Jump to content

Brak zakładki "Zarządzanie energią" we właściwościach Bluetooth w menedżerze urządzeń / Rozłączanie się słuchawek

Recommended Posts

Posted

Rozłączają mi się słuchawki bluetooth i wiem, że aby tak nie było powinienem wyłączyć "Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii" w zakładce Zarządzanie energią we właściwościach bluetooth w menedżerze urządzeń, jednak dowiedziałem się, że od którejś aktualizacji głupi Microsoft usunął tą zakładkę. Czy ktoś wie jak ją przywrócić lub pozbyć się problemu rozłączających się słuchawek? Przeszukałem google i ten sposób z edycją rejestru nie zadziałał.
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Przeszukałem też resztę menedżera urządzeń pod kątem bluetooth i nie ma tej zakładki (np. w Urządzenia interfejsu HID)
image.png.4fb9b85ebd5e224cc5de1ddfacb5912f.png       image.png.bd1438cd875aaa350b29bb70a485a284.png

Posted
W dniu 29.10.2024 o 21:01, stens napisał(a):

Spróbuj wgrać inne sterowniki, bo jak mam na karcie sieciowej stery Microsoftu to też tej zakładki nie ma, muszę od producenta zainstalować.

@stens dziekuje, ale niestety nie pomoglo. :( Przejrzalem tez wszystkie zakladki w menedzerze urzadzen i wszedzie gdzie byla taka zakladka powylaczalem oszczedzanie energii, ale tez nic..

Posted

@Napromieniowany dziekuje za odpowiedz, selektywne wstrzymanie usb nic nie dalo, w biosie nie ma zadnej opcji z oszczedzaniem energii. Ze sterownikami juz sie bawilem.

W dniu 1.11.2024 o 00:00, Napromieniowany napisał(a):

Zauważyłeś różnicę między sterownikiem 1. JVC a urządzeniem wyjściowym USB 2?

Tego pytania nie rozumiem, ten drugi screen tylko pogladowy jakby co.

Zainstalowalem dla proby Win 10 1909 i 2004 i w 1909 jest zakladka zarzadzanie energii a w 2004 nie ma. Przy identycznym sterowniku. Odznaczenie w 1909 rozwiazuje problem. Moze w rejestrze cos sie zmienia po odznaczeniu tego ptaszka? Pytanie tylko gdzie. Mozna by to wtedy zrobic w nowszych wersjach Windowsa.

1909

image.jpeg.42e9829daf0ded044edef129ed20c702.jpeg

2004

image.jpeg.b5ae532016d79365051f2fad300a7273.jpeg

Posted

Udało się rozwiazac problem, ciesze sie, bo bylo to uciazliwe. Pomoglo rozwiazanie osoby o nicku srxela [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Z tą różnicą, że ja musialem wyszukac w rejestrze swoje urzadzenie. Dla osob majacych problem w przyszlosci, aby to zrobic wejdz w menedzer urzadzen, wlasciwowsci swojego urzadzenia, zakladka szczegoly. Z menu rozwijanego pod slowem wlasciwosc wybierz identyfikatory sprzetu i taki identyfikator poszukac w folderze USB w rejestrze. Uruchomic ponownie komputer a rejestr oczywiscie otworzyc jako administrator.
Sluchawki dzialaja caly czas no moze potrzebuja 0,5 sek na polaczenie wiec nie wiem jakby to rozwiazanie sprawdzilo sie przy myszkach

Gdyby nie pomoglo dla podobnych problemow polecam szukac google po angielsku po tej frazie

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]