kazuyo Posted November 13, 2024 Report Posted November 13, 2024 Witam! Czy warto kupić tego nas'a do domu? Jak wygląda sprawa z bezpieczeństwem na tej platformie. Swego czasu Asustor i Qnap miały problemy z ranomware. Quote
BartAcid Posted November 13, 2024 Report Posted November 13, 2024 Co do ransomware się raczej uporali. Asustor całkiem nieźle sobie radzi i tez nie olewa aktualizacji. Wszystko zależy od ceny. Niebywałą zaleta jest procek x86, więcej ciekawych rzeczy można na nim zrobić i ma sprzętowe kodek video. Quote
FILAGOL Posted November 13, 2024 Report Posted November 13, 2024 Siema @kazuyo Posiadam: NAS ASUSTOR AS6302T świetnie sprawdza się w zastosowaniach domowych Quote
kazuyo Posted November 14, 2024 Author Report Posted November 14, 2024 17 godzin temu, FILAGOL napisał(a): Siema @kazuyo Posiadam: NAS ASUSTOR AS6302T świetnie sprawdza się w zastosowaniach domowych Mam od x lat Qnap - i wydajność tego sprzętu mnie poraża. Ten wygląda jakby był 3 epoki przed nim - mimo że ma swoje lata. 17 godzin temu, FILAGOL napisał(a): Quote
BartAcid Posted November 14, 2024 Report Posted November 14, 2024 3 godziny temu, kazuyo napisał(a): Mam od x lat Qnap - i wydajność tego sprzętu mnie poraża. Ten wygląda jakby był 3 epoki przed nim - mimo że ma swoje lata. Może masz jakiś podstawowy z małym ramem i prockiem arm, to nie dziwota. Ja mam Synology z i7 6gen i 16GB ram na obecną chwilę. FILAGOL likes this Quote
Recommended Posts