Jump to content

Windows 11 PL 24H2 IoT Enterprise LTSC [2024.11-NiKKA]

Recommended Posts

Posted

Doczekałem się ulubionego moddera NiKKA, dziękuję za wstawkę. Od kilku dni pracuje na niej i zauważyłem póki co jedną sprawę - nie wiem czy to błąd systemu czy inny.  Sklepu nie instalowałem a włączając battlenet w trakcie grania wyskakuje coś takiego "Będziesz potrzebował nowej aplikacji, aby otworzyć ten link typu ms-gamingoverlay".

Można to wyłączyć czy tak będzie bo jest to jakiś efekt uboczny tej wersji ?

Oraz zauważyłem w wywalać zaczęło mnie z gry Half Life uruchamianej poprzez Steam - błąd NET SendPacket ERROR: WSAENETUNREACH

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
W dniu 21.01.2025 o 23:05, Dj_Majster napisał(a):

Oraz zauważyłem w wywalać zaczęło mnie z gry Half Life uruchamianej poprzez Steam - błąd NET SendPacket ERROR: WSAENETUNREACH

Głównym podejrzanym może być Harmonogram pakietów QoS - odznacz ptaszka i restart.

Posted
12 minut temu, adi997 napisał(a):

Czy klucz box od Win10 Pro będzie działał z tą wersją? Próbowałem aktywować laptopa z cyfrową licencją OEM Win10 i nie udało się :( 

Nie będzie pasował. Na poprzedniej stronie tematu masz opisane jak możesz aktywować.

Posted

Czy wersja  IoT Enterprise LTSC nadaje się do gier? Nie znam się, a chciałbym zasięgnąć opinii bo pierwszy post na tej stronie  (od użytkownika Dj_Majster) zasiał we mnie wątpliwości.

Bardzo mi się podoba, że ten system nie ma bloatware, ale ja przede wszystkim jestem graczem i na komputerze gram, czy to na Steamie czy Battle.net, także zanim przeinstaluje system chciałbym mieć pewność, że to system który nie ma problemów z grami.

Jak to w końcu jest? Lepiej trzymać się standardowych wydań typu Windows Pro 24H2 jeśli gram czy IoT LTSC powinno tak samo działać z grami jak inne wydania Windows 11?

Posted
W dniu 21.01.2025 o 23:05, Dj_Majster napisał(a):

Będziesz potrzebował nowej aplikacji, aby otworzyć ten link typu ms-gamingoverlay

zainstaluj sklep przez komendę
wsreset -i
zainstaluj aplikację xbox ze sklepu

w aplikacji xbox zainstaluj wszystkie zależności

Posted
W dniu 23.01.2025 o 10:08, zen888 napisał(a):

Głównym podejrzanym może być Harmonogram pakietów QoS - odznacz ptaszka i restart.

Niestety nie pomogło.

W dniu 12.02.2025 o 05:53, manfredi napisał(a):

zainstaluj sklep przez komendę
wsreset -i
zainstaluj aplikację xbox ze sklepu

w aplikacji xbox zainstaluj wszystkie zależności

Pomógł sposób z rejestrem bez instalacji sklepu.