wbak1102 Posted September 16, 2024 Report Posted September 16, 2024 12 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Teraz muszę wyciąć Extreme, które nie psuje czcionki w FF. Win LTSB jest OK w FF Brave i Waterfox. LTSC Full było dobrze,w poprzedniej wersji,teraz to nie wiem. U kolegi jest to samo. srom-otnik likes this Quote
balusiek Posted September 16, 2024 Report Posted September 16, 2024 Nie wiem czy tylko ja tak mam, wersja full. Usunąłem defendera (opcja 2, tylko defender)i włączyłem centrum akcji skryptem z pulpitu, ale cały czas wyskakuje mi komunikat, że centrum akcji jest wyłączone. Jak ten komunikat usunąć? Albo dlaczego to centrum nie działa? Quote
stens Posted September 16, 2024 Report Posted September 16, 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] starcraft2fan likes this Quote
balusiek Posted September 16, 2024 Report Posted September 16, 2024 No akurat tę opcję mam wyłączoną.... Quote
profilm34 Posted September 16, 2024 Report Posted September 16, 2024 Kiedy EXTREME - FINAŁ ? swiniarobert69 and m.mariusz137 like this Quote
PawelChu Posted September 17, 2024 Report Posted September 17, 2024 Proponuję by optymalizator usług/czyszczenie wyłączało również (w efektach wizualnych): - pokaż cienie pod oknami - pokaż cienie pod wskaźnikiem myszy - użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu Quote
stens Posted September 17, 2024 Report Posted September 17, 2024 Godzinę temu, PawelChu napisał(a): Proponuję by optymalizator usług/czyszczenie wyłączało również (w efektach wizualnych): A może jeszcze sparzył kawkę. balusiek likes this Quote
srom-otnik Posted September 17, 2024 Author Report Posted September 17, 2024 16 minut temu, stens napisał(a): A może jeszcze sparzył kawkę. I robił loda swiniarobert69, starcraft2fan, Robert M and 1 other like this Quote
brygada69 Posted September 17, 2024 Report Posted September 17, 2024 3 godziny temu, PawelChu napisał(a): Proponuję by optymalizator usług/czyszczenie wyłączało również (w efektach wizualnych): Takie pierdoły to każdy sam sobie ogarnie według potrzeb swiniarobert69 likes this Quote
Robert97 Posted September 18, 2024 Report Posted September 18, 2024 Czy kluczem z Windows 11 aktywuję tą10? Raczej bez szans, prawda? Klucz mam pod 11 home. Quote
Franc Posted September 18, 2024 Report Posted September 18, 2024 35 minut temu, Robert97 napisał(a): Czy kluczem z Windows 11 aktywuję tą10? Raczej bez szans, prawda? Klucz mam pod 11 home. Domysły masz słuszne - kluczem z wersji Home nie aktywujesz tej wersji swiniarobert69 and Robert97 like this Quote
Robert97 Posted September 18, 2024 Report Posted September 18, 2024 A ogólnie 10home pójdzie na kluczu 11home? Klucz był kupowany z fakturą, instalowałem od razu 11, nie był to update z 10 (w tym przypadku podobno można się cofnąć z wersją). A coś z aktywatorów pod ten systemik?(Jest ich pełno, pytanie który będzie odpowiedni ;p) // Be próbował wersji kms Quote
brygada69 Posted September 18, 2024 Report Posted September 18, 2024 Tu masz aktywator [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Robert97, swiniarobert69, JanKo66 and 1 other like this Quote
wbak1102 Posted September 18, 2024 Report Posted September 18, 2024 W dniu 14.09.2024 o 09:10, wbak1102 napisał(a): Uruchom > cmd < jako Administrator i wpisz te komendy: slmgr /skms kms8.msguides.com slmgr /ato i czekaj aż się pojawią okienka o aktywacji. Możesz tym aktywować. Robert97, swiniarobert69 and JanKo66 like this Quote
LAGUNA Posted September 18, 2024 Report Posted September 18, 2024 9 godzin temu, Robert97 napisał(a): A ogólnie 10home pójdzie na kluczu 11home? Klucz był kupowany z fakturą, instalowałem od razu 11 Tak, możesz sobie teraz zamienić z 11-nastki na 10-siątke normalnie przyjmie klucz. Skoro wcześniej już był aktywowany windows 11 to masz klucz zapisany i możesz sobie 10 też zainstalowac na tym samym kluczu. (oczywiście tylko jeden system) P.S. Jak zaraz po instalacji się nie aktywuje to odczekaj nawet jedeń dzień on przyjmie klucz. Robert97 and swiniarobert69 like this Quote
starcraft2fan Posted September 18, 2024 Report Posted September 18, 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Najlepszy aktywator prawie legalnych systemów Robert97, LAGUNA, teka83 and 2 others like this Quote
Robert97 Posted September 18, 2024 Report Posted September 18, 2024 Poczytałem, zaktywowałem, działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] // Co do systemu. Poinstalowałem, ustawiłem pod siebie, działa świetnie. Różnica pomiędzy w10, a w11 jest kolosalna. Testowałem szybkie dwa mecze w PUBGU, wydajność jest super, AntiCheat nie jest obrażony na modowany system Jedyny problem jaki mam to ogromne ikony na pasku, ale zaraz poszukam jak to pozmieniać. Powrót na 10 przy okazji zmiany 5600x na 7800x3d to był dobry wybór. Świetna jak zawsze robota SROM-otniku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA and srom-otnik like this Quote
FergusonISO Posted September 18, 2024 Report Posted September 18, 2024 @Robert97 Jak chcesz się pozbyć tych niecodziennych ikon to odinstaluj StartIsBack z panelu sterowania swiniarobert69 and Robert97 like this Quote
Robert97 Posted September 19, 2024 Report Posted September 19, 2024 Zmieniłem sobie na mini ikony gdzieś tam z prawo kliku na pasku przenosi do ustawień windowsa, mogę podać dokładnie wieczorem jeśli ktoś potrzebuje. Co prawda wtedy ikony są z kolei mniejsze niż powinny, no ale trudno swiniarobert69 and LAGUNA like this Quote
srom-otnik Posted September 19, 2024 Author Report Posted September 19, 2024 10 godzin temu, Robert97 napisał(a): Poczytałem, zaktywowałem, działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] // Co do systemu. Poinstalowałem, ustawiłem pod siebie, działa świetnie. Różnica pomiędzy w10, a w11 jest kolosalna. Testowałem szybkie dwa mecze w PUBGU, wydajność jest super, AntiCheat nie jest obrażony na modowany system Jedyny problem jaki mam to ogromne ikony na pasku, ale zaraz poszukam jak to pozmieniać. Powrót na 10 przy okazji zmiany 5600x na 7800x3d to był dobry wybór. Świetna jak zawsze robota SROM-otniku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Serio, nie wiecie gdzie zmienić rozmiar ikon? Słaboooooo Robert97, wbak1102, starcraft2fan and 2 others like this Quote
LAGUNA Posted September 19, 2024 Report Posted September 19, 2024 37 minut temu, Robert97 napisał(a): Zmieniłem sobie na mini ikony gdzieś tam z prawo kliku na pasku przenosi do ustawień windowsa Tutaj chyba sobie zmieniłes wielkość ikon prawy klik na pulpicie opcja widok i tam jest duże,średnie,małe. Quote
Robert97 Posted September 19, 2024 Report Posted September 19, 2024 1 godzinę temu, LAGUNA napisał(a): Tutaj chyba sobie zmieniłes wielkość ikon prawy klik na pulpicie opcja widok i tam jest duże,średnie,małe. Nie. Jest osobne ustawienie od wielkości ikon na pasku w windowsie. 1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a): Serio, nie wiecie gdzie zmienić rozmiar ikon? Słaboooooo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki. Nie miałem czasu wczoraj szukać. Ps Nawet nie wiedziałem, że start is back zarządza paskiem, a nie samym startem nigdy w nim nie grzebałem, zawsze był u mnie na domyślnych w Twoich modach swiniarobert69, LAGUNA and srom-otnik like this Quote
Icogoo Posted September 19, 2024 Report Posted September 19, 2024 Widzę że ltsc wyszedł a marudery dalej są :D, ciekawy jaki hejt poleciał. U mnie na ltsb komenatrzu tam nawet nie mam czasu sprawdzać, extreme superancko chodzi nie mam zastrzeżeń boniek, swiniarobert69 and srom-otnik like this Quote
abc2112 Posted September 19, 2024 Report Posted September 19, 2024 Witam wszystkich użytkowników, tych którzy prowadzą WINCLUB tych którzy dzielą się swoją pracą nad usprawnianiem systemów wizualnie i technicznie, a przede wszystkim PANA SROMOTNIKA. Korzystam z Twoich systemów od 2014 r. jak dla mnie są najlepsze wizualnie i technicznie , nadal korzystam z win 7 jako głównego systemu, niestety brak wsparcia, szukam innego nowszego oczywiście z twojej strony nie umniejszając innym moderatorom. Zainstalowałem na moim zabytkowym sprzęcie z 2010r WIN 11 JG 23H2 AIO i o dziwo działa , zainstalowałem też TEN system LTSC , ten wizualnie jest ładniejszy (od 11) podobny do Win 7, technicznie bardzo szybki na ssd kilka sekund i działa na HDD to dłużej , mam takie spostrzeżenie co do aktualizacji w których gdy np. chcę pobrać tylko sterowniki to zaczynają pobierać się inne niechciane aktualizacje . W WIN 11 JG 23H2 AIO natomiast jest tak że pobiera się tylko i wyłącznie wybrana, czy można by przerobić żeby podobnie działały w WIN 10 jak działa w 11? swiniarobert69 likes this Quote
Robert97 Posted September 19, 2024 Report Posted September 19, 2024 11 godzin temu, LAGUNA napisał(a): Tutaj chyba sobie zmieniłes wielkość ikon prawy klik na pulpicie opcja widok i tam jest duże,średnie,małe. Tutaj też można zmienić Zmieniłem sobie już w ssback, dziękuję Sromotniku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 and LAGUNA like this Quote
LAGUNA Posted September 20, 2024 Report Posted September 20, 2024 Jak by ktoś chciał sobie podmienić to jest wersja nowa. StartAllBack 3.8.8 Robert97 and swiniarobert69 like this Quote
starcraft2fan Posted September 20, 2024 Report Posted September 20, 2024 4 godziny temu, LAGUNA napisał(a): Jak by ktoś chciał sobie podmienić to jest wersja nowa. StartAllBack 3.8.8 Zaktualizowane, jakby ktoś szukał, polecam brać z tej strony, zawsze aktualną wersję mają (tego i innych programów, na przykład IDM) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69, JanKo66 and LAGUNA like this Quote
LAGUNA Posted September 20, 2024 Report Posted September 20, 2024 albo wejść sobie w Właściwości -opcja o programie i wybrać Sprawdź dostępność aktualizacji. Bezpośrednio z programu. swiniarobert69 likes this Quote
srom-otnik Posted September 20, 2024 Author Report Posted September 20, 2024 Moi Drodzy, jesli ponownie będzie problem z rozmytymi czcionkami w FF - oznajmiam uroczyście, że nie będę robił kolejnego podejscia to Extreme, gdyż nadal nie wiem i nikt z nas, dlaczego ów problem występuje. Wycinam Extreme LTSC w identyczny sposób jak ten na bazie LTSB - tam problem nie istnieje, a tu tak. Widać LTSC jest bardziej wrażliwy na cięcie. Nowe iso nawet jesli będzie miało bug z fontami na FF, to i tak go udostepnię, bo nie każdy kożysta z FF. lookan, starcraft2fan, swiniarobert69 and 4 others like this Quote
Recommended Posts