darude123 Posted September 1 Report Share Posted September 1 Witam Mam takie pytanie bo mnie to nurtuje. Czy obecnie jak się złoży komp to coś zawsze musi paść tak do jednego roku od zakupu? Ostatnio kumpel rok temu złożył kompa, po roku chłodzenie wodne zaczęło buczeć, po wymianie wentylatorów jest ok, ale po montażu okazało się że zasilacz jakiś lepszy be quiet padł też. Jakaś masakra. Sam mam/ w sumie miałem bo go sprzedałem zasilacz Modecoma 350 który był zakupiony w 2007r. i używany cały czas w kompie do tamtego roku i nic się z nim nie działo. Mimo że te pały z elektrody twierdzą że to zasilacz z czarnej listy:) Kiedyś to były jakieś firmy typu modecom, forton, a teraz każda firma od byle czego zaczęła robić zasilacze, albo zamawiają byle co w Chinach i tylko swoją naklejkę dają. Poprzedni komp tego kumpla to samo, zasilacz Silentum pc po roku zaczął wyć wiatrak, wymienili na gwarze. Kilka kompów w życiu już miałem i jedyne co mi się zepsuło to w pierwszym Pentium 233 padła karta sound blaster ave 64, nic z nią nie robiłem, a się spaliła no i cd rom samsunga zaczął się dusić, potem już dalsze sprzęty były zawsze ok, ale jak teraz obserwuje co się dzieje to chyba normalne że do 1 roku po zakupie kompa i tak coś padnie. Co o tym myślicie? Piszę to z pozycji osoby z kompem sprzed 5 lat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franz Maurer Posted September 1 Report Share Posted September 1 Składałem nowy komputer w kwietniu 2023 i do tej pory jest wszystko dobrze (pfu na psa urok ) Co do zasilaczy to polecam kupować Seasonic, ja wybrałem do swojego PC zasilacz Asusa ponieważ korzystają oni z podzespołów Seasonica. darude123 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosa7 Posted September 1 Report Share Posted September 1 Loteria zależy jak trafisz jak rok od kupna to masz gwarancje od tego ale fakt zalewa rynek mnóstwo drogiego chińskiego gówna darude123 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziloth Posted September 2 Report Share Posted September 2 Hmm... to tylko przypadek, jak sądzę. Mam wodne chłodzenie Arctic Liquidfreezer 2 juz 4 lata i spoko. Zasilacz beQuiet Pure power 11 - 2 lata Jedyne co to mi pady padają od Elden Ringa.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts