FILAGOL Posted January 10 Report Posted January 10 Dobry Wieczór Wszystkim Poszukuje płyty głównej do Ryzen 5 1500X znalazłem płytę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lecz co najlepsze [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie znalazłem tego Ryzen'a 5 1500X na liście wspieranych procesorów za to jest Ryzen 9 5950X, a to ciekawe hahaha mam podzespoły pod platformę AM4, więc brakuje mi tylko płyty głównej czy, macie jakieś propozycje, co wybrać pod tego AMD ? Pozdrawiam Dziękuję Quote
s3ba__ Posted January 10 Report Posted January 10 Bo ryzena 1500x wspierają płyty na chipsetach 300 i 400 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] starcraft2fan likes this Quote
Widzior Posted January 10 Report Posted January 10 Godzinę temu, s3ba__ napisał(a): Bo ryzena 1500x wspierają płyty na chipsetach 300 i 400 I to jeszcze najlepiej na starszym biosie, bo na nowym, który dodaje wsparcie pod Ryzeny 5xxx (sam mam B350m z ryśkiem 5600) stare generacje nie działają za dobrze, o ile w ogóle. Lepiej poszukaj jakiejś używki pokroju Asrock AB350 Pro4 albo wersja micro tej płyty. Quote
FILAGOL Posted January 11 Author Report Posted January 11 Siema @Widzior znalazłem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Widzior Posted January 11 Report Posted January 11 Słaba płyta, z tylko jednym M.2, więc jej cena jest śmieszna. Tu masz super stronę, wg niej to Tier-4, czyli szajs. Poniżej Tier-3 bym nie schodził, i szukaj mobo z przynajmniej dwoma M.2 (no chyba, że nie potrzebujesz). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
LAGUNA Posted January 11 Report Posted January 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
FILAGOL Posted January 11 Author Report Posted January 11 Płyta będzie w pc, który będzie używany do grania w LOL'a więc nie wymagam, aby była "wypasiona" ważne aby procesor na niej stabilnie działał dysk M.2 w zupełności jeden wystarczy Asrock B350 Pro4 trudno znaleźć do kupienia Znalazłem jeszcze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (Obsługuje AMD Ryzen 5 1500X) Quote
Widzior Posted January 11 Report Posted January 11 Jak nie masz wymagań, to bierz co najtańsze, wszystkie i tak są Tier-4, więc to jeden pies. FILAGOL likes this Quote
Recommended Posts