FILAGOL Posted January 8 Report Posted January 8 (edited) Dzień Dobry Drukarka: MFC-1910WE Gdy drukuje to, wychodzą pionowe pasy znalazłem info na ten temat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tyle, że nie wiem, czy ten artykuł dotyczy tej drukarki jak się pozbyć tych pionowych pasów ? Załączam Zdjęcie Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edited January 8 by FILAGOL poprawa opisu Quote
FILAGOL Posted January 8 Author Report Posted January 8 Okazało się, że winny pasom na wydruku jest bęben drukarki zasyfiony, oczyszczanie przesuwką na bębnie, nic nie pomogło, bęben nigdy nie wymieniany tonery, tylko zamienniki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
BartAcid Posted January 8 Report Posted January 8 Zapewne już zamówiłeś zamiennik bębna więc jak sprawdzisz to daj znać dla potomnych w razie czego. Tak, też bym tak diagnozował. Teoretycznie bęben jest na jakies 12000str. Zamiennik kosztuje grosze więc nie ma co się bawić w regenerację. Zapewne folia transferowa już jest zajechana. Warto by też zaglądnąć na wałek grzewczy czy na nim nie ma żadnych defektów. FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted January 8 Author Report Posted January 8 26 minut temu, BartAcid napisał(a): Zapewne już zamówiłeś zamiennik bębna więc jak sprawdzisz to daj znać dla potomnych w razie czego. Tak, zamówiłem wyniosło mnie to 45,10 zł Oczywiście, że dam znać Drukarka należy dokładnie, to, do mojego sąsiada (Straszny sknera) wyszedł z założenia, że nie będzie przepłacał skoro drukarka kosztowała go "krocie" przy jej zakupie 29 minut temu, BartAcid napisał(a): Tak, też bym tak diagnozował. Teoretycznie bęben jest na jakies 12000str. drukarka, jest strasznie zaniedbana, aż przykro patrzeć, postaram się, aby odzyskała pierwotny wygląd, gdyż teraz, to wygląda, jakby była trzymana w piwnicy od zakupu po za wymianą tonerów nic sąsiad przy niej nie robił, a bardzo mocno ją eksploatował 34 minuty temu, BartAcid napisał(a): Zamiennik kosztuje grosze więc nie ma co się bawić w regenerację. Zapewne folia transferowa już jest zajechana. również tak uważam, więc kupiłem nowy zestaw 35 minut temu, BartAcid napisał(a): Warto by też zaglądnąć na wałek grzewczy czy na nim nie ma żadnych defektów. Dziękuję, za podpowiedź jutro zajrzę teraz czekam na przesyłkę z nowymi elementami Bardzo dziekujęj za Pomoc Quote
FILAGOL Posted January 10 Author Report Posted January 10 Dzień Dobry @BartAcid wymieniłem bęben i toner Sprawdziłem, tak jak Poradziłeś, był brudny (kurz) oczyściłem Drukarka po gruntownym wyczyszczeniu i wymianie uszkodzonego bębna< Drukarka działa, jak nowa Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] BartAcid likes this Quote
Recommended Posts