Jump to content

Recommended Posts

Posted
49 minut temu, Kosiara napisał(a):

Zainstalowałem na wirtualce i mam kilka spraw.

-Po zastosowaniu wszystkich odpowiedzi na NIE w optymalizatorze usług mam błąd gdy chcę się dostać do zakładki system z prawokliku na start. Powracając do  fabrycznych ustawień w optymalizatorze, działa ok.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

-Po uruchomieniu optymalizatora usług i odpowiedzeniu NiE na kilka kwestii, zostają zresetowane pewne ustawienia z programu startisback. Np wielkość ikon na pasku zadań, przezroczystość paska, przezroczystość menu start itd.

-Po wykonaniu czyszczenia z prawokliku również te same ustawienia programu startallback zostają zmienione.

Poza tym  system udało się aktywować aktywatorem massgrave, doinstalowałem również paczkę visual c++ aio i chodzi.

Czyli nie chcecie aby optymalizator narzucał ustawienia StartIsBacka?

starcraft2fan and Kosiara like this
Posted
2 godziny temu, zdzisiek24 napisał(a):

Czyli dla mniej sprawnych ... mody to za wielki luksus?

Wstydź się chłopie. Nawet jak tak myślisz, cnotą byloby to zachować dla siebie.    

To wy znowu jęczycie że czegoś brakuje w systemie, jak sromotnik zrobił wersje win 11 w której nie było nic wycięte to było jęczenie że nic nie jest wycięte i system ch..owy. 

Z reszta to chyba nawet nie jest usunięte tylko jeden użytkownik proponował to wyp...dolic w wersji extreme.

teka83 and potrzebuje like this
Posted

Boże już się zaczyna... @srom-otniknie zostawiaj nic co uważasz, że jest nie potrzebne. Jak tak dalej będą jęczeć o zostawieniu czegoś, to każdy mod od początku 11 kończąc na LTSC będzie w extreme klockiem. Dostaliście już 11-LTSB-10 z Tym co chcieliście, żeby zostało... Jeszcze tutaj brudzicie. Dajcie mu zrobić po swojemu extreme...

starcraft2fan and teka83 like this
Posted
18 godzin temu, Kosiara napisał(a):

Zainstalowałem na wirtualce i mam kilka spraw.

-Po zastosowaniu wszystkich odpowiedzi na NIE w optymalizatorze usług mam błąd gdy chcę się dostać do zakładki system z prawokliku na start. Powracając do  fabrycznych ustawień w optymalizatorze, działa ok.

-Po uruchomieniu optymalizatora usług i odpowiedzeniu NiE na kilka kwestii, zostają zresetowane pewne ustawienia z programu startisback. Np wielkość ikon na pasku zadań, przezroczystość paska, przezroczystość menu start itd.

-Po wykonaniu czyszczenia z prawokliku również te same ustawienia programu startallback zostają zmienione.

Poza tym  system udało się aktywować aktywatorem massgrave, doinstalowałem również paczkę visual c++ aio i chodzi.

Potwierdzam błąd ze zdjęcia pana Kosiary i reszte przypadłości.

Nic więcej krytycznego nie znalazłem u siebie, Areoglas wygląda kozacko. Sterowniki do kart AMD instalują się bez błędów. Steam lata. League of Legends działa :D 

teka83 and Kosiara like this
Posted
10 minut temu, Lejos napisał(a):

Potwierdzam błąd ze zdjęcia pana Kosiary i reszte przypadłości.

Nic więcej krytycznego nie znalazłem u siebie, Areoglas wygląda kozacko. Sterowniki do kart AMD instalują się bez błędów. Steam lata. League of Legends działa :D 

potwierdzam ten błąd też u siebie, więcej nic nie znalazłem, jestem bardzo zadowolony gdyż bardzo dobrze chodzi mi na starym laptopie, dla zainteresowanych napisze że można doinstalować sklep i wszystko działa bez problemu.

srom-otnik, teka83 and Kosiara like this
Posted

Potwierdzam, problem z przekroczeniem pamięci systemsettings, nadpisujące się ustawienia startallback (w innych edycjach po czyszczeniu usuwała się belka wyszukiwania i trzeba było to odklikać znowu) i w sumie tyle. szybki, stabilny system, będzie na lata B) dziękujemy!

Posted

Na dellu E7270 system chodzi jak burza, wszystko co potrzeba działa, żadnych bugów u siebie nie wyłapałem 👍 

Rzeczywiście startisback nie musi się przestawiać do domyślnych ustawień, ale dodatkowe parę kliknięć, to nie jest jakiś problem. 

Jedno pytanko mam: proces TiWorker (to coś od aktualizacji) siedzi w autostarcie. Musi on być?

Posted
5 minut temu, boniek napisał(a):

Na dellu E7270 system chodzi jak burza, wszystko co potrzeba działa, żadnych bugów u siebie nie wyłapałem 👍 

Rzeczywiście startisback nie musi się przestawiać do domyślnych ustawień, ale dodatkowe parę kliknięć, to nie jest jakiś problem. 

Jedno pytanko mam: proces TiWorker (to coś od aktualizacji) siedzi w autostarcie. Musi on być?

Ja go wyłączyłem i się nic nie dzieje

teka83 and boniek like this
Posted
3 minuty temu, pawelek1980 napisał(a):

Ja go wyłączyłem i się nic nie dzieje

9 minut temu, boniek napisał(a):

wywoływane jest polecenie taskkill /f /im tiworker.exe, nie wiem w jakim celu

teka83 likes this
Posted
1 godzinę temu, boniek napisał(a):

Musi, bo inaczej bedziesz miał 2 procesy wiecej uruchomione. To moj skrypt vbs blokujący te 2 procesy.

Taka uroda tego ltsc, że trustedinstaller i tiworker działa nonstop

boniek and starcraft2fan like this
Posted
14 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

LTSC EXTREME na świeżo po instalacji, kompresji, oczyszczeniu skryptem i DISMem, z wyłączonym plikiem wymiany, bez sterowników:

... nie najgorzej 🙂

bez kompresji - 5GB

Teraz tylko modlić się, żeby sterowniki ładnie się instalowały do nvidii i steam 😉

Posted
7 minut temu, potrzebuje napisał(a):

Teraz tylko modlić się, żeby sterowniki ładnie się instalowały do nvidii i steam 😉

jak już ci szkoda miejsca na dysku możesz pociąć drivery [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
Cytat

Potwierdzam problemy ze startisback.

ja się wam troszke dziwie, że tak kurczowo trzymacie się tego StartIsBack, 

ja używam od dawien dawna programiku opensource'owego OpenShell (jak jeszcze sie nazywał Classic Shell),

i bardzo sobie chwalę, bardzo duzo ustawien, nigdy mnie nie zawiódł, a że przyzwyczajony jestem do menu start jeszcze z czasów win98se,

to takie zazwyczaj ustawiam/wybieram,

bardzo polecam sobie przetestować:

4gu7jw.jpg

PS. można ustawić język polski

wd4ev0.jpg

P.S.2 Po instalacji należy odinstalować startisback,  poniewaz z racji konfliktu, openshell nie zadziała

Posted
W dniu 8.09.2024 o 09:12, pawelek1980 napisał(a):

witam,czy został naprawiony bład odnośnie optymalizatora usług? Po wybraniu na nie nie można było wejść w ustawienia systemu bo wyskakiwał błąd.

Na moim sprzęcie też to ma miejsce. Nikt tego wcześniej nie sygnalizował i może twórca moda o tym nie wie.

Przed chwilą zainstalowałem Extreme. Powyższy błąd tu nie występuje