Francuzik Posted September 10, 2024 Report Posted September 10, 2024 Można prosic wersje extreme na inny serwer? Quote
teka83 Posted September 10, 2024 Report Posted September 10, 2024 W dniu 8.09.2024 o 10:42, wbak1102 napisał(a): marzy mi sie ten Windows (Extreme) w wersji na ARM x64, jest szansa kiedyś ? bo nie znalazlem nic z modowanych na ARM poza jednym niestety....od Mistrza bylby ogień... Quote
wib Posted September 10, 2024 Report Posted September 10, 2024 4 godziny temu, zdzisiek24 napisał(a): ▲ Chwytaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziękuję za pomoc. joterwu likes this Quote
zdzisiek24 Posted September 10, 2024 Report Posted September 10, 2024 2 godziny temu, Francuzik napisał(a): Można prosic wersje extreme na inny serwer? Chcesz i masz: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] joterwu, JanKo66 and moszter like this Quote
wib Posted September 11, 2024 Report Posted September 11, 2024 Mam problem z instalacją Office 2007. Usługi są wszystkie włączone. Czy można temu zaradzić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
srom-otnik Posted September 11, 2024 Author Report Posted September 11, 2024 20 minut temu, wib napisał(a): Mam problem z instalacją Office 2007. Usługi są wszystkie włączone. Czy można temu zaradzić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Odkliknij w autoruns w zakladce Logon TiWorker Teraz, srom-otnik napisał(a): Dziwne, może sprobuj tak - dkliknij w autoruns w zakladce Logon TiWorker Quote
wib Posted September 11, 2024 Report Posted September 11, 2024 26 minut temu, srom-otnik napisał(a): Odkliknij w autoruns w zakladce Logon TiWorker Po odznaczeniu Tiworker i uruchomieniu ponownym niestety instalacja offica 2007 informuje o błędzie. Quote
wib Posted September 11, 2024 Report Posted September 11, 2024 W dniu 24.05.2018 o 21:24, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] napisał(a): Może komuś przydadzą się te informacje. Pierwsza sprawa dotyczy błędu przy instalacji Office. Po kolei. Zainstalowałem wersję LITE z WYŁĄCZONYM netem. Dlaczego? - ponieważ poprzednia instalacja trwała długo i coś tam sobie system pobrał i od początku coś było nie tak jak trzeba. Np. Panel Sterowania był polsko-angielski. Potem zainstalowałem sterowniki. Od razu włączyłem domyślne usługi i (Uwaga!) wyłączyłem ręcznie usługę Windows Update. To był błąd. Prawdopodobnie ten ruch sprawił, że nie mogłem zainstalować Office 2010. Wobec tego, jak już cofnął zmiany jeszcze raz przywróciłem domyślne ustawienia Usług (z menu prawokliku na Pulpicie) i od razu puściłem instalację Office. Poszła bez problemu. Później instalacja innych programów. A na koniec Optymalizator usług + Czyszczenie. Może o WU chodzi? Quote
srom-otnik Posted September 11, 2024 Author Report Posted September 11, 2024 3 godziny temu, wib napisał(a): W dniu 24.05.2018 o 21:24, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] napisał(a): Może komuś przydadzą się te informacje. Pierwsza sprawa dotyczy błędu przy instalacji Office. Po kolei. Zainstalowałem wersję LITE z WYŁĄCZONYM netem. Dlaczego? - ponieważ poprzednia instalacja trwała długo i coś tam sobie system pobrał i od początku coś było nie tak jak trzeba. Np. Panel Sterowania był polsko-angielski. Potem zainstalowałem sterowniki. Od razu włączyłem domyślne usługi i (Uwaga!) wyłączyłem ręcznie usługę Windows Update. To był błąd. Prawdopodobnie ten ruch sprawił, że nie mogłem zainstalować Office 2010. Wobec tego, jak już cofnął zmiany jeszcze raz przywróciłem domyślne ustawienia Usług (z menu prawokliku na Pulpicie) i od razu puściłem instalację Office. Poszła bez problemu. Później instalacja innych programów. A na koniec Optymalizator usług + Czyszczenie. Może o WU chodzi? Prawdopodobnie swiniarobert69 likes this Quote
wib Posted September 11, 2024 Report Posted September 11, 2024 Udało mi się zainstalować Office 2007 - ale najpierw zrobiłem to na pełnej wersji zaraz po instalacji. W Extreme również zaraz po instalacji udało się zainstalować office. Czy może jakiś sterownik uniemożliwia normalną instalację? - nie wiem. Pozdrawiam Quote
Kosiara Posted September 11, 2024 Report Posted September 11, 2024 12 minut temu, wib napisał(a): Udało mi się zainstalować Office 2007 - ale najpierw zrobiłem to na pełnej wersji zaraz po instalacji. W Extreme również zaraz po instalacji udało się zainstalować office. Czy może jakiś sterownik uniemożliwia normalną instalację? - nie wiem. Pozdrawiam Skoro ruszyło, to co się przejmujesz? Ważne, że chodzi. wib likes this Quote
FergusonISO Posted September 11, 2024 Report Posted September 11, 2024 Mam parę pytanek o wersji Extreme: W jaki sposób całkowicie przywrócić domyślny wygląd Windowsa 10 bez tych według mnie zbędnych bajerów typu Menu Start z 7 i czarne ikony? Czy system usuwając wszystkie te rzeczy powoduje, że powstają w nim luki, jeśli chodzi o bezpieczeństwo? Miałem kiedyś do czynienia z podobnym systemem - AtlasOS'em, i użytkownicy potrafili się skarżyć na ich Discordzie, że pomimo włączonego przez regedit Defendera jakimś cudem przedostawały się jakieś adware'y, a w skrajnych przypadkach konie trojańskie Pytania może i brzmią zabawnie, ale wolę się upewnić jak z grubsza wygląda ten system, tym bardziej że planuję go postawić na swojej głównej jednostce i posłużyłby mi do przeglądania internetu, oraz ewentualnie jakiś prostych gierek. Quote
kwasior500 Posted September 12, 2024 Report Posted September 12, 2024 Odinstalowujesz startisback, przywracasz explorer 10 i masz normalną 10-tkę, tyle że bez defendera (extreme) swiniarobert69 likes this Quote
FergusonISO Posted September 12, 2024 Report Posted September 12, 2024 @kwasior500 Dzięki wielkie Jak ktoś odchudza sobie sterowniki przez NVCleanstall to polecam te ustawienia NVIDIA Container to dodatkowe procesy w menedżerze zadań, usunięcie go wyłączy możliwość wejścia do panelu sterowania NVIDII, jak ktoś bardzo chce pozmieniać sobie ustawienia karty to może to zrobić za pomocą [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], skalowanie ekranu - aplikacja [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A, i oczywiście przy wybieraniu komponentów do instalowania trzeba nadusić Minimal, bo raczej nie będzie Wam potrzebny syf typu GeForce Experience starcraft2fan, JanKo66 and srom-otnik like this Quote
FergusonISO Posted September 12, 2024 Report Posted September 12, 2024 U mnie 37 procesów po instalacji wszystkich sterowników oraz potrzebnych mi programów, ale niestety mam pare flawów Uruchomiłem tryb serwisowy żeby zainstalować wszystkie dostępne aktualizacje z WU, a tam wyświetla się strona z aktywacją, i nie mam pojęcia o co chodzi Niby jest ten tryb dla gier w systemie, ale co on właściwie robi? Tylko ustawia wygląd Windowsa pod wydajność? Quote
srom-otnik Posted September 12, 2024 Author Report Posted September 12, 2024 1 godzinę temu, zenekk1 napisał(a): Extreme jest też V2? Jeszcze nie, a czy Full v2 ma jakieś "dolegliwosci"? Quote
zenekk1 Posted September 12, 2024 Report Posted September 12, 2024 6 minutes ago, srom-otnik said: Jeszcze nie, a czy Full v2 ma jakieś "dolegliwosci"? A nie wiem ja czekam na Extreme, żeby zainstalować final teka83 likes this Quote
balusiek Posted September 13, 2024 Report Posted September 13, 2024 Jeśli chodzi o full. To zauważyłem u siebie taki problem. Usuwam defendera i robię czyszczenie z pod PPM. Optymalizacja nie ruszana i próbuję zaktualizować system i mam coś takiego: Włączenie nie pomaga. Optymalizację ustawiam na pełny serwis i zaczyna mi pobierać poprawkę, , A po chwili wyskakuje błąd... Ponowienie próby nie pomaga. srom-otnik likes this Quote
