FILAGOL Posted January 8, 2025 Report Posted January 8, 2025 (edited) Dzień Dobry Drukarka: MFC-1910WE Gdy drukuje to, wychodzą pionowe pasy znalazłem info na ten temat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tyle, że nie wiem, czy ten artykuł dotyczy tej drukarki jak się pozbyć tych pionowych pasów ? Załączam Zdjęcie Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edited January 8, 2025 by FILAGOL poprawa opisu Quote
FILAGOL Posted January 8, 2025 Author Report Posted January 8, 2025 Okazało się, że winny pasom na wydruku jest bęben drukarki zasyfiony, oczyszczanie przesuwką na bębnie, nic nie pomogło, bęben nigdy nie wymieniany tonery, tylko zamienniki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
BartAcid Posted January 8, 2025 Report Posted January 8, 2025 Zapewne już zamówiłeś zamiennik bębna więc jak sprawdzisz to daj znać dla potomnych w razie czego. Tak, też bym tak diagnozował. Teoretycznie bęben jest na jakies 12000str. Zamiennik kosztuje grosze więc nie ma co się bawić w regenerację. Zapewne folia transferowa już jest zajechana. Warto by też zaglądnąć na wałek grzewczy czy na nim nie ma żadnych defektów. FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted January 8, 2025 Author Report Posted January 8, 2025 26 minut temu, BartAcid napisał(a): Zapewne już zamówiłeś zamiennik bębna więc jak sprawdzisz to daj znać dla potomnych w razie czego. Tak, zamówiłem wyniosło mnie to 45,10 zł Oczywiście, że dam znać Drukarka należy dokładnie, to, do mojego sąsiada (Straszny sknera) wyszedł z założenia, że nie będzie przepłacał skoro drukarka kosztowała go "krocie" przy jej zakupie 29 minut temu, BartAcid napisał(a): Tak, też bym tak diagnozował. Teoretycznie bęben jest na jakies 12000str. drukarka, jest strasznie zaniedbana, aż przykro patrzeć, postaram się, aby odzyskała pierwotny wygląd, gdyż teraz, to wygląda, jakby była trzymana w piwnicy od zakupu po za wymianą tonerów nic sąsiad przy niej nie robił, a bardzo mocno ją eksploatował 34 minuty temu, BartAcid napisał(a): Zamiennik kosztuje grosze więc nie ma co się bawić w regenerację. Zapewne folia transferowa już jest zajechana. również tak uważam, więc kupiłem nowy zestaw 35 minut temu, BartAcid napisał(a): Warto by też zaglądnąć na wałek grzewczy czy na nim nie ma żadnych defektów. Dziękuję, za podpowiedź jutro zajrzę teraz czekam na przesyłkę z nowymi elementami Bardzo dziekujęj za Pomoc Quote
FILAGOL Posted January 10, 2025 Author Report Posted January 10, 2025 Dzień Dobry @BartAcid wymieniłem bęben i toner Sprawdziłem, tak jak Poradziłeś, był brudny (kurz) oczyściłem Drukarka po gruntownym wyczyszczeniu i wymianie uszkodzonego bębna< Drukarka działa, jak nowa Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] BartAcid likes this Quote
Recommended Posts