Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Za dużo procesów! Optymalizację robiłeś? 

robiłeś robiłeś 🙃

prawdopodobnie snappy driver installer wpieprzył mi oprocz sterownikow jakies panele od realteka, panel dla Intela UHD, etc etc ;) stąd po starcie system lekko spęczniał,

instalacja czysto testowa, klikam po wszystkim i sprawdzam czy bangla 

teka83 likes this
Posted
4 minuty temu, wbak1102 napisał(a):

No to system nie dla mnie , dla mnie bezużyteczny.

buahaha, to nara, wracaj do MozillaOS

Godzinę temu, FergusonISO napisał(a):

Witam,

Czy na wersji Extreme zamiast Defendera można zastosować innego antywirusa typu Microsoft Security Essentials czy to jednak mija się z celem tego systemu?

no raczej mija się z celem jak samo używanie antywira...

Posted

weź ty sromotnik pousuwaj:
- Notatnik - zastąp notepad2
- paint - zastąp paint.net
- Windows Media Player - zastąp MPC-HC
- WinRE - zamiast tego wstaw DaRT do boot.wim (WinRE to g***o)
- za edge wstaw preinstalowanego chrome w wersji portable;
- startallback zastąp openshellem

To tylko moje sugestie.

teka83 likes this
Posted
2 godziny temu, Francuzik napisał(a):

weź ty sromotnik pousuwaj:
- Notatnik - zastąp notepad2
- paint - zastąp paint.net
- Windows Media Player - zastąp MPC-HC
- WinRE - zamiast tego wstaw DaRT do boot.wim (WinRE to g***o)
- za edge wstaw preinstalowanego chrome w wersji portable;
- startallback zastąp openshellem

To tylko moje sugestie.

tylko nie chrome...brave jak juz, zamiast WMP --> VLC

Posted
21 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Nie używam FF, nie wyłapałem 

Jest jakiś sposób by to naprawić? Od kilkunastu lat używam tylko Firefoxa i przywykłem do niego, szkoda mi go, no ale cóż Twój system ważniejszy. Jeszcze nie instalowałem, tego moda, obecnie używam twojego ostatniego extreme LTSB i sprawuje się wyśmienicie. Będą jeszcze jakieś poprawki do LTSC Extreme?(np ten nieszczęsny firefox 🙂 ), czy to już ostateczna wersja?

Jakbyś coś jeszcze przy nim grzebał to można by zmienić w konfiguratorze usług/czyszczeniu by nie zmieniały się ustawienia efektów wizualnych, ale to drobiazg. Od wielu lat używam tylko twoich modów i bardzo je sobie cenię. Pozdr

teka83 likes this
Posted
Godzinę temu, PawelChu napisał(a):

Jest jakiś sposób by to naprawić? Od kilkunastu lat używam tylko Firefoxa i przywykłem do niego, szkoda mi go, no ale cóż Twój system ważniejszy. Jeszcze nie instalowałem, tego moda, obecnie używam twojego ostatniego extreme LTSB i sprawuje się wyśmienicie. Będą jeszcze jakieś poprawki do LTSC Extreme?(np ten nieszczęsny firefox 🙂 ), czy to już ostateczna wersja?

Jakbyś coś jeszcze przy nim grzebał to można by zmienić w konfiguratorze usług/czyszczeniu by nie zmieniały się ustawienia efektów wizualnych, ale to drobiazg. Od wielu lat używam tylko twoich modów i bardzo je sobie cenię. Pozdr

Będzie  jeszcze wersja full po wprowadzeniu poprawek i nowa extreme, tylko będę musiał ją wycinać na nowo i iso będzie niestety większe,  bo muszę pozostawić chociażby ponad 100 mb czcionek...

Rekordowo małe systemy zawsze gdzieś zemszczą się za te usunięte komponenty

Posted
2 godziny temu, Francuzik napisał(a):

VLC jest ch....owe do napisów zwłaszcza, najgorzej sobie radzi z odtwarzaniem anime pobranych z torrenta

napisów ? zadnych problemow od lat nie zauwazylem. Ma wbudowane kodeki (w zasadzie wszystkie), poza tym bardzo wysoce konfigurowalny, malo zasobożerny...

Posted
W dniu 6.09.2024 o 14:24, C9S napisał(a):

jak już ci szkoda miejsca na dysku możesz pociąć drivery [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Kiedyś to robiłem, ale obecnie i tak w sterownikach zaznaczam tylko sterowniki ekranu i panel sterowania. Wychodzi na to samo

1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

Zaraz Full v2.0

Zostaw h21, h22 to syf i ścierwo w grach a w szczególności esportowych

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

swiniarobert69 likes this
Posted

Zainstalowane, zoptymalizowane usługi, 37 procesow. Nurtuje mnie optymalizacja pod ssd, używalem wielu Twoich wersji w których zawsze po instalacji jest pytanie "Czy system jest zainstalowany na dysku ssd?" Posiadam ssd więc zawsze daje "Tak",  wprowadza zmiany i następuje restart. Po włączeniu jednak ustawienia wydają następująco, systemowy dysk C posiada WŁĄCZONE indeksowanie plików natomiast dyski na dane (w moim przypadku są 2) mają WYŁĄCZONE indeksowanie. Czy na dyskach SSD nie powinno być na odwrót? Sprawdze dla pewności pozostałe rzeczy związane z hibernacją itp , może mi się nie ładuje ten skrypt wprowadzający zmiany.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
5 godzin temu, gumiak9 napisał(a):

Z tymi rozmytymi czcionkami to spróbujcie tej metody

- w about:config zmiencie wartość gfx.direct2d.disabled na true

- w Opcje-Zaawansowane-Ogólne wyłączcie Korzystaj z akceleracji sprzętowej, jeśli jest dostępna

- zrestartujcie Firefox

Ten sposób już dawno nie działa na nowym Fierfox.

Posted
4 minuty temu, doktor29 napisał(a):

metode jak aktywowac ten system

Będąc podłączonym do Internetu, uruchom Windows PowerShell jako administrator i wklep następującą komendę:

irm [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] | iex
 Wciśnij Enter i po pojawieniu się nowego okna wpisz cyfrę 1.

teka83, joterwu, LAGUNA and 1 other like this
Posted
4 minuty temu, stens napisał(a):

Będąc podłączonym do Internetu, uruchom Windows PowerShell jako administrator i wklep następującą komendę:

irm [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] | iex
 Wciśnij Enter i po pojawieniu się nowego okna wpisz cyfrę 1.

Dziękuję 🙂

swiniarobert69 likes this