Kosiara Posted September 13, 2024 Report Posted September 13, 2024 12 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Jeszcze nie, a czy Full v2 ma jakieś "dolegliwosci"? Na full jakby dało się zmienić, żeby czyszczenie z prawokliku, oraz optymalizator usług nie zmieniały ustawienia w startallback odnośnie wyszukiwania programów w start, to byłoby świetnie. Chodzi o to ustawienie:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oprócz tego zauważyłem, że DISM++ wali błędem gdy daje skanowanie elementów winsxs, niezależnie czy optymalizator usług jest na domyślnych, czy nie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Również potwierdzam problemy z windows update, jak teraz chciałem go zaktualizować. Optymalizator usług na domyślnych z wyjątkiem czy windows update ma pobierać sterowniki. EDIT: Spróbowałem nawet zaznaczyć, żeby windows update pobierał sterowniki, bez zmian nadal błąd z windows update. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] starcraft2fan likes this Quote
PawelChu Posted September 13, 2024 Report Posted September 13, 2024 Jak już jesteśmy przy tym czego optymalizator usług/czyszczenie mogłoby nie ruszać to z mojej strony takie sugestie: - ustawienia StartIsBack - efekty wizualne (w zaawansowane ustawienia systemu/wydajność) - przywraca podgląd okien na pasku zadań (ja np. zawsze wyłączam ustawiając wysoką wartość ExtendedUIHoverTime) - przywraca włączoną funkcję podgląd pulpitu po najechaniu na pokaż pulpit na pasku zadań - nie wiem jak ten mod bo na razie testuję LTSB, ale poprzedni LTSC z 2021 zmieniał jeszcze w opcjach wydajności, planowane użycie procesora. Zawsze zmieniało mi się po czyszczeniu z "programy" na "usługi działające w tle". To są w sumie drobnostki, które zawsze robię po czyszczeniu i zajmują dosłownie chwilę, by mieć skonfigurowane pod siebie. Gdyby te ustawienia były pomijanie przez optymalizator usług i czyszczenie to by było już całkiem eldorado, nikt by nic nie musiał poprawiać pod swoje upodobania po czyszczeniu PS. Proszę mnie błędnie nie zrozumieć, że mam jakieś wymagania i fanaberie, to tylko luźne sugestie, a mody są świetne, ilość procesów i użycie Ramu sztos. Lejos, srom-otnik, Kosiara and 2 others like this Quote
srom-otnik Posted September 13, 2024 Author Report Posted September 13, 2024 11 godzin temu, Kosiara napisał(a): Na full jakby dało się zmienić, żeby czyszczenie z prawokliku, oraz optymalizator usług nie zmieniały ustawienia w startallback odnośnie wyszukiwania programów w start, to byłoby świetnie. Chodzi o to ustawienie:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oprócz tego zauważyłem, że DISM++ wali błędem gdy daje skanowanie elementów winsxs, niezależnie czy optymalizator usług jest na domyślnych, czy nie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Również potwierdzam problemy z windows update, jak teraz chciałem go zaktualizować. Optymalizator usług na domyślnych z wyjątkiem czy windows update ma pobierać sterowniki. EDIT: Spróbowałem nawet zaznaczyć, żeby windows update pobierał sterowniki, bez zmian nadal błąd z windows update. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ok, OU/Czyszczenie nie będzie ingerować w: Szukaj w programach i ustawieniach Błąd WU już naprawiłem, nie będzie w kolejnym wydaniu DISM++ od zawsze miał czasem błąd z WinSxS, czasem ma, czasem nie. Zlewam to, bo mój skrypt Czyszczenie nie ma z tym problemu. Dism++ i moje Czyszczenie wzajemnie się uzupełniają i dlatego oba te narzędzia są pod ppm, a nie jedno. 10 godzin temu, PawelChu napisał(a): Jak już jesteśmy przy tym czego optymalizator usług/czyszczenie mogłoby nie ruszać to z mojej strony takie sugestie: - ustawienia StartIsBack - efekty wizualne (w zaawansowane ustawienia systemu/wydajność) - przywraca podgląd okien na pasku zadań (ja np. zawsze wyłączam ustawiając wysoką wartość ExtendedUIHoverTime) - przywraca włączoną funkcję podgląd pulpitu po najechaniu na pokaż pulpit na pasku zadań - nie wiem jak ten mod bo na razie testuję LTSB, ale poprzedni LTSC z 2021 zmieniał jeszcze w opcjach wydajności, planowane użycie procesora. Zawsze zmieniało mi się po czyszczeniu z "programy" na "usługi działające w tle". To są w sumie drobnostki, które zawsze robię po czyszczeniu i zajmują dosłownie chwilę, by mieć skonfigurowane pod siebie. Gdyby te ustawienia były pomijanie przez optymalizator usług i czyszczenie to by było już całkiem eldorado, nikt by nic nie musiał poprawiać pod swoje upodobania po czyszczeniu PS. Proszę mnie błędnie nie zrozumieć, że mam jakieś wymagania i fanaberie, to tylko luźne sugestie, a mody są świetne, ilość procesów i użycie Ramu sztos. - ustawień StartIsBack'a już obecna wersja 2.0 LTSC FULL nie zmienia - efekty wizualne, hmmm, ok, możemy nie ruszać, TYLKO to ma jedną wadę - po utworzeniu nowego konta, interfejs będzie mocno spowolniony i OU/Czyszczenie go już nie przyspieszą - te narzędzia mają matrycę ustawień wysokiej wydajności interfejsu, jak je skasuje, to użytkownik nowego konta będzie narzekał, że ma ślamazarny system. Zatem wolę tego nie ruszać. - j.w., choć tu mogę to ustawić jak chcesz. Nie wiem, jak reszta użytkowników. Mogą później wołać o przywrócenie moich oryginalnych ustawień, a ja nie będę robił kolejnej wersji przywracającej wcześniejszy ład - niech się reszta wypowie - nie aktualne. starcraft2fan and wislak00 like this Quote
FergusonISO Posted September 13, 2024 Report Posted September 13, 2024 Rozumiem że wersji Extreme nie da się zaaktualizować? Uruchomiłem tryb serwisowy, i po wejściu w WU wyświetla się strona o aktywacji Windowsa Quote
srom-otnik Posted September 13, 2024 Author Report Posted September 13, 2024 12 minut temu, FergusonISO napisał(a): Rozumiem że wersji Extreme nie da się zaaktualizować? Uruchomiłem tryb serwisowy, i po wejściu w WU wyświetla się strona o aktywacji Windowsa Tak ma być swiniarobert69 likes this Quote
swiniarobert69 Posted September 13, 2024 Report Posted September 13, 2024 @sromotnik, a możesz dawać swoją tapete na pulpit tą co w starych modach, one bez niej nie są takie jak kiedyś Quote
FergusonISO Posted September 13, 2024 Report Posted September 13, 2024 Taki błąd wyskakuje na wersji Extreme przy próbie instalacji qBitTorrenta Run the program as the following user - Unable to elevate Current user - This installer requires admin privilages srom-otnik likes this Quote
srom-otnik Posted September 13, 2024 Author Report Posted September 13, 2024 51 minut temu, FergusonISO napisał(a): Taki błąd wyskakuje na wersji Extreme przy próbie instalacji qBitTorrenta [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Run the program as the following user - Unable to elevate Current user - This installer requires admin privilages Dzięki za info, sprawdzę. Nowe extreme wytnę na nowo, tak aby nie było zadnych wspomnianych przez Was błędów. Pewnie rozmiar iso spuchnie. Poraz kolejny wychodzi, że takie ultra kastraty mają ograniczone zastosowanie i trochę są pzbawione sensu. Quote
srom-otnik Posted September 13, 2024 Author Report Posted September 13, 2024 Stanislaw B. - dziekuje Ci za wsparcie! Quote
srom-otnik Posted September 13, 2024 Author Report Posted September 13, 2024 W dniu 12.09.2024 o 19:09, FergusonISO napisał(a): Niby jest ten tryb dla gier w systemie, ale co on właściwie robi? Tylko ustawia wygląd Windowsa pod wydajność? Właśnie, daje to to coś, czy zupełnie nic? Jak nic, to wykasuję... Pytam, bo jak wiecie - w nic nie gram wislak00 likes this Quote
Recommended Posts