Jump to content

Recommended Posts

Posted
12 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Teraz muszę wyciąć Extreme, które nie psuje czcionki w FF.

Win LTSB jest OK w FF  Brave i Waterfox.

LTSC Full było dobrze,w poprzedniej wersji,teraz to nie wiem.

U kolegi jest to samo.

srom-otnik likes this
Posted

Nie wiem czy tylko ja tak mam, wersja full. Usunąłem defendera (opcja 2, tylko defender)i włączyłem centrum akcji skryptem z pulpitu, ale cały czas wyskakuje mi komunikat, że centrum akcji jest wyłączone. Jak ten komunikat usunąć? Albo dlaczego to centrum nie działa?

Posted

Proponuję by optymalizator usług/czyszczenie wyłączało również (w efektach wizualnych):

- pokaż cienie pod oknami

- pokaż cienie pod wskaźnikiem myszy

- użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu

Posted

A ogólnie 10home pójdzie na kluczu 11home? Klucz był kupowany z fakturą, instalowałem od razu 11, nie był to update z 10 (w tym przypadku podobno można się cofnąć z wersją). 

A coś z aktywatorów pod ten systemik?(Jest ich pełno, pytanie który będzie odpowiedni ;p)

//

Be próbował wersji kms

Posted
9 godzin temu, Robert97 napisał(a):

A ogólnie 10home pójdzie na kluczu 11home? Klucz był kupowany z fakturą, instalowałem od razu 11

Tak, możesz sobie teraz zamienić z 11-nastki na 10-siątke normalnie przyjmie klucz.

Skoro wcześniej już był aktywowany windows 11 to masz klucz zapisany i możesz sobie 10 też zainstalowac na tym samym kluczu. (oczywiście tylko jeden system):)

P.S. Jak zaraz po instalacji się nie aktywuje to odczekaj  nawet jedeń dzień on przyjmie klucz.

Robert97 and swiniarobert69 like this
Posted

Poczytałem, zaktywowałem, działa :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

//

Co do systemu. Poinstalowałem, ustawiłem pod siebie, działa świetnie. Różnica pomiędzy w10, a w11 jest kolosalna. Testowałem szybkie dwa mecze w PUBGU, wydajność jest super, AntiCheat nie jest obrażony na modowany system :D Jedyny problem jaki mam to ogromne ikony na pasku, ale zaraz poszukam jak to pozmieniać.

Powrót na 10 przy okazji zmiany 5600x na 7800x3d to był dobry wybór. 

Świetna jak zawsze robota SROM-otniku :)

LAGUNA and srom-otnik like this
Posted
10 godzin temu, Robert97 napisał(a):

Poczytałem, zaktywowałem, działa :)

//

Co do systemu. Poinstalowałem, ustawiłem pod siebie, działa świetnie. Różnica pomiędzy w10, a w11 jest kolosalna. Testowałem szybkie dwa mecze w PUBGU, wydajność jest super, AntiCheat nie jest obrażony na modowany system :D Jedyny problem jaki mam to ogromne ikony na pasku, ale zaraz poszukam jak to pozmieniać.

Powrót na 10 przy okazji zmiany 5600x na 7800x3d to był dobry wybór. 

Świetna jak zawsze robota SROM-otniku :)

Serio, nie wiecie gdzie zmienić rozmiar ikon? Słaboooooo

6HcUC7v.jpeg

Posted
37 minut temu, Robert97 napisał(a):

Zmieniłem sobie na mini ikony 😆 gdzieś tam z prawo kliku na pasku przenosi do ustawień windowsa

Tutaj chyba sobie zmieniłes wielkość ikon:)

prawy klik na pulpicie opcja widok  i tam jest duże,średnie,małe.

Posted
1 godzinę temu, LAGUNA napisał(a):

Nie. Jest osobne ustawienie od wielkości ikon na pasku w windowsie.

1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

Serio, nie wiecie gdzie zmienić rozmiar ikon? Słaboooooo

Dzięki. Nie miałem czasu wczoraj szukać. Ps

Nawet nie wiedziałem, że start is back zarządza paskiem, a nie samym startem ;) nigdy w nim nie grzebałem, zawsze był u mnie na domyślnych w Twoich modach

Posted

Witam wszystkich użytkowników, tych którzy prowadzą WINCLUB  tych którzy dzielą się swoją pracą nad usprawnianiem  systemów wizualnie i technicznie, a przede wszystkim PANA SROMOTNIKA.

Korzystam z Twoich systemów od 2014 r. jak dla mnie są najlepsze wizualnie i technicznie , nadal korzystam z win 7 jako głównego systemu,  niestety brak wsparcia, szukam innego nowszego oczywiście z twojej strony nie umniejszając innym moderatorom. 

Zainstalowałem na moim zabytkowym sprzęcie z 2010r  WIN 11 JG 23H2 AIO i o dziwo działa , zainstalowałem też TEN system LTSC , ten wizualnie jest ładniejszy (od 11) podobny do Win 7, technicznie bardzo szybki na ssd kilka sekund i działa na HDD to dłużej , 

mam takie spostrzeżenie co do aktualizacji w których gdy np. chcę pobrać tylko sterowniki  to zaczynają pobierać się inne niechciane aktualizacje . W WIN 11 JG 23H2 AIO natomiast jest tak że pobiera się tylko i wyłącznie wybrana, czy można by przerobić 

żeby podobnie działały w WIN 10 jak działa w  11?  

swiniarobert69 likes this
Posted
11 godzin temu, LAGUNA napisał(a):

Tutaj też można zmienić :D

Zmieniłem sobie już w ssback, dziękuję Sromotniku :)

swiniarobert69 and LAGUNA like this
Posted

Moi Drodzy,  jesli ponownie będzie problem z rozmytymi czcionkami w FF - oznajmiam uroczyście, że nie będę robił kolejnego podejscia to Extreme, gdyż nadal nie wiem i nikt z nas, dlaczego ów problem występuje. 

Wycinam Extreme LTSC w identyczny sposób jak ten na bazie LTSB  - tam problem nie istnieje,  a tu tak. Widać LTSC jest bardziej wrażliwy na cięcie. 

Nowe iso nawet jesli będzie miało bug z fontami na FF, to i tak go udostepnię, bo nie każdy kożysta z FF.