Jump to content

Dziwny problem z bt po złożeniu nowego pc.

Recommended Posts

Posted

Witajcie, jak niektórzy pamiętają, składałem pc, został, złożony wsio działa, ale nie do końca. Otóż, mam, mega, dziwny problem z bt. Jak połączę głośnik bt z pc to dźwięk jest okej żadnego ścinania itp, ALE jak podłącze słuchawki to już jest problem bo dźwięk zacina, przerywa, no nie da się ich używać. System zaaktualizowalem do najnowszej wersji 22h2. Na laptopie takiego problemu nigdy nie było, jest to dla mnie mega dziwne że słuchawki bt mają problem, a głośnik bez problemu działa. Trochę nie uśmiecha mi się robić formatu ale jeśli będzie trzeba... Płyta główna to asus rog strix b650l wifi a i dodam że jak podłącze klawiaturę po bt to także jest bardzo wolna, reakcja na wpisywany tekst, albo wstawia się jakaś litera która złapało i leeeeeeeeeci z nią tylko. Ale oile klawa ma, 2.5ghz i tyle ten problem ze słuchawkami jest dla mnie wkur. 

Posted

Siema @Adek890127

1. Odłącz urządzenia od BT

2. Odinstaluj w menedżerze urządzeń Sterownik od BT

2. Uruchom ponownie PC

(System Windows pobierze "swoje" sterowniki do BT)

Sprawdź, czy problem się rozwiązał

3. jeżeli problem nie ustąpi Zainstaluj aktualne sterowniki do urządzenia BT ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pozdrawiam

Posted
53 minuty temu, FILAGOL napisał(a):

Siema @Adek890127

1. Odłącz urządzenia od BT

2. Odinstaluj w menedżerze urządzeń Sterownik od BT

2. Uruchom ponownie PC

(System Windows pobierze "swoje" sterowniki do BT)

Sprawdź, czy problem się rozwiązał

3. jeżeli problem nie ustąpi Zainstaluj aktualne sterowniki do urządzenia BT ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pozdrawiam

robilem to i nci nie dalo, pozniej wszedlem w ustawienia dzwieku i bylo cos do wyboru asus noise ai i cos ttam jeszcze. ale nic  nie dalo, na innej parze sluchawek bt jest to samo ( yamahy za 1000 zl ), tylko glosnikj dziala bez problemu 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

A weź spróbuj jakiegoś Linux mint lub Ubuntu odpalić bezpośrednio z pendrive i sprawdź na tym systemie BT, wtedy się przekonasz czy to problem z Windows, sterownikami czy może sprzętowy.

Posted
6 minut temu, Kosiara napisał(a):

A weź spróbuj jakiegoś Linux mint lub Ubuntu odpalić bezpośrednio z pendrive i sprawdź na tym systemie BT, wtedy się przekonasz czy to problem z Windows, sterownikami czy może sprzętowy.

Dobra okazało się, że, gdzieś, antenka od wifi / bt się poluzowała bo jak, odkręciłem całkiem to były zrywy, a jak wkręciłem do oporu to łączyło, głupota a człowiek nie wpada na, to 

Kosiara likes this
Posted
1 minutę temu, Adek890127 napisał(a):

Dobra okazało się, że, gdzieś, antenka od wifi / bt się poluzowała bo jak, odkręciłem całkiem to były zrywy, a jak wkręciłem do oporu to łączyło, głupota a człowiek nie wpada na, to 

Ważne, że przyczyna problemu znaleziona :) Miłego korzystania z nowego PC ;)

Posted
4 godziny temu, Kosiara napisał(a):

Ważne, że przyczyna problemu znaleziona :) Miłego korzystania z nowego PC ;)

dzieki, widzisz olalem temat antenki bo naa glosniku dzialalo jak nalezy , wifi laczy wec do glowy mi nei przyszlo