednego i pomagałem w tworzeniu dwóch innych) ale mod Sromotnika modem ostatecznym jest... 0 problemów i wyraźnie lepsza responsywność systemu. System również świetnie uzupełnia się że zmodyfikowanymi sterownikami do grafiki - teraz można odpalić gry które na fabrycznych sterownikach i zwykłym windowsie nie miały prawa działać "plynnie". Ostatecznym testem będzie Alan Wake 2 na GTX1050(bez Ti :D... Tak to możliwe). W ramach ciekawostki przepuściłem extreme home przez moje sito zmniejszając rozmiar plików exe, dll i mun... Efektem jest ISO o rozmiarze 1,2gb posiadające pełna funkcjonalność którą przewidział Sromotnik. Pozdrawiam i dziękuję. Hej, możesz coś napisać więcej o zmodyfikowanych sterownikach do grafiki? Chodzi głównie o uzyskanie kompatybilności starej karty do nowych gier czy także odpalanie starych gier na nowszych kartach? Obecnie używam tylko managera instalacji sterów NVCleanstall który polecam, można trochę odchudzić ten napakowany instalator który sięga już niemal 1GB... Kiedyś używałem sterów XtremeG do kart GeForce, eh fajne czasy to były.. Quote
devhost977 Posted January 29 Report Posted January 29 XtremeG ma się dobrze i wydaje stery zarówno do AMD jak i NVIDII I tak jak do tej pory - głównie chodzi na uzyskaniu lepszej wydajności na nich. Quote
lepekun Posted January 30 Report Posted January 30 Jeszcze raz dzięki, działa wyśmienicie , wręcz pomyka ja sarenka w szczerym polu, potestowałem dłużej v4 tez na Linuxie BAJKA, a obecnie zabieram się za Finała . Zerknijcie na screeny Kawał dobrej roboty, szacun dla Ciebie. Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik likes this Quote
balusiek Posted January 30 Report Posted January 30 Witam. Instaluje się Wam prawidłowo poprawka KB5050081? Bo mi wyskakuje cały czas błąd "Brakuje niektórych plików aktualizacji lub wystąpiły z nimi problemy. Spróbujemy później pobrać tę aktualizację ponownie. Kod błędu: (0x8007000d). Quote
Dany1337 Posted January 30 Report Posted January 30 W dniu 20.01.2025 o 09:48, srom-otnik napisał(a): Chcieliście, żebym zablokował instalację automatyczną sterowników? No to macie... I bardzo dobrze że jest zablokowana instalacja sterowników Quote
AquaFish Posted January 30 Report Posted January 30 Witam wszystkich. Mam problem z oglądaniem filmików na YT w przeglądarce FF. Dość często ten problem się zdarza. Najczęściej, gdy video jest odtwarzane w 1080p, oraz 720p. Nie ma reguły jak często ten problem powtarza się - Czasami jednego dnia problem jest, a już drugiego dnia problemu nie ma, a czasami może być tak, że problem jest dwa dni z rzędu, po czym w trzecim dniu problemu nie ma. Natomiast na innych serwisach streamingowych tego problemu nie ma (Netflix). Dodam również, że transmisje Live na YT chodzą bez zarzutu. Niezależnie w jakiej jakości ustawić Live. Problem pojawił się świeżo po zainstalowaniu tego moda w wersji Extreme. Wcześniej używałem moda 21h1 Extreme i nie było takich problemów, więc wykluczam niesprawność jakiegokolwiek podzespołu w komputerze. Do FF mam zainstalowany adblock, oraz Fb Container. W opcjach zasilania mam ustawioną opcję na Wysoka Wydajność. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
wbak1102 Posted February 1 Report Posted February 1 @AquaFish to nie wina systemu,odinstalować firefox wyczyścić rejestr i foldery i zainstalować firefox na nowym profilu,nie używać starego. Ja polecam przeglądarkę Waterfox >>> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ustaw FF tak jak na obrazku>> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik likes this Quote
BrotherLuu Posted February 3 Report Posted February 3 Witam, czy mogę w tej modyfikacji użyć: windows 10 debloater Disable Windows 10 tracking (programik). chcislbym również dowiedzieć się czym są te wszystkie pliki w pliku tuning->gry. separator, ustawienia 1 i 2. Pozdrawiam. kwasior500 likes this Quote
zdzisiek24 Posted February 3 Report Posted February 3 ▲ Czytałeś opis wstawki? 3. Nie używać ŻADNYCH dodatkowych optymalizatorów - programów/kombajnów ingerujących w usługi i rejestr. Wszystko co potrzebne do długotrwałego korzystania z systemu jest już w niego wbudowane. Nie polecam również żadnych skryptów antyszpiegowskich, gdyż podobnie jak wspomniane programy - zmieniają dostarczone przeze mnie ustawienia. 4. Do wyłączania telemetrii należy korzystać z umieszczonej w TUNING aplikacji O&O ShutUP srom-otnik likes this Quote
