matrix5 Posted October 14 Report Share Posted October 14 Witam wszystkich Kuzynka napisała do mnie i wysłała mi zdjęcie swojego laptopa Packard Bell P5WS0 z windows 10 i przy uruchamianiu Laptop staje na stronie z żółtym trójkątem i wykrzyknikiem w środku trójkąta i pod nim jest napis: main fatal error on tokenerror I teraz nie może dziewczyna uruchomić laptopa, jakieś porady panowie jak to rozwiązać ? Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted October 15 Report Share Posted October 15 Siema @matrix5 być może to pomoże: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matrix5 Posted October 15 Author Report Share Posted October 15 Tylko jak się tego problemu pozbyć, kuzynka mówi że urzywa tylko do neta laptopa wyłączyła go jak zwykle a rano ten komunikat i nie można uruchomić laptopa bo staje na tym ekranie . Czyżby czekała ja czysta instalacja systemu tylko ? Nawet w Google nie mogę znaleźć podobnego zdjęcia żeby coś więcej się dowiedzieć co to w ogóle jest . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmaciek12 Posted October 15 Report Share Posted October 15 Nie wygląda to na problem z systemem, skłaniałbym się ku uszkodzonemu BIOSowi. Jeśli byłaby to prawda to niestety nie znalazłem żadnego kompatybilnego biosu żeby móc zrobić reflash. Dla potwierdzenia warto by było zapytać kuzynki czy w ogóle laptop dociera do momentu bootowania systemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARTI1996 Posted October 15 Report Share Posted October 15 eme region bios Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matrix5 Posted October 15 Author Report Share Posted October 15 Tak laptop dociera do momentu botowania , system staje na jej loginie zeby sie zalogowac do systemu i po chwili pokazuje sie ten komunikat i nic juz nie moze zrobic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmaciek12 Posted October 17 Report Share Posted October 17 Czyli jednak system, możliwe że złapała jakiegoś "robaka". Warto przeskanować system z poziomu jakiegoś antywirusa Live CD jak na przykład: Dr. WEB - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kaspersky rescue disk - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ESET Sys Rescue - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli nic nie wyjdzie sugeruję format starcraft2fan likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matrix5 Posted October 17 Author Report Share Posted October 17 Wirusów brak , kuzynka zdecydowała się na format , dała rade zainstalować na nowo system. Laptop działa , jest zadowolona ze dała rade to zrobić. Podziękowania od kuzynki za waszą pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
starcraft2fan Posted October 17 Report Share Posted October 17 W dniu 14.10.2024 o 20:34, matrix5 napisał(a): Witam wszystkich Kuzynka napisała do mnie i wysłała mi zdjęcie swojego laptopa Packard Bell P5WS0 z windows 10 i przy uruchamianiu Laptop staje na stronie z żółtym trójkątem i wykrzyknikiem w środku trójkąta i pod nim jest napis: main fatal error on tokenerror I teraz nie może dziewczyna uruchomić laptopa, jakieś porady panowie jak to rozwiązać ? Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Szukam w necie i nic nie znajduję, ale podejrzewam, że albo używała dziwnej apki, która wykazała taki błąd (mało prawdopodobne), ale po prostu taki komunikat wygląda na jakiś malware. Tym bardziej, że przeinstalowanie systemu pomogło .. . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts