-RKI- Posted November 10, 2024 Report Posted November 10, 2024 Czy taki "upgrade" w ogóle ma sens? Pierwotnie jako upgrade miałem kupić Ryzena 5800X3D ale tak się złożyło że AMD zakończyło jego produkcję i ten CPU jest praktycznie niedostępny a jak już gdzieś jest to w takich cenach że nie opłaca się go brać, jego miejsce zastąpił 5700X3D i w tym momencie to jest jedyna opcja na "wymaksowanie" platformy AM4 i tu wchodzi dylemat czy w moim wypadku gdy już mam zwykłego 5700X w ogóle jest jakikolwiek sens wymieniać go na wersję X3D? Co o tym myślicie? Jeżeli chodzi o granie to gram w 1440p, moje GPU to RX 7900 GRE. Quote
VACek Posted November 10, 2024 Report Posted November 10, 2024 Ja to tylko tu zostawię, na moje nie ma sensu. Quote
TheStraight Posted November 10, 2024 Report Posted November 10, 2024 Nie ma żadnego sensu. Jak chcesz zmieniać to szukaj nowej platformy w 1440P nie masz bottlenecka w tym procku ja bym odpuścił i zbierał kasę na coś nowego z X3D. VACek likes this Quote
Recommended Posts