BrotherLuu Posted February 3 Report Posted February 3 1. Czy mogę używać programu malwarebytes i usuwać wszystko co wykryje jako zagrożenie według niego? 2. Czy mogę używać WUB? Windows update blocker? Tak wiem jest to ingerencja, ale nie interesuje mnie kompletnie Windows update (mam już zaktualizowany system na maksa przez wu i teraz chce go zablokować. Quote
wbak1102 Posted February 3 Report Posted February 3 42 minuty temu, BrotherLuu napisał(a): 2. Czy mogę używać WUB? Windows update blocker? Tak wiem jest to ingerencja, ale nie interesuje mnie kompletnie Windows update (mam już zaktualizowany system na maksa przez wu i teraz chce go zablokować. Jak zablokujesz Windows update całkowicie to prawdopodobnie nie będziesz mógł pobierać ze sklepu windows,u mnie tak jest na oryginalnym windowsie,nie wiem jak na modzie. starcraft2fan likes this Quote
BrotherLuu Posted February 3 Report Posted February 3 Od urodzenia nie używam sklepu Windows, wywalam od razu to z komputera. No i po robocie, wyłączyłem te syfy. Nie powinno być integracji w mod. To tylko WU. ogólnie na razie wszystko super chodzi, jestem zadowolony. Dzięki. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
wbak1102 Posted February 3 Report Posted February 3 2 godziny temu, BrotherLuu napisał(a): Od urodzenia nie używam sklepu Windows, wywalam od razu to z komputera. Na tym forum nie ma takiego,poza tobą co by od urodzenia używał komputera no no podziwiam. Quote
JHarddyy Posted February 5 Report Posted February 5 Przez ostatnie kilka dni szukałem lekkiego Windowsa na maszyne wirtualną i wreście trafiłem na takiego, który działa dobrze na VM na moim złomie. Dzięki wielkie. srom-otnik likes this Quote
Bradley9 Posted February 6 Report Posted February 6 Witam Panowie, Otóż obecnie używam wersji pro extreme działa, jak rakieta. Ale mam mały problem z drukarką, a właściwie od dawna po przejściu na win 10 Wątpię, że chodzi o wersje, bo na różnych wersjach mam problem. Na 7 podłączałem drukarkę przez usb i instalowało sobie samo stery i śmigała stary hp deskjet 2810 i stąd mam pytanie, czy jest jakaś opcja, aby w podobny sposób działała na win 10? Próbowałem przez update, ale ciula dało. Oryginalne stery z płytki pewnie pod win 7 z włączoną zgodnością też nic nie dało. Stąd moje pytanie, czy jest szansa, aby pod win 10 tak samo śmigała drukarka pod usb? Bo trochę uciążliwe skakać z sytemu na system Dzięki za wszelkie info. Quote
wislak00 Posted February 6 Report Posted February 6 11 minut temu, Bradley9 napisał(a): Witam Panowie, Otóż obecnie używam wersji pro extreme działa, jak rakieta. Ale mam mały problem z drukarką, a właściwie od dawna po przejściu na win 10 Wątpię, że chodzi o wersje, bo na różnych wersjach mam problem. Na 7 podłączałem drukarkę przez usb i instalowało sobie samo stery i śmigała stary hp deskjet 2810 i stąd mam pytanie, czy jest jakaś opcja, aby w podobny sposób działała na win 10? Próbowałem przez update, ale ciula dało. Oryginalne stery z płytki pewnie pod win 7 z włączoną zgodnością też nic nie dało. Stąd moje pytanie, czy jest szansa, aby pod win 10 tak samo śmigała drukarka pod usb? Bo trochę uciążliwe skakać z sytemu na system Dzięki za wszelkie info. Sprawdź te: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tylko włącz przed instalacją domyślne usługi w optymalizatorze. Bradley9 likes this Quote
srom-otnik Posted February 6 Author Report Posted February 6 1 godzinę temu, Bradley9 napisał(a): Witam Panowie, Otóż obecnie używam wersji pro extreme działa, jak rakieta. Ale mam mały problem z drukarką, a właściwie od dawna po przejściu na win 10 Wątpię, że chodzi o wersje, bo na różnych wersjach mam problem. Na 7 podłączałem drukarkę przez usb i instalowało sobie samo stery i śmigała stary hp deskjet 2810 i stąd mam pytanie, czy jest jakaś opcja, aby w podobny sposób działała na win 10? Próbowałem przez update, ale ciula dało. Oryginalne stery z płytki pewnie pod win 7 z włączoną zgodnością też nic nie dało. Stąd moje pytanie, czy jest szansa, aby pod win 10 tak samo śmigała drukarka pod usb? Bo trochę uciążliwe skakać z sytemu na system Dzięki za wszelkie info. Chcieliscie mieć zablokowaną automatyczną instalację sterowników? No to macie.... Na wersji Lite można wybrać w ustawieniach serwisowych pobieranie sterowników z WU. Na Extreme NIE, bo nie ma WU. Stery tylko recznie Quote
Recommended Posts