razrone34 Posted November 27, 2024 Report Posted November 27, 2024 Witam, czy któryś z użytkowników/moderów ma w planach stworzenie Windowsa 11 z wyglądem 7-ki? Próbowałem się przełamać, ale nie trawie tych nowych Windowsów. Mógłby ktoś zrobić takie ISO żeby po instalacji od razu mieć wygląd Windowsa 7? Kocurek likes this Quote
plusik Posted November 27, 2024 Report Posted November 27, 2024 Myślę że wystarczy ściągnąć odpowiednie nakładki i wgrać wtedy system upodobni się wyglądem do win 7 jest tego sporo w sieci Quote
razrone34 Posted November 27, 2024 Author Report Posted November 27, 2024 Tak są nakładki, ale jest to dośc skomplikowane inna jest paska, inna od menu start, ikon, dzwięków itd. Może ktoś zrobi gotowca, wygląd W10/11 to pewnie nie tylko dla mnie porażka. Quote
stens Posted November 27, 2024 Report Posted November 27, 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 and Koniuszy52 like this Quote
razrone34 Posted November 27, 2024 Author Report Posted November 27, 2024 16 minut temu, stens napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] O to to, niech ktoś zrobi iso z tym motywem, niby są opisane programy, ale jak to uruchomić krok po kroku to już nie napisali. Quote
stens Posted November 27, 2024 Report Posted November 27, 2024 23 minuty temu, razrone34 napisał(a): ale jak to uruchomić krok po kroku to już nie napisali. No bo to jest miesiąc "dłubania". Quote
razrone34 Posted November 27, 2024 Author Report Posted November 27, 2024 3 godziny temu, stens napisał(a): No bo to jest miesiąc "dłubania". ten system jest tak kiepski (chciałoby się powiedzieć dosadniej), że potrafi się wysypać po podłączeniu pendrivea, więc Ja się nie podejmuje. 7ka chodzi na innym kompie bezawaryjnie od lat. ehhh. Quote
juniorzwl Posted December 27, 2024 Report Posted December 27, 2024 Istnieje aplikacja o nazwie Revert8plus w formie prostego instalatora, która zmienia właśnie wygląd windowsa 11 na windows 7. Osobiście nie testowałem. Jeśli się zdecydujesz to jedynie na własną odpowiedzialność. mnemic666 likes this Quote
Kocurek Posted May 18 Report Posted May 18 W dniu 27.11.2024 o 13:57, razrone34 napisał(a): Witam, czy któryś z użytkowników/moderów ma w planach stworzenie Windowsa 11 z wyglądem 7-ki? Próbowałem się przełamać, ale nie trawie tych nowych Windowsów. Mógłby ktoś zrobić takie ISO żeby po instalacji od razu mieć wygląd Windowsa 7? W dniu 27.11.2024 o 15:28, razrone34 napisał(a): Tak są nakładki, ale jest to dośc skomplikowane inna jest paska, inna od menu start, ikon, dzwięków itd. Może ktoś zrobi gotowca, wygląd W10/11 to pewnie nie tylko dla mnie porażka. @razrone34: Serdecznie polecam moje wydanie Windows 11 LTSC TC i wybranie stylu Mystic Jungle: Sam przez ostatnie 15 lat korzystałem wyłącznie z Windowsa 7. Niestety, przyszedł w końcu bolesny moment, kiedy musiałem spróbować nowszych wersji, bo Microsoft – wraz z producentami sprzętu i oprogramowania – skutecznie „uśmiercił” ten system, podobnie jak wcześniej Windows XP. Nie mogłem się odnaleźć ani w Windowsie 10, ani w 11. Dopiero @Widzior pokazując mi wydanie A-Team udowodnił mi, że nowsze systemy mają potencjał do obróbki. Tak narodziła się wersja LTSC TC – obecnie rozwijam wydanie Windowsie 11 LTSC TC, ale planuję również przygotować wydanie Windowsie 10 LTSC TC. Quote
wowo89 Posted Saturday at 05:41 PM Report Posted Saturday at 05:41 PM winget install --silent --id valinet.ExplorerPatcher winget install --silent --id windhawk.Windhawk winget install --silent --id OpenShell.OpenShellMenu winget install --silent --id Maplespe.DWMBlurGlass winget install --silent --id MicaForEveryone.MicaForEveryone winget install --silent --id RaMMicHaeL.TaskbarTweaker to dla Win11 do wklepania w cmd jako admin 1) Explorer Patcher – pozwala na klasyczne menu Start 2) Windhawk + mody: - Windows 7 copy animation - AeroExplorer - Themed UWP title bars 3) Open-Shell – klasyczne menu start + skins 4) DWMBlurGlass – efekt przezroczystości 5) MicaForEveryone – klasyczne zaokrąglenia i wygląd 6) 7+ Taskbar Tweaker – powiększony przycisk "Pokaż pulpit" ________________________________________________________________________________ Teraz uruchom kolejno te aplikacje i skonfiguruj zgodnie z instrukcjami: W Windhawk: wybierz mody wymienione wyżej W DWMBlurGlass: zaznacz wszystkie opcje, zapisz W Explorer Patcher: wyłącz nowy pasek, włącz klasyczny W Open-Shell: załaduj skórki StartMenu, StartButton, Taskbar W MicaForEveryone: ustal rounded corners Quote
Recommended Posts