Mr.T Posted July 24, 2024 Report Posted July 24, 2024 Win 10 Ltsc 2k24 v.3 Finał [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mod "Win 10 2022 LTSC zbudowany został na bazie "Windows 10 Enterprise 2021 PL" . Wyjaśniam: Tego systemu na innej podstawie nie będzie, udostępniam tylko to na czym ja pracuje, więc nie marudzić... że coś nie działa, jak odinstalować czy usunąć, system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba. Jest to odnowiona ostatnia wersja, może parę zmian mało istotnych Nieaktywowany Zero opisywania - jak nie zainstalujesz to się nie przekonasz. Zmiany względem oryginału: - Zintegrowane wszystkie poprawki - Uaktywniono pakiety DotNet. Framework - Dodano HashCheck - Dodano 7-zip, - Dodano nowe funkcje w panelu sterowania HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus i Konta zawansowane - Dodano przydatne skróty pod PPM, - Zintegrowane StartIsBack - Usunięto Easy transfer - Usunięto Język naturalny - Wygląd Windows 7 - Pełne prawa administratora Co do telemetrii jedni lubią inni nie, innym potrzebna do pracy więc usunięcie zostawiam wam każdy czym lubi i jak chce ================================================================================================================================================================= ISO waży - 2.81 Giga [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zrobiłem sobie bo mi nie wchodziło WU ale skoro innym działa to oki miło annonying_anoni, JanKo66, JjForcebreaker and 3 others like this Quote
Lejos Posted July 25, 2024 Report Posted July 25, 2024 Zainstalowałem na VirtualBoxie. Wszystko pięknie prócz tego Edge który się zainstalował sam z siebie A przy samej instalacji dałoby radę "pominąć" te wszystkie zapytania o dodatkowe klawiatury, zbieranie danych itp? Quote
MICKER Posted July 26, 2024 Report Posted July 26, 2024 W dniu 24.07.2024 o 20:19, Mr.T napisał(a): Wersja testowa Ver.3 jak widze poprzednia sie nie aktualizuje, może sie ktos zainteresuje przyciety jak poprzenik bez łaczenia svchost.exe więc nie patrzec na procesy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pomyliłeś się szefie z nazwą pliku czy wątkiem na forum? Temat 2k24 V2, i dajesz wersje V3, a pod linkami pisze 2k22V3 (WIN10LTSC2K22X64PLV3-d098c100.zip) Quote
Mr.T Posted July 26, 2024 Author Report Posted July 26, 2024 tylko w nazwie pliku nie bede upinal jeszcze raz nie ma sensu MICKER likes this Quote
Widzior Posted July 26, 2024 Report Posted July 26, 2024 W dniu 25.07.2024 o 09:17, Lejos napisał(a): A przy samej instalacji dałoby radę "pominąć" te wszystkie zapytania o dodatkowe klawiatury, zbieranie danych itp? Takie rzeczy to się w Rufusie zaznacza na drugiej zakładce. Quote
kwasior500 Posted July 26, 2024 Report Posted July 26, 2024 pytanie czy Mr.T używa jakichś skryptów po instalacji, bo fajeczka w rufusie je psuje Quote
lateralus Posted November 21, 2024 Report Posted November 21, 2024 W dniu 26.07.2024 o 16:37, Mr.T napisał(a): tylko w nazwie pliku nie bede upinal jeszcze raz nie ma sensu Cześć. YY....czyli to jest wersja 2k24 ver. 3 ? Quote
Mr.T Posted November 21, 2024 Author Report Posted November 21, 2024 44 minuty temu, lateralus napisał(a): czyli to jest wersja 2k24 ver. 3 ? można tak nazwac Quote
Widzior Posted November 21, 2024 Report Posted November 21, 2024 W dniu 21.11.2024 o 21:25, Mr.T napisał(a): można tak nazwac Słuchaj, kiedyś mi polecałeś jako bardziej pewną i stabilną wersję z 2022, wiesz ta legendarna o wadze 2,29GB Czy tą tutaj już też można uznać za finalną (co w sumie sam tytuł sugeruje), a nie testową? Aha, i czy jest tu EDGE? Bo na liście usuniętych nie widzę, rozmiar ISO też sporo większy, więc wolę dopytać. Quote
