Jump to content

Usługi niezbędne do poprawnego działania bluetooth oraz urządzeń usb

Recommended Posts

Posted

Witam, mam problem z moim komputerem, mianowicie powyłączałem masę usług które wydawały się być "zbędne" bynajmniej tak wynikało z informacji znalezionych w internecie, teraz komputer pracuje o wiele stabilniej ale jest pewno ale.  Mianowicie  program emulujący pada od xboxa 360 o nazwie DS4Windows chociaż się włącza to jednak nie wykrywa pada, powiązana z nim aplikacja tego samego autora co DS4Windows, HIdHide również nie wykrywa tego pada, powinno być X360 Controller for Windows a nie ma go tam jest jedynie Sony Computer Entertainment Controller a jest to pad od ps5 dual sense, co więcej chciałem też podłączyć go przez bluetooth z tym że nawet pomimo tego że wszystkie usługi bluetooth są aktywne i działają to jednak występuje problem z połączeniem podczas parowania, chciałbym się dowiedzieć w czym namieszałem, jakie usługi wyłączyłem że poskutkowało to tym co jest oraz jakie usługi muszę na nowo włączyć, będę niezmiernie wdzięczny za każdą odpowiedź i chęć do pomocy.

Posted

Może coś tutaj bdzie Ciebie interesowaó

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

już uprzednio mi się udało problem z bluetooth rozwiązać przy pomocy czatu gpt, teraz mam problem z widowsową przegladarką obrazów, nie mogę też odpalić windowsowego kalkulatora, z tego co udało mi się ustalić jest tak dlatego że wyłączyłem usługi które są niezbędne do poprawdnego funkcjonowania microsoft store, tylko nie pamiętam już nazw tych usług, może mi ktoś podać nazwy usług które są niezbędne do tego by działał microsoft store a co za tym idzie aplikacje takie jak kalkulator?

Posted

Jak naprawić błąd Microsoft Store?

Uruchom narzędzie do rozwiązywania problemów: Wybierz przycisk Start , a następnie opcję Ustawienia > Aktualizacje i zabezpieczenia > Rozwiąż problemy, a następnie z listy wybierz pozycję Aplikacje w Microsoft Store > Uruchom narzędzie do rozwiązywania problemów.

Posted
21 godzin temu, HelghastG75 napisał(a):

nazwy usług które są niezbędne do tego by działał microsoft store

:: Licencjonowanie

wlidsvc, ClipSVC, LicenseManager

:: Store

AppXSvc, iphlpsvc, NgcSvc, NgcCtnrSvc, WalletService,  BITS,  TokenBroker,  DoSvc,  AppReadiness

Posted

a ja nie rozumiem jednej rzeczy dlaczego jeśli mam słuchawki bezprzewodowe i są one sparowane z laptopem przez bluetooth to czemu gdy nie mam połączenia z internetem to od razu bluetooth zrywa parowanie i słuchawki przestają działać? Przecież raczej bluetooth nie jest zależny od łącza internetowego więc czemu nie chce działać bez neta?