Jump to content

Windows 10 dziwny komunikat przy uruchomieniu :main fatal error on tokenerror

matrix5

Recommended Posts

Witam wszystkich

Kuzynka napisała do mnie i wysłała mi zdjęcie swojego laptopa Packard Bell  P5WS0 z windows 10 i przy uruchamianiu  Laptop staje na stronie  z żółtym trójkątem i wykrzyknikiem w środku trójkąta i pod nim jest napis:

main fatal error on tokenerror

I teraz nie może dziewczyna uruchomić laptopa, jakieś porady panowie jak to rozwiązać ?

Pozdrawiam

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tylko jak się tego problemu pozbyć,  kuzynka mówi że urzywa tylko do neta laptopa wyłączyła go jak zwykle a rano ten komunikat i nie można uruchomić laptopa bo staje na tym ekranie . Czyżby czekała ja czysta instalacja systemu tylko ?

Nawet w Google nie mogę znaleźć podobnego zdjęcia żeby coś więcej się dowiedzieć co to w ogóle jest .

Nie wygląda to na problem z systemem, skłaniałbym się ku uszkodzonemu BIOSowi. Jeśli byłaby to prawda to niestety nie znalazłem żadnego kompatybilnego biosu żeby móc zrobić reflash.
Dla potwierdzenia warto by było zapytać kuzynki czy w ogóle laptop dociera do momentu bootowania systemu.

Czyli jednak system, możliwe że złapała jakiegoś "robaka". Warto przeskanować system z poziomu jakiegoś antywirusa Live CD jak na przykład:
Dr. WEB - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Kaspersky rescue disk - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

ESET Sys Rescue - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jeśli nic nie wyjdzie sugeruję format 🫡

starcraft2fan likes this

W dniu 14.10.2024 o 20:34, matrix5 napisał(a):

Witam wszystkich

Kuzynka napisała do mnie i wysłała mi zdjęcie swojego laptopa Packard Bell  P5WS0 z windows 10 i przy uruchamianiu  Laptop staje na stronie  z żółtym trójkątem i wykrzyknikiem w środku trójkąta i pod nim jest napis:

main fatal error on tokenerror

I teraz nie może dziewczyna uruchomić laptopa, jakieś porady panowie jak to rozwiązać ?

Pozdrawiam

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Szukam w necie i nic nie znajduję, ale podejrzewam, że albo używała dziwnej apki, która wykazała taki błąd (mało prawdopodobne), ale po prostu taki komunikat wygląda na jakiś malware. Tym bardziej, że przeinstalowanie systemu pomogło .. .