Wiktor6677 Posted November 21, 2024 Report Posted November 21, 2024 Witam, złożyłem komputer z nową płytą główną i procesorem reszte mam stare części ale po włączeniu nie ma obrazu wszystkie wentylatory sie kręcą, płyta sie świeci nawet zaktualizowałem bios. Na mojej płycie głównej (msi b550 gaming plus) jest panel ez debug led i na początku świecił się boot i zmienilem slot ramu po tym nic się nie świeciło ale dalej nie ma obrazu. Procesor r5 5600x Karta graficzna gtx 1050ti [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
BartAcid Posted November 21, 2024 Report Posted November 21, 2024 Ile masz sztuk pamięci zamontowanych? Reset bios robiłeś? Wszystko na pewno podpięte? Quote
Wiktor6677 Posted November 21, 2024 Author Report Posted November 21, 2024 12 minut temu, BartAcid napisał(a): Ile masz sztuk pamięci zamontowanych? Reset bios robiłeś? Wszystko na pewno podpięte? Mam jedną, robiłem ale bez wyjmowania baterii i raczej wszystko podpięte Quote
Widzior Posted November 21, 2024 Report Posted November 21, 2024 Grafika wpięta w górny pcie x16 + zasilanie PEG ( o ile posiada, bo nie wszystkie 1050ti je miały)? Kość ramu masz tylko jedną czy na jednej testujesz? Jaka to kość - model, częstotliwość? Wpięta w slot nr2? Zasilacz jaki model i moc? Nie wiem co jeszcze może być przyczyną, poza błędami montażu. Chłodzenie procesora dobrze założone? Kabel monitora sprawny? Użyć innego HDMI albo DP? Quote
Wiktor6677 Posted November 21, 2024 Author Report Posted November 21, 2024 9 minut temu, Widzior napisał(a): Grafika wpięta w górny pcie x16 + zasilanie PEG ( o ile posiada, bo nie wszystkie 1050ti je miały)? Kość ramu masz tylko jedną czy na jednej testujesz? Jaka to kość - model, częstotliwość? Wpięta w slot nr2? Zasilacz jaki model i moc? Nie wiem co jeszcze może być przyczyną, poza błędami montażu. Chłodzenie procesora dobrze założone? Kabel monitora sprawny? Użyć innego HDMI albo DP? Tak górny i sprawdzałem też dolny i nie posiada zasilania. Testuje jedną w drugim i czwartym slocie. Zasilacz corsair vs450.chłodzenie sprawne zarqz przetestuje kable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts