ChrisB11 Posted December 15, 2024 Report Posted December 15, 2024 witam prosze o pomoc Płyta Asus Z79P WIFI PRIME - po wymianie karty graficzne/ gtx 1660 padła / nowa to gtx 2060 - bios v1805 najnowszy - win 11 - nic nie zmienie w biosie - po jakichkolwiek zmianach nie uruchamia biosa - dopiero po wyłaczeniu wywala zeby wcisnac F1 - ale wraca do wersji na której nic nie zmienie i tak w kółko - na servisie sprawdzone niby wszystko ok - kazali czekac na nowa wresje bios - na poprzedniej karcie było ok - baterie wymieniłem - i dalej nic niby wszystko działa - ale ten bios mnie ciekawi - starsza wersja bios 1802 - nic nie zmienia Quote
Widzior Posted December 15, 2024 Report Posted December 15, 2024 Nie potrafisz napisać posta po polsku, nie potrafisz nawet podać poprawnego modelu płyty głównej, więc nie licz na pomoc. Quote
ChrisB11 Posted December 15, 2024 Author Report Posted December 15, 2024 opisałem to co sie dzieje Płyta to ASUS Z79OP WIFI PRIME Quote
BartAcid Posted December 15, 2024 Report Posted December 15, 2024 Reset bios na początek. Sprawdzenie podpięć, najlepiej jeszcze raz wypiąć i wpiąć. Ile masz tego kompa? Wymień baterie BIOS. Na drugi raz jak wymieniasz grafę: Jak przesiadka z nv na nv czy amd na amd to olać. Jak mix, usuwasz sterowniki, najlepiej w trybie awaryjnym. wyłączasz kompa, wypianasz wtyczkę i na włączonym zasilaczu dusisz włącznik. Potem kaloryfer by się uziemić i wymieniasz gfrafę nie dotykacjąc złotych pól. Po wymianie sprawdzasz kable 3x,podpinasz zasilacz, włączasz zasilacz i odpalasz kompa. Quote
ChrisB11 Posted December 15, 2024 Author Report Posted December 15, 2024 komp 13 miesiecy - reset biosa prze wyjecie bateri - to samo baterie 3 kupiłem i załozyłem i nic chyba ze wszystkie bateria nie ma 3 volt / mało prawdopodobne 1 ok ale 3 Quote
ChrisB11 Posted December 20, 2024 Author Report Posted December 20, 2024 dzięki za odp. - inny serwis poradził sobie - działa az miło Quote
Recommended Posts