Kocurek Posted December 24, 2024 Report Posted December 24, 2024 Kolega @Widzior porzucony, a wciąż pewnie czeka na odpowiedź po dziś dzień Quote
Kocurek Posted December 28, 2024 Report Posted December 28, 2024 Zainstalowałem system. Póki co - jest na wypasie - nawiązuje klimatem do Windows 7 - podoba mi się menu start Quote
Kakarottoui Posted January 19 Report Posted January 19 testy trwały do momentu instalacji sterowników i format. nie wiem co sie stało ale ewidentnie cos go u mnie bolało. sumy ok, instalacja ok, sterowniki, lan, wifi, chipset (b450) grafika rx580x, oczywiście przed podpięciem Internetu i instalacją sterowników były następujące czynności remove_spy_aio blok w hosts wszystkie punkty (4,5,6,N) , O, u,d,r. -(podaje tylko punkty z remove spy, kto zna będzie wiedział ocb) zapora, dvr, wu- off i trick SVCHOST.EXE. po tych zabiegach oosu10 i zablokowałem w sumie tam tylko telematerie. po blokadach itd, zainstalowałem sterowniki, i bodajże po instalacji grafiki, explorer zaczął sie wieszać brak odpowiedzi, restartuje się kilka razy, a jak zaskoczy i kliknę ppm na jaką-kolwiek aplikację od razu zwiecha startisback się wysypuje, menager zadań się włącza ale nie mogę nic w nim kliknąć. a szkoda bardzo Lubiałem systemy od Mr.T ale te nowsze niestety cos u mnie nie chcą śmigać a 1809 to już trochę zabytek ;/ nic poczekam na kolejne wydanie i sprawdzę Quote
Mr.T Posted January 19 Author Report Posted January 19 Wg mnie cos poszło nie tak siedze na nim caly czas zero problemow ale przyjmuje krytyke Quote
Widzior Posted January 19 Report Posted January 19 5 godzin temu, Kakarottoui napisał(a): trick SVCHOST.EXE I się dziwisz? Jakbyś poczytał tematy o LTSC na najnowszym buildzie, to byś wiedział, że scalenie SVCHOST powoduje armagedon. Sam admin się na tym przejechał w jakiejś poprzedniej wersji. Dodatkowo namotałeś na potęgę skryptami i innymi "ulepszaczami" i się dziwisz, że system ci padł. Proponuję jeszcze więcej pogrzebać w rejestrze i gpedit.msc starcraft2fan likes this Quote
kwasior500 Posted January 27 Report Posted January 27 W dniu 19.01.2025 o 10:51, Kakarottoui napisał(a): testy trwały do momentu instalacji sterowników i format. nie wiem co sie stało ale ewidentnie cos go u mnie bolało. sumy ok, instalacja ok, sterowniki, lan, wifi, chipset (b450) grafika rx580x, oczywiście przed podpięciem Internetu i instalacją sterowników były następujące czynności remove_spy_aio blok w hosts wszystkie punkty (4,5,6,N) , O, u,d,r. -(podaje tylko punkty z remove spy, kto zna będzie wiedział ocb) zapora, dvr, wu- off i trick SVCHOST.EXE. po tych zabiegach oosu10 i zablokowałem w sumie tam tylko telematerie. po blokadach itd, zainstalowałem sterowniki, i bodajże po instalacji grafiki, explorer zaczął sie wieszać brak odpowiedzi, restartuje się kilka razy, a jak zaskoczy i kliknę ppm na jaką-kolwiek aplikację od razu zwiecha startisback się wysypuje, menager zadań się włącza ale nie mogę nic w nim kliknąć. a szkoda bardzo Lubiałem systemy od Mr.T ale te nowsze niestety cos u mnie nie chcą śmigać a 1809 to już trochę zabytek ;/ nic poczekam na kolejne wydanie i sprawdzę To może zacznij od instalacji sterowników, bo ewidentnie coś ci pada, dysk, ram, gpu, albo mózg. Quote
0bcy Posted February 2 Report Posted February 2 W dniu 27.01.2025 o 10:29, kwasior500 napisał(a): To może zacznij od instalacji sterowników, bo ewidentnie coś ci pada, dysk, ram, gpu, albo mózg. Normalnie dzięki twoim odpowiedziom i poradom to forum jest o level wyżej. Quote
Kocurek Posted February 16 Report Posted February 16 W dniu 21.11.2024 o 21:45, Widzior napisał(a): Aha, i czy jest tu EDGE? Bo na liście usuniętych nie widzę, rozmiar ISO też sporo większy, więc wolę dopytać. Nie ma Microsoft Edge po zainstalowaniu w trybie offline. Quote
rbo Posted February 18 Report Posted February 18 można jakoś za darmo aktywować tą wersje LTSC? Quote
stens Posted February 18 Report Posted February 18 3 godziny temu, rbo napisał(a): można jakoś za darmo aktywować tą wersje LTSC? Uruchom PowerShell jako admin i wklep irm [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] | iex postępuj w/g wskazówek. Quote
Majeran Posted March 15 Report Posted March 15 Panowie jak do tego systemu doinstalować sklep microsoftu? Quote
stens Posted March 15 Report Posted March 15 Tutaj masz cały sklep [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To pisze do LTSC, ale na "zwykłych" też wchodzi. 53 minuty temu, Majeran napisał(a): Panowie jak do tego systemu doinstalować sklep microsoftu? Quote
Majeran Posted March 15 Report Posted March 15 14 minut temu, stens napisał(a): Tutaj masz cały sklep [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To pisze do LTSC, ale na "zwykłych" też wchodzi. Działa, dziękuje Quote
Majeran Posted March 16 Report Posted March 16 Ten MS jednak nie działa poprawnie, ogólnie przetestowałem inne wstawki na githubie i za każdym razem wyrzuca problem jak gdyby nie było połączenia internetowego. Sprawdzałem tez metody na resetowanie MS, wrzucałem jakieś skrypty ale na nic to wszystko. Piszę to tylko po to by ktoś nie tracił czasu tak jak ja, lepiej szukać innej wstawki z działającym już sklepem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Mr.T Posted March 16 Author Report Posted March 16 Nie wiem czy dla sklepu nie muszą być cofnięte pełne prawa administratora Quote
Majeran Posted March 16 Report Posted March 16 3 godziny temu, Mr.T napisał(a): Nie wiem czy dla sklepu nie muszą być cofnięte pełne prawa administratora Do samej instalacji raczej nie bo w instalatorze zwraca błąd o braku uprawnień. Natomiast widziałem jeszcze metodę na włączenie opcji developera ale do tego trzeba spełnić kilka wymagań, a ja już wczoraj nie miałem siły z tym walczyć ;d Quote
Widzior Posted May 5 Report Posted May 5 Pytanie - czy wam działa WordPad w tym obrazie? U mnie po odpaleniu chwilę kręci kółko na wskaźniku myszki, odpala się proces w tle (ale nie aplikacja) i nic się nie dzieje - nie włącza aplikacji, nie wyrzuca żadnego błędu. Każde kolejne uruchomienie WordPada to kolejny proces w tle. W "Widok zadań" niby jest, ale jakiś taki dziwny, za mały, zbugowany. Kurczę, a akurat na nim mi zależało, żeby działał, bo nic więcej nie potrzebuję do napisania jakiegoś pisma. P.S. Uczciwie dodam, że wywaliłem Defendera i inne Security poprzez DefenderRemover_12.8.2, ale raczej mała szansa, żeby to powodowało taki efekt. Wszystko inne śmiga. P.S.2. Pokusiło mnie zostawić ten proces i WordPad się włączył po równo......4 minutach Wtf? Quote
stens Posted May 5 Report Posted May 5 A masz komplet plików? Bo mi chodzi na wszystkich wersjach Win-ów [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Widzior Posted May 5 Report Posted May 5 Odpaliłem teraz WordPada 3x, i włączyły się wszystkie, średnio po 10 minutach No takiego czegoś to ja jeszcze serio nie widziałem. Magia jakaś haha Tak to wygląda na początku. 6 godzin temu, stens napisał(a): A masz komplet plików? Bo mi chodzi na wszystkich wersjach Win-ów stens likes this Quote
Recommended Posts