Jump to content

Asus Z79P WIFI Prime

Recommended Posts

Posted

witam

prosze o pomoc

Płyta Asus Z79P WIFI PRIME - po wymianie karty graficzne/ gtx 1660 padła / nowa to gtx 2060 - bios v1805 najnowszy - win 11 -   nic nie zmienie w biosie - po jakichkolwiek zmianach nie uruchamia biosa - dopiero po wyłaczeniu  wywala zeby wcisnac F1 - ale wraca do wersji  na której nic nie zmienie i tak w kółko - na servisie sprawdzone niby wszystko ok - kazali czekac na nowa wresje bios - na poprzedniej karcie było ok - baterie wymieniłem - i dalej nic 

niby wszystko działa - ale ten bios mnie ciekawi - starsza wersja bios 1802 - nic nie zmienia 

Posted

Reset bios na początek. Sprawdzenie podpięć, najlepiej jeszcze raz wypiąć i wpiąć. Ile masz tego kompa? Wymień baterie BIOS.

Na drugi raz jak wymieniasz grafę:

Jak przesiadka z nv na nv czy amd na amd to olać.

Jak mix, usuwasz sterowniki, najlepiej w trybie awaryjnym.

wyłączasz kompa, wypianasz wtyczkę i na włączonym zasilaczu dusisz włącznik. Potem kaloryfer by się uziemić i wymieniasz gfrafę nie dotykacjąc złotych pól. Po wymianie sprawdzasz kable 3x,podpinasz zasilacz, włączasz zasilacz i odpalasz kompa.

Posted

komp 13 miesiecy  -  reset biosa prze wyjecie bateri -  to samo 

baterie  3 kupiłem i załozyłem  i nic  chyba ze wszystkie  bateria nie ma 3 volt / mało prawdopodobne  1 ok  ale  3