dzikiws Posted October 30, 2024 Report Posted October 30, 2024 Witam. Może być darmowy, może być płatny program do klonowania dysku i samej partycji, tylko jedna uwaga, aby robił to w obie strony, z mniejszego na większy - to nie problem - np. Clonezilla - ale aby robił poprawnie klonowanie z większego dysku na mniejszy, oczywiście po zmniejszeniu partycji poniżej wielkości mniejszego dysku, jaki program polecacie ? Quote
dzikiws Posted October 30, 2024 Author Report Posted October 30, 2024 Dzięki - ale tylko subskrypcja, a nie wiem jak działa darmowa. Quote
stens Posted October 30, 2024 Report Posted October 30, 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] renatan likes this Quote
dzikiws Posted October 30, 2024 Author Report Posted October 30, 2024 jeden już sprawdziłem - "darmowy" - Easy US Todo Backup - clonowanie nie działa - trzeba kupić program, taki darmowy. Stens - a czytałeś opinie ? Quote
stens Posted October 30, 2024 Report Posted October 30, 2024 6 minut temu, dzikiws napisał(a): Stens - a czytałeś opinie ? Nie, ale sam klonowałem z sukcesem. Ale najlepiej jest zrobienie obraz dysku i go na następnym przywrócić.. AOMEI Backupper [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
dzikiws Posted October 31, 2024 Author Report Posted October 31, 2024 Nie dziękuję - tak to darmowe programy funkcjonują, darmowe do pobrania, a jak coś trzeba zrobić to wyświetla - kup wersję - dzisiaj liczy się tylko zysk i robienie z ludzi idiotów, może się nabiorą i kupią. Ale znalazłem rozwiązanie - jest to pełna wersja, bez żadnych ograniczeń i najważniejsze - jest całkowicie darmowa i robi klonowanie dysku z większego na mniejszy (oczywiście po zmniejszeniu partycji poniżej wielkości dysku docelowego). Program nazywa się Rescuezilla i można pobrać ze strony: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A program posiada jeszcze wiele innych np. edycję, partycjonowanie, usuwanie partycji i ich edycję. Quote
stens Posted October 31, 2024 Report Posted October 31, 2024 Jak byś tak mocno chciał to byś wyszukał nawet tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] renatan likes this Quote
renatan Posted October 31, 2024 Report Posted October 31, 2024 ta a najlepiej to w szukarkach wpisać hasło..Clonowanie Quote
Widzior Posted November 1, 2024 Report Posted November 1, 2024 12 godzin temu, renatan napisał(a): najlepiej to w szukarkach wpisać hasło..Clonowanie Elita i tak używa starego dobrego, niezawodnego Acronis True Image 2019 Build 17750 (nowsze to już też ściek), a nie jakichś wynalazków, które nigdy nie wiesz, czy potem przywrócą ci poprawnie obraz. renatan likes this Quote
renatan Posted November 1, 2024 Report Posted November 1, 2024 5 godzin temu, dzikiws napisał(a): Sarkazmu nie potrzebuję. to zmień tytuł na zwrot ogólnie stosowany ,łatwiej będzie innym trafić ot np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 likes this Quote
dzikiws Posted November 1, 2024 Author Report Posted November 1, 2024 A ja od wielu lat do robienia obrazu dysku (sektor po sektorze) używam programu Clonezilla - i od wielu lat działa bezbłędnie, zarówno na partycjach MBR jak i GPT Quote
renatan Posted November 1, 2024 Report Posted November 1, 2024 58 minut temu, dzikiws napisał(a): Clonezilla cyt.: Clonezilla jest oprogramowaniem przeznaczonym do tworzenia, odtwarzania i klonowania dysków komputerowych Quote
Recommended